2018 Catherine en Pierre Breton Bourgueil Epaule Jete
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Loire |
Wijnhuis | Catherine & Pierre Breton |
Jaar | 2018 |
Druif | Cabernet Franc |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12%) |
Drink venster | 2020 - 2026 |
Inmiddels een wereldmerk en één van de grote referenties uit de Loire. Catherine & Pierre Breton verbouwen en produceren de wijn op een bio-dynamische manier. De wijnstokken zijn gemiddeld 15 jaar oud en het terroir is een kiezelig kleigrond op een kalksteen plateau. De druiven worden handmatig geplukt en geweekt gedurende 18 dagen op een lage temperatuur zodat de primaire aroma's mooi bewaard blijven. De gisting vindt plaats zonder toevoeging van zwavel/sulfiet.
De Epaulé Jeté van Catherine & Pierre Breton is een rode wijn die licht gekoeld geserveerd moet worden en dan komen de frisse aroma's van rode bessen prachtig naar voren. De structuur is complex maar prettig licht en fruitig. De mening van de Bretons is dat wat een 'sterke wijn' is moet gulzigheid opwekken en moet geen dichtgetimmerde houtbak zijn. Verfijnd, zeer prettig om te drinken en geschikt als rode wijn bij lunch/brunch of als aperitief of heerlijk bij een fruit-dessert.
Wijnhuis Catherine & Pierre Breton is te vinden aan de oevers van de Loire in Restigné, een klein dorpje gelegen tussen Angers en Tower.
Sinds 1994 hebben Chaterine & Pierre Breton gekozen voor een biologische en biodynamische filosofie en maken ze dus wijn die dichter bij de natuur en de cycli van de natuur staat. In de wijngaard betekent dit geen chemische meststoffen of bestrijdingsmiddelen maar slechts gezonde, rijpe druiven met lage opbrengsten en met de hand geoogst. Datzelfde principe geldt rondom de vinificatie en de kelder. Alles puur natuur met gebruik van inheemse gisten, ongefilterd en zonder toegevoegde zwavel/sulfiet. Kortom, wijn zo dicht mogelijk bij het fruit en altijd aangenaam fris of het nu wit of rood is.
De wijnstokken zijn gemiddeld 15 jaar oud en het terroir is een kiezel kleigrond op een kalksteen plateau. De druiven worden handmatig geplukt en geweekt op een lage temperatuur gedurende 18 dagen zodat de primaire aroma's mooi bewaard blijven.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Loire |
Wijnhuis | Catherine & Pierre Breton |
Druif | Cabernet Franc |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2020 |
Drinken tot | 2026 |
Alcohol % | 12 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Boers, Droog, Fruitig, Groen & grassig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Login and Registration Form