2016 Fontana Candida Kron IGT Lazio

Wijnsoort Rood
Land Italië
Regio Lazio
Wijnhuis Fontana Candida
Jaar 2016
Druif Merlot
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14.5%)
Drink venster 2020 - 2026
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Deze Fontana Candida Kron Merlot wijn heeft een diepe, heldere, robijnrode kleur. Het uitgebreide en complexe boeket onthult rijpe bosvruchtenvruchten en pittige hints van vleugjes noten en tabak. Deze heerlijke wijn smaakt vol, romig en fruitig door de sappige merlotdruiven, met zachte tannines. Het geheel wordt omlijst door een lange en zuivere finale.

Wijnhuis Fontana Candida heeft verschillende wijngaarden in Italië. De wijngaard waar deze mooie Kron merlot haar oorsprong heeft is gelegen in één van de meest beroemde gebieden in de Italiaanse Lazio. De wijngaard ligt op 300m boven zeeniveau, en is een paar kilometer verwijderd van de Tyrrheense zee die te vinden is ten noorden van Sicilië en ten zuidoosten van Corsica. De bodem is van voornamelijk vulkanische oorsprong, zeer doorlatend en vrij rotsachtig.

Voor deze fantastische merlot wijn begon het jaar met typische regen en lente temperaturen die de ontluiking van de wijnstokken mogelijk maakten. Daarna zorgden de goede weersomstandigheden, kenmerkend voor het gebied, voor een uitgekiende ontplooiing van alle fenologische fasen van de wijnstokken wat resulteerde in gezonde, groene, goed onderhouden wijngaarden. Tijdens de tweede helft van de zomer hebben de fijne klimatologische omstandigheden geleid tot vroege rijping. De hoge, maar zeker niet te hoge temperaturen, de ventilatie door de lichte westerse winden, evenals de aanwezigheid van losse, diepe en koele gronden die rijk zijn aan fosfor-, kalium- en micro-elementen, zorgden begin september al voor rijpe druiven. Als gevolg hiervan is de oogst, in vergelijking met voorgaande jaren, vroeg begonnen en liep deze nog door tot na de maand oktober. Alle druiven kregen hierdoor volop de kans op hun eigen tempo en volledig te rijpen, waarna ze met de hand werden geplukt. Zachte zonnige dagen, dit keer zonder de typische oktoberregens tijdens de oogst, en de perfecte condities van zowel de wijngaarden als de druiven waren de ideale omstandigheden voor deze heerlijke Kron merlot wijn. De wijn heeft 12 maanden opvoeding gehad.

Vineyard for 2016 Fontana Candida Kron IGT Lazio

Het Italiaanse wijnhuis Fontana Candida is gevestigd in Monteporzio Catone, Rome en heeft verschillende wijngaarden in Italië. Wijnhuis Fontana Candida werd opgericht in 1958 en heeft sindsdien flink aan de weg getimmerd. Het wijnhuis is o.a. bekend vanwege de productie van Frascati waarvan wijnhuis Fontana Candida inmiddels zelfs de grootste producent van Italië is. Een groot deel van de productie wordt geëxporteerd naar het buitenland.

De druiven worden door de medewerkers van Fontana Candida traditioneel met de hand geplukt. 

Kenmerken
Wijnsoort Rood
Land Italië
Regio Lazio
Wijnhuis Fontana Candida
Druif Merlot
Biologisch Nee
Vegan Nee
Jaar 2016
Drinken vanaf 2020
Drinken tot 2026
Alcohol % 14.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Smaakprofiel Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Krachtig, Rood fruit, Soepel, Vol
Drink momenten Borrelen, Met vrienden, Open haard, Romantisch, Voor alledag
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2016 Fontana Candida Kron IGT Lazio
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

28.07.2022

2019 Ossian Quintaluna Verdejo

"Perfecte verdejo - peertje, goed zuurtje, beethe granny smith en citrus..." Mijndels

Bekijk product recensie