Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

2016 Castell d'Encus Taleia

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2016 Castell d'Encus Taleia

€ 25,95
op voorraad
21 op voorraad
+6 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

THT:
# flessen in doos: 6
Lokatie: H2B1, ST6B2
Availability: 8 jun. 2018
Wijnsoort: Wit
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Castell d Encus
Jaar: 2016
Drinken: 2018-2027
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
8/6/18
Rating: 93

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Deze wijn wordt gegist in meer dan 500 jaar oude open cuveés in de Spaanse Pyreneeën. De mooie klassieke combinatie tussen Sauvignon Blanc en Semmillon komt hier prachtig tot zijn recht. Een enorme complexe wijn met een mooie mineraliteit en finesse. De body is vrij vol en kruidig.De afdronk is lang en zeer aangenaam. Deze wijn heeft al verschillende prijzen in de wacht gesleept en is dit jaar benoemd als beste Spaanse wijn door ABC. De 2016 heeft 93 Parkerpunten gekregen. Aanrader voor liefhebbers van loire of witte bordeaux wijnen. Mooier en complexer!!!

Lekker om te combineren met verschillende visgerechten, voorjaars- of zomergerechten of wit vleesgerechten.

93/100 Parkerpunten

 

 

Castell D'Encus

Na twintig jaar actief te zijn geweest als chef wijnmaker van wijn imperium van de familie Torres besluit Raoul Bobbet om de grenzen van wijnmaken op de te zoeken. Hij was op zoek naar een stuk land dat weinig last had van de klimaatverandering. Hij treft op 1000 meter hoogte in de Spaanse Pyreneeën, via een aantal opmerkelijke aanwijzingen, het Castell d’Encus aan. Het Castell stamt uit de 12e eeuw en is tot de 19 eeuw bewoont door monniken. Om het Castell treft Raoul uitgehakte ‘Carvs’ aan in de bergen, hij vermoedt dat hier wijn gemaakt werd.

Zijn vermoeden blijkt te kloppen, hier vergiste de monniken het druivensap tot wijn. Na wat verdere onderzoeken besluit hij zijn gevoel te volgen en koopt met investeerders het Castell met 95 ha grond. Er verschijnt een moderne bodega naast het Castell en de 25 ha nieuwe wijngaarden worden beplant met Sauvignon Blanc, Semillon, Riesling, Albarino voor wit en Pinot Noir, Grenache, Petit Verdot, Syrah en Cabernet voor rood.

De uitgehakte ‘Carvs’ zijn inmiddels weer met succes in gebruik genomen. Wijn maken is niet makkelijk in deze omgeving maar zoals Raoul zo mooi spreekt: “Ik wil met al mijn opgedane ervaring iets terug doen voor de wijnwereld, er zijn zoveel bodega’s wereldwijd, wij maken iets unieks hier in de Pyreneeën”. Door de internationale aandacht voor Castell d’Encus zijn de wijnen schaars en dus beperkt verkrijgbaar. Het doel van Castell d'Encus is volgens Raoul om: 'De hoogste kwaliteit wijn te vinden van verschillende soorten druiven', proef zelf maar!

Goed te combineren bij zalm, forel, kip, kalkoen en gerechten met asperges.
Rating: 93


Rating
93

Release Price
$40

Drink Date
2018 - 2025

Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
27th Apr 2018
Source
236, The Wine Advocate

Taleia means obsession, and Raul Bobet was looking for a wine that reminded him of the whites from Sancerre. The 2016 Taleia is Sauvignon Blanc with a touch of Semillon from a warm, dry and healthy harvest, but the wine still has high acidity and low alcohol and pH. It comes from vines planted in 2003 on limestone soils. It fermented with indigenous yeasts in a combination of new French barriques, stainless steel and ancient stone pools, then 50% of the volume aged in French oak barrels for six months, making a total of nine months it spent in contact with the lees. It's a serious, balanced and powerful white with pure aromas and flavors and a very nice integration of all its components, coming through as harmonious and compact. It has all that is needed for a positive development in bottle. Clearly more about the place than the varietal. 10,200 bottles and 260 magnums were filled in January 2018.

Wijnsoort: Wit
Druif: Sauvignon Blanc, Semillon
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Costers del Segre
Wijnhuis: Castell d Encus
Website URL:
Jaar: 2016
Drinken: 2018-2027
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 8-10
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Aperitief, Diner, Lunch
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum : 8/6/18
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Wat een fraaie wijn. Met vlag en wimpel de winnaar uit de Verdejo proeverij van onze Societeit. Fris, mooi droog, limoentje, wit fruit, knap zuur.

- J.vd Laan
Bekijk meer recensies