2016 Casanova di Neri Brunello di Montalcino Tenuta Nuova

Wijnsoort Rood
Land Italië
Regio Toscane
Appellatie Brunello di Montalcino
Wijnhuis Casanova di Neri
Jaar 2016
Druif Sangiovese
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14.5%)
Drink venster 2023 - 2048
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Dit is één van de absolute topwijnen uit Montalcino van het domein Casanova di Neri. Deze wijn was de eerste Brunello waar de hoogste kwaliteit werd nagestreefd en er met veel respect voor het land werd gewerkt. De druiven zijn in september handmatig geplukt. De druiven werden daarna gedurende een periode van 23 dagen gefermenteerd. De rijping van deze wijn geschiedde gedurende een periode van 29 maanden in Frans eiken vaten van 500 liter, waarna de verdere rijping op de fles nog minimaal een jaar werd vervolgd. Deze producent behoort tot de nieuwe generatie van Brunello producenten. Het bedrijf is gestart in 1971, toen Giovanni Neri het grootste domein in het Montalcino gebied kocht. Het domein is totaal 39 ha groot en onderverdeeld in 4 wijngaarden. De oudste wijngaard is 50 jaar oud. De wijngaarden liggen op een hoogte van ca. 350 meter boven de zeespiegel. Casanova di Neri behoort tot één van de beste producenten van de Brunello wijnen.

De Brunello di Montalcino Tenuta Nuova van het domein Casanova di Neri behoort tot de absolute top onder de Brunello's en de 2016 is een van de allermooiste vintage ooit en heeft 97+/100 punten van Parker gekregen en 99/100 punten van James Suckling. Deze brunello gaat verder dan de iedere andere brunello. Alles aan deze wijn is genuanceerd en complex. Men heeft bij Casanova di Neri de unieke kwaliteit om te oogsten gedurende de optimale rijpheid en dit komt zeer nauw en dit maakt in het glas uiteindelijk een enorm verschil. Het is moeilijk van deze wijn af te blijven maar laat deze nog een paar jaartjes liggen. Verzamelaars en investeerder laten deze wijn zeker nog 10 jaar liggen maar wij adviseren de eerste fles te ontkurken vanaf 2023/2024 en bewaarpotentieel is tot 2048+

97+/100 Parker, 99/100 Suckling, 100/100 Falstaff

Vineyard for 2016 Casanova di Neri Brunello di Montalcino Tenuta Nuova

Casanova di Neri behoort tot de nieuwe generatie van Brunello producenten. Het bedrijf is gestart in 1971, toen Giovanni Neri het grootste domein in het Montalcino gebied kocht. Het domein is totaal 39 ha groot en onderverdeeld in 4 wijngaarden. De oudste wijngaard is 50 jaar oud. De wijngaarden liggen op een hoogte van ca. 350 meter boven de zeespiegel. Casanova di Neri behoort tot één van de beste producenten van de Brunello wijnen. De Tenuta Nuova behoort tot hun allerbeste Brunello waar er alles aan wordt gedaan om de ultieme perfectie na te streven.

Kenmerken
Wijnsoort Rood
Land Italië
Regio Toscane
Appellatie Brunello di Montalcino
Wijnhuis Casanova di Neri
Druif Sangiovese
Biologisch Nee
Vegan Nee
Jaar 2016
Drinken vanaf 2023
Drinken tot 2048
Alcohol % 14.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 98
James Suckling rating 99
Smaakprofiel Aards, Boers, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Mineraal, Rood fruit, Tannines, Vol
Drink momenten Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2016 Casanova di Neri Brunello di Montalcino Tenuta Nuova
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

09.08.2022

2018 Domaines Paul Mas Astélia Sauvignon Blanc

"Grote verrassing in de sauv blanc proeverij. Fruit, citrus, lekker frish..." Wijnwijven

Bekijk product recensie