Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

2016 Baglio del Cristo di Campobello Sicilia Adènzia Rosso

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

  • Baglio del Cristo di Campobello Sicilia Adènzia Rosso

2016 Baglio del Cristo di Campobello Sicilia Adènzia Rosso

€ 16,25
op voorraad
12 op voorraad
+4 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

THT:
# flessen in doos: 6
Lokatie: H3E6, ST1A2
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek:
Wijnhuis: Baglio del Cristo di Campobello
Jaar: 2016
Drinken: 2019-2025
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Vol en krachtig
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 92

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

De Baglio del Cristo di Campobello C'D'C' komt van het Italiaanse Sicilië. Baglio del Cristo wordt inmiddels gezien als een van de beste wijnhuizen van Sicilië waar Sicilië momenteel wordt gezien als een sterk opkomende Italiaanse wijnstreek. In 2000 zijn de gebroeders Bonetta begonnen met de eerste aanplantingen van druivenstokken in Agrigento. De familie wilde haar droom waar maken, wijnen maken van de hoogste kwaliteit. Dit is aardig gelukt, in 2009 zijn de wijnen op de markt gebracht en vielen ze meteen in de prijzen.

Deze fraaie Siciliaanse rode wijn is een blend van de Nero d'Avola, Syrah en Cabernet Sauvignon. De druiven worden handgeplukt en daarna vinificatie met maceratie op met schil gedurende 15-20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur. De wijn rijpt gedeeltelijk voor 10 maanden in 110-hectoliter staal en in rFranse eiken met daarna nog een flesrijping van minimaal 12 maanden. Deze fraaie rode wijn heeft een zeer breed spectrum van aroma's, met tonen van zure kersen en bosvruchten, samen met heerlijke hints van vanille. De wijn is verleidelijk in de mond en wordt in de afdronk kruidig met sierlijke tannines. De Baglio del Cristo di Campobello Adènzia heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en heeft 92 Parkerpunten gekregen 90 punten van Wine Enthousiast gekregen.

Zowel nationaal (Perswijn) als internationaal (Monica Larner, Robert Parker, Bibenda en het Italiaans Gilde van Sommeliers) worden de wijnen van Baglio-del-cristo-di-campobello erkend als de beste Nero d'Avola van Sicilie.

In Campobello di Licata kent iedereen de grote moderne witte wijnkelder die gebouwd is op een heuvel met kalkrijke bodem die het licht van de zon reflecteert. Op deze heuvel - driehonderd meter boven de zeespiegel en 5km ver van de Golf van Licata - staat een grote houten Christus , geplaatst tweehonderd jaar geleden door een landbouwer. Het werd ondertussen een bedevaartsoord voor wijnbouwers die er komen bidden voor de kwaliteit van hun wijn zodra hij gevinifieerd is.

Vanaf het begin - zegt Carmelo Bonetta - hebben we geprobeerd om wijnen te maken met een sterke expressie en persoonlijkheid. We proberen het maximum potentieel van ons terroir te benutten doordat een groot deel van de aandacht van ons werk in eerste instantie naar de wijngaard gaat en vervolgens naar het werk in de kelder, we respecteren wat de aarde ons geeft door middel van beperkte producties en kleine opbrengsten.

Al vele jaren verkocht de familie Bonetta hun druiven aan andere wijnbedrijven tegen een lage prijs . In 2006 is het besluit genomen om hun eigen wijnen te bottelen om alzo de vruchten van hun arbeid in eigen fles te zien. Daarmee was ook het startschot gegeven om van start te gaan met de bouw van een nieuwe wijnmakerij . "Op een dag, herinnert hij zich", vanwege de crisis en de daaraan gekoppelde lage kostprijs per kg van de druiven verzamelden we met de hele familie rond de tafel, want we moesten een keuze maken : ofwel afzien van alles en verkopen ofwel onze van onze eigen druiven onze eigen wijnen maken. De wetenschap dat we steeds hard hadden gewerkt in onze wijngaarden en onze wijnstokken in optimale conditie verkeerden hebben ons doen besluiten af te zien van een totale verkoop en we besloten vanaf dan alles zelf te doen van in de wijngaard tot in de fles. De suggestieve namen van onze wijnen zoals "Lu Patri" (van de vader van de Siciliaanse druivensoorten, Nero d' Avola) werd geboren.

Sinds het prille begin, na de eerste oogst en commercialisatie kwamen de eerste grote onderscheidingen en prijzen : "Zoals mijn vader Angelo altijd zegt " onze beste beloning is de waardering van de klant, van diegenen die onze wijnen drinken en ze blijvend waarderen door ze daarna opnieuw te kopen. Dit is voor ons een erkenning en ons grootste succes".

"Vandaag produceert Baglio del Cristo di Campobello ongeveer driehonderdduizend flessen (onderverdeeld in acht soorten wijn : vier witte en vier rode), bovendien blijft er een constante bron van ideeën en projecten naar de toekomst toe zoals het onderzoek naar het produceren zonder toevoeging van zwaveldioxine, dit in samenwerking met één van de beste Italiaanse oenologen Ricardo Cotarella. We zijn er ons van bewust, dit is een zeer complexe materie, waarbij tijd en veel geld nodig is, maar wij doen geen concessies op kwaliteit. Momenteel kan ik hierop nog geen datum kleven, maar we hebben een stap in de goede richting gezet. Vanaf nu werken we enkel nog volgens de principes van ecologische duurzaamheid, met liefde en respect voor alles wat afkomstig is van de aarde. Het klimaat is hier uiterst geventileerd met frequente temperatuurschommelingen dit geeft ons voorsprong om bvb in de wijngaarden te werken zonder kunstmest, alleen mest van eigen dieren wordt gebruikt, enkel zo maken we onze wijnstokken resistent tegen allerlei ziektes, zodat chemische producten totaal overbodig zijn.
Er is veel interesse vanuit het buitenland ten aanzien van Siciliaanse wijnen. We zijn een klein wijnbedrijf dat streeft naar het bouwen van waarden, sterke banden met onze partners. Onze importeurs zijn door ons vooraf gescreend en geselecteerd omdat het mensen zijn die wijnen verkopen met hun hart, en die door hun vakkennis onze filosofie en die van onze wijnen kunnen overbrengen. Het zijn in de eerste plaats allen wijnliefhebbers die ondanks de crisis stand houden door hun vakmanschap en gedrevenheid"

Cfr. Carmello Bonetta.


Heerlijke wijn voor een stand-alone glas. Ook erg lekker bij een Pizza, Pasta met tomaten-saus
Rating: 92
beoordeling 2015-2016 is nog niet beoordeeld

Rating
92

Release Price
$29

Drink Date
2018 - 2024

Reviewed by
Monica Larner
Issue Date
28th Dec 2018
Source
240, The Wine Advocate

The 2015 Sicilia Adènzia is a blend of Nero d'Avola and Syrah in equal parts. I've always liked this combination of these two like-minded grapes. Both offer robust fruit intensity with soft, mellow tannins. The bouquet is saddled with lots of ripe, black fruit with lingering tones of smoke, spice, resin and sweet tobacco. This is a full-bodied Sicilian red to drink with spicy or barbecued meat dishes. Bottle production is 39,570 strong.

This family-run estate is located in Campobello di Licata in Agrigento province. The vineyards span over a hilly area (with altitudes up to 300 meters above sea level) and are located just eight kilometers from the coast. This makes for a regular exchange of air and sea breezes that keep the grape clusters healthy.


WINE ENTHUSIAST MAGAZINE

90 points: Adènzia Rosso - A blend of Nero d'Avola and Syrah, this opens with choco­late, ripe blackberry, leather and spice notes. The finish is loaded with chocolate and toasted espresso-bean fla­vors, revealing many soft layers on the palate. - M.L.

Wijnsoort: Rood
Druif: Cabernet Sauvignon, Nero d'Avola, Syrah
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek: Sicilie
Wijnhuis: Baglio del Cristo di Campobello
Website URL:
Jaar: 2016
Drinken: 2019-2025
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Vol en krachtig
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Aperitief, Lunch, Terras
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Na lang zoeken kan je ook nog serieuze bordeaux vinden onder de 15- Wat een verrassing was deze wijn. Nog fris en eigenlijk nog een beetje jong. Na paar uurtje kwam de wijn los en heb je een hele knap glas

- Edwin
Bekijk meer recensies