Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

2010 Clio

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

  • 2010 Clio

2016 Bodegas El Nido Clio

€ 54,95
op voorraad
54 op voorraad
+14 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

THT:
# flessen in doos: 6
Lokatie: P2, ST6B4
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Bodegas El Nido
Jaar: 2016
Drinken: 2019-2029
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 14.5%
Smaaktype: Verfijnd en complex, Vol en krachtig
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 92

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Clio Jumilla, geproduceerd door Bodegas El Nido van de fameuze wijnmaker Juan Gill is afkomstig van 64 jaar oude wijngaarden en heeft 24 maanden houtrijping. Absolute topper uit de Jumilla-regio in Spanje (gevinifieerd door grootmeester Chris Ringland (bij Parker goed voor 100/100). De wijn is zeer schaars en in Nederland bijna niet te verkrijgen. Ondanks de prijs is dit in vergelijk met andere wijnen met eenzelfde kwaliteit nog steeds uniek en vanuit dat oogpunt een 'koopje' is.

De kwaliteit springt meteen uit het glas bij de geur aanzet: aards, champignons, leder, blauwe bes en zwarte bessenjam. Ook de smaak is bijzonder complex maar soepel tegelijkertijd waarin we blauwe en zwarte bessen terugvinden, wat kruiden en een licht pepertje. Krachtige wijn met een uitzonderlijke balans en lengte. Adembenemende wijn van zeer hoog niveau welke zelfs een beetje richting een Port-wijn gaat.

Miguel Gil, eveneens eigenaar van het topdomein Juan Gil, koos uit respect en liefde voor zijn regio (en grote wijn!) voor kwaliteit in plaats van kwantiteit in het voor jaren onontdekte Jumila. Voor het miniproject van Bodegas El Nido doet hij beroep op de Australische topwijnmaker Chris Ringland (bij Parker goed voor 100/100…) Op deze kleine Bodega worden 2 wijnen gemaakt: Clio & El Nido. De 16 ha Monastrell wijngaarden van 60 jaar oud prijken op terrassen die noordoost georiënteerd zijn. Verder werden er 25 jaar geleden in dezelfde regio 12 ha Cabernet Sauvignon op de heuvels met oriëntatie noord aangeplant. Vandaag bieden deze unieke wijngaarden druiven van topkwaliteit die door het duo Gil-Ringland magnifiek veredeld worden tot Spanje’s meest aristocratische wijnen.

De gehele internationale wijnpers is unaniem in zijn oordeel over de El Nido en de Clio wijnen. Ongekend goed en behoren tot de top van de Spaanse wijnen. Absoluut gezien zijn de El Nido en de Clio niet voordelig maar relatief gezien (bijv in vergelijk tot top-bordeaux) kosten de Clio en Nido een fractie en hebben dus een ongekend goede prijs/kwaliteit. In een prachtige selectie wijnen mogen de El Nido en Clio volgens onze bescheiden mening van Miquel en Juan Gil niet ontbreken.

  • Rood vlees / konijn 
  • Vlees stoofschotels 
  • Lam met fijne kruiden 
  • Iberische ham en Iberische worst
  • Wildgerechten
  • Kaas / geitenkaas
Rating: 92
Beoordeling 2013, 2014 en 2015-2016 is nog niet beoordeeld

Rating
92+

Release Price
$45

Drink Date
2019 - 2024

Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
29th Dec 2017
Source
234, The Wine Advocate

Tasting two completely different vintages of the same wine is very revealing, and having the 2015 Clio next to the 2014 showed how each of them revealed the character of the vintage. 2015 is a very complete and balanced year, resulting in classic, powerful wines with concentration and balance, and all that is needed to age in bottle. This is a similar blend as the 2014, mostly Monastrell with 30% Cabernet Sauvignon aged for almost two years in French and American oak barrels. The oak is there, but it feels like the fruit is able to integrate it with some more time in bottle. In general, there is a lot more balance and freshness than in the 2014, and the character of the Monastrell is a lot more noticeable than the Cabernet. This should develop nicely in bottle. 50,000 bottles were filled in September 2017.

The two current wines from the joint venture between the Gil family from Jumilla and Australian winemaker Chris Ringland are from the challenging 2014 vintage. However, the ones being released in the next few months, the 2015s, are from one of the best vintages in the region in recent times.


Rating

91

Release Price
$45

Drink Date
2018 - 2021

Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
29th Dec 2017
Source
234, The Wine Advocate

The entry-level wine from El Nido, the 2014 Clio, is a blend of Monastrell (70%) from 60+-year-old vines with younger Cabernet Sauvignon (30%). It fermented in open-top 4,500-liter stainless steel tanks with neutral yeasts for about two weeks, then finished fermentation in new French and American oak barrels, where it underwent malolactic and 23 months of aging. There are plenty of balsamic and toasty aromas that seem stronger in comparison to the 2015. In the 2014, there is less ripeness and somehow the fruit, even if it's from the same vineyards, seems a lot weaker. The palate is consistent with what I found in the nose, and it feels like this is a vintage for the short term, while the 2015 develops in bottle. 60,000 bottles produced.

The two current wines from the joint venture between the Gil family from Jumilla and Australian winemaker Chris Ringland are from the challenging 2014 vintage. However, the ones being released in the next few months, the 2015s, are from one of the best vintages in the region in recent times.


 

Rating:
92

Reviewed by

Luis Gutiérrez

Issue Date
30th Jun 2016

Source
225, The Wine Advocate

I had two vintages to taste from the two wines from El Nido, starting with the 2013 Clio, produced from what the Gil family consider one of their most successful vintages as a blend of Monastrell with 30% Cabernet Sauvignon. It started fermenting in stainless steel vats and finished in new oak barrels where it also underwent malolactic fermentation and 23 months élevage. The oak is more evident here than in the 2012, but the wine seems to have better freshness and more acidity and in the long run it should integrate it nicely. This is always a more accessible cuvée than El Nido. 60,000 bottles.

There were two vintages of Clio and El Nido up for tasting and it was great to see the 2013s reflecting the cooler vintage and the 2012s showing riper and warmer following the style of the respective vintages. The quality level is similar, but it's more up to the personal preference for the style. It might seem a little contradictory, but the lighter 2013 feels oakier, not only because it's younger, but because the wine itself might have been a little more fragile and it could have benefited from less time in oak or perhaps even less new barriques, but here winemaker Chris Ringland is inflexible when it comes to altering the oak treatment. In the long run the 2013 would possibly be better, but for now the 2012 is more drinkable.

Wijnsoort: Rood
Druif: Cabernet Sauvignon, Monastrell
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Jumilla
Wijnhuis: Bodegas El Nido
Website URL:
Jaar: 2016
Drinken: 2019-2029
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 14.5%
Smaaktype: Verfijnd en complex, Vol en krachtig
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

niet te koud drinken om de smaken tot hun recht te laten komen.

- Maarten
Bekijk meer recensies