2016 Domaine Tempier Cuvee La Migoua Bandol

79,95 66,07
Wijnsoort Rood
Land Frankrijk
Regio Provence
Wijnhuis Domaine Tempier
Jaar 2016
Druif Cinsault Grenache Mourvedre Syrah-Shiraz
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (15%)
Drink venster 2019 - 2032
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

De Bandol La Migoua bevat relatief de meest Grenache van alle cuvees van domaine Tempier.  De wijngaard is  6 hectare groot en bestaat uit een kleihoudende kalkbodem. De stokken zijn gemiddeld 40 jaar oud en liggen op een hoogte van 270 m. De La Migoua is een blend die bestaat voor 51% Mourvèdre, 17% Grenache, 28% Cinsault en 4% Syrah. Zoals alle Tempiers is dit een karaktervolle wijnen. In het glas is kleur kersenrood met rode bakstenen rand. In de neus heeft de La Migoua  soepel en gepolijst aroma's met tonen van bramen, bessen, kruiden, sandelhout en rozen. Erg verfijnd en spectaculair. De wijn is medium-bodied met prachtig geweven verfijne tannines. Teder en krachtig tegelijkertijd. Deze wijn kan nog makkelijk jenige aren verder rijpen waardoor de tanninnes nog meer zullen verweven.  

Vinificatie: Al de rode wijnen op Domaine Tempiers worden op dezelfde wijze gevinifieerd: integrale verwijdering van de stelen en een vergisting onder gecontroleerde temperatuur op roestvrij staal. De druivenkoek blijft in takt (dus geen pigeage, d.w.z. breken van de druivenkoek). Eenmaal per dag wordt het sap of de wijn in wording over de druivenkoek gesprenkeld voor een optimale extractie. De duur van het inweekproces varieert naar gelang de oorsprong der druiven, ten einde te behouden wat de stok ons schenkt. Daarna de appelmelkzuren gisting en een opvoeding gedurende 18 tot 20 maanden op eikenhouten foeders van 25-75 hl.

Vineyard for 2016 Domaine Tempier Cuvee La Migoua Bandol

Bandol werd een echte appellation in 1941. Lucien Peyraud, oprichter van Domaine Tempier, heeft een grote bijdrage geleverd aan de wettelijk beschermde herkomstbenaming en de afbakening van de gebieden met hoogwaardige terroir-eigenschappen. Met succes heeft hij zich ingezet voor het behoud en de herinvoering van een moeilijk ras als de Mourvedre. Domaine Tempier is nog steeds een familiebedrijf, echter de talentvolle wijnmaker Daniel Ravier zwaait de scepter sinds 2000.

Domaine Tempier is een wijnhuis opgericht in 1834, De wijnmakerij kreeg zijn eerste gouden medaille in 1885 op initiatief van de grootmoeder Leonie, die de eerste wijnmakerij bouwde. Gelegen in het hart van de  Bandol in de Provence. Domaine Tempier is een wijngaard van 38 hectare dat is opgedeeld in verschillende percelen op steile hellingen badend in de zon met zijn terrassen met uitzicht op de zee.

Meer informatie
Wijnsoort Rood
Land Frankrijk
Regio Provence
Wijnhuis Domaine Tempier
Druif Cinsault, Grenache, Mourvedre, Syrah-Shiraz
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2016
Drinken vanaf 2019
Drinken tot 2032
Alcohol % 15
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 92
Smaakprofiel Droog, Fruitig, Kruidig, Rood fruit, Soepel
Drink momenten Barbecue, Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Voor alledag
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2016 Domaine Tempier Cuvee La Migoua Bandol
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

23.09.2023

Domaine Tropez White Tropez Glazen - set van 2 stuks

"De rosé is al genot om te drinken, maar in de originele glazen is het e..." Patrick

Bekijk product recensie