2016 Clos Mogador Nelin Blanco
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | Clos Mogador |
Jaar | 2016 |
Druif | Garnacha Macabeo |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2019 - 2026 |
Van Rene Barbier komt deze geweldige witte wijn. Het is een blend van vooral witte Grenache en Macebo en komt van een kleine wijngaard van 5,8 hectare onderverdeeld in 4 plots en hier worden 7500 flessen van gemaakt. De druiven hebben 12 maanden opvoeding gehad met natuurlijke gisten van de druiven met in eiken vaten van 12000 liter (foudres) en daarna nog 6 maanden in RVS en dan nog 6-12 maanden flesrijping. Komende jaren komt deze witte wijn helemaal los met tonen van honing, mineralen en voorjaarsbloemen. Kruidig, fluweelzacht, notig en complex met een geweldige afdronk. Een van de weinige echte witte bewaar-wijnen welke met de jaren alleen maar mooier, kruidiger en mineraliger wordt. Mooie tannines en een aangenaam bittertje in de afdronk. Fameus en zeer schaars. De Nelin uit de Priorat is gemaakt door de eigenzinnige fransman Rene Barbier welke ook de maker is van de inmiddels cultwijnen Clos Mogador, Manyettes en Espectacle. Ook deze zijn verkrijgbaar bij Grandcruwijnen
Men heeft er bij Clos Mogador voor gekozen om hun rode Clos Mogador en witte Nelin een langere flesrijping te geven.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn
SPECIFICATIES
TYPE OF WINE: white crianza
APPELLATION: Priorat D.O.Q.
ORIGIN OF GRAPES: 5,8 hectares in 4 plots
AVERAGE PRODUCTION: 7.500 bottles
DISTRIBUTION: international and national (Europe, USA, China, Japan, Australia ... )
GRAPES: base white grenache and macabeo
SOIL: “Llicorella” (slates)
VINYARD CONTOURS: terraced mountain slopes between 350 and 500 meters in altitude
FERMENTATION PROCESS: oak barrels and wooden vats, with naturally occurring yeasts AGEING PROCESS: 12 months in 1,200 l. oak barrels and 6 months in stainless steel vats
BOTTLED: June 2018
ETHANOL: 14, 5 %
TITRATABLE ACIDITY: 5,3 g/l VOLATIL ACIDITY: 0,51 g/l
TOTAL SULPHUR DIOXIDE: 26 mg/l REDUCING SUGARS: 1,76 g/l
pH: 3,19
TYPE OF BOTTLE: Bordeaux
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | Clos Mogador |
Druif | Garnacha, Macabeo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2016 |
Drinken vanaf | 2019 |
Drinken tot | 2026 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 96 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Login and Registration Form