Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2016 AIX rose Magnum

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2016 AIX rose Magnum

€ 27,50
niet op voorraad
+7 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: 3333442221137
Availability:
Wijnsoort: Rosé
Druif:
Inhoud fles: 1.5 ltr
Land: Frankrijk
Streek:
Wijnhuis: Saint Aix
Jaar: 2016
Drinken: 2017-2018
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Droog, fris en fruitig
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: nvt

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Een frisse, droge en qua kleur bijna bleke rosé met een uiterst plezierige lange afdronk. Hierin proef je de Provence; bessenfruit, pruimen, karamel en een tikkeltje kruidige maar zeer evenwichtige smaak,zon en rijpheid in een heerlijk glas. De AIX is een van de bekendste nederlandse top rose's naast de MIP, Minuty, Ott, Tropez en Miraval. De wijn vergist langzaam bij de exceptioneel lage temperatuur van slechts zo’n 12 graden Celsius. Het harde werken van continue aandacht van het AIX team in de wijngaarden word maximaal beloond met een oogst in blakende gezondheid. De AIX rose is een geweldige verfijnde, droge en zeer smaakvolle rosé met smaken van rood bosfruit, kersen, aardbeien en verse vijgen. In de neus aroma’s van rijpe mandarijntjes, frambozen en bosaardbeien met een snufje specerijen. Deze rosé kan zich meten met de allerbeste. Deze zalige rose zit in een magnum van 1.5 liter. Een sieraard op terras en tafel

Winnaar Concours Générale in Parijs. Het wijndomein Saint Aix beslaat 85 hectare waarvan 75 hectare met aangeplante wijnstokken met de druivenrassen Cinsault, Carignan, Grenache, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah voor rood en rose. Rolle, Ugni Blanc en Sauvignon Blanc voor de witte wijnen. Op een kleine 20 km ten oosten van de hoofdstrad an de Provence, Aix en Provence, op een hoogte van 350 meter vinden hier het 136 jaar oude domein. De oorspronkelijke naam is Domaine La Grande Seouve, maar sinds de huidige eigenaar (Eric Kurver) het heeft overgenomen, is de naam omgedoopt in Domaine Saint Aix. De wijngaard ligt op een licht aflopend terrein met aan de ene kant een heuvelrug en aan de andere zijde bos. De Mistral uit het koelere noorden komt hier af enn toe voorbij en functioneert als een natuurlijke bescherming tegen eventuele ziektes in de wijngaard. Meer dan 2200 zonuren per jaar geven de druiven overdag heel veel warmte en de koelere nachten zorgen voor een uitgebalanceerd rijpingsproces.


Februari 2014, Hubrecht Duijker

25-2-2014 • De Grote Hamersma - AIX 2013, Coteaux d’Aix-en-Provence, Frankrijk

Met zijn eerste 2009-oogst uit Coteaux d’Aix-en-Provence kreeg Eric Kurver, de Nederlandse eigenaar van AIX, bij wijnjury’s, sommeliers en drinkers de handen op elkaar. In binnen- en buitenland.
Zijn 2010-oogst was beter en 2011 vond ik nog smakelijker. Frisser, darteler, opgewekter. Rode besjes, een schuchtere abrikoos, introverte kruidigheid.
Vervolgens was daar zijn 2012. Uit een jaar dat heel Frankrijk bijna van de wijnkaart regende. In sommige regio’s werd soms tot wel 50 procent minder geoogst, faillissementen waren aan de orde van de dag en wie lekker wilde drinken diende goed te selecteren.
Ook in de Provence werd er minder geoogst, maar AIX kende geen problemen met zijn crediteuren. Het enige dat weleens tegen zat is dat men op het domaine de vraag nauwelijks aan kon.
In Nederland een groot succes. AIX is bovendien dé hit op Ibiza waar vooral de magnums in de strandtenten die ertoe doen niet zijn aan te slepen. Bovendien hebben de nieuwe rijken in Dubai deze gelikt ogende en smakende rosé in de smiezen gekregen.
Als dat maar goed gaat… Te vaak proefde ik one vintage wonders. Of zoals sterrenchef Jan de Wit van Le Restaurant ooit tegen mij zei: ‘Een keer op sterrenniveau ergens eten wil nog niet zeggen dat zo’n zaak dan ook een ster verdient. Constant op dat niveau presteren, daar gaat ’t om.’
Enfin, AIX 2013. Het lustrumoogstjaar op rij waar liefhebbers voor in de rij gaan staan. Ik proefde evenals vorig jaar een kakelverse editie begin februari en noteerde wat meer snoepjesaardbei, zoete framboos, een lichte kruidigheid en een aangename frisheid.
Dat wordt weer dringen in Dubai. In de rij staan op Ibiza. Aanschuiven in Amsterdam. En misschien zelfs wel stagnerende servers.
Amsterdam, februari 2014 – Harold Hamersma

Welke wijnliefhebber heeft er niet ooit gemijmerd over het eigendom van een eigen wijngaard? De jonge enthousiaste Nederlander, wijnkenner en -liefhebber Eric Kurver (46) is het gelukt. Hij woont met vrouw en drie kinderen al sinds 10 jaar in Zuid Frankrijk en is in het gelukkige bezit van zijn eigen wijndomein. Zijn wijndomein beslaat maar liefst 85 hectare waarvan 75 hectare met aangeplante wijnstokken met de druivenrassen Cinsault, Carignan, Grenache, Counoise, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah voor rood en rosé. Rolle, Ugni Blanc en Sauvignon Blanc voor de witte wijnen. Op een kleine 20 kilometer ten oosten van de hoofdstad van de Provence, Aix en Provence, op een hoogte van 350 meter vinden we hier het 136 jaar oude domein in een prachtig glooiend landschap. De oorspronkelijke naam is Domaine La Grande Séouve, maar sinds Eric het overgenomen heeft, is de naam omgedoopt in Domaine Saint Aix. De wijngaard ligt op een schitterend licht aflopend terrein met aan de ene kant een kleine heuvelrug en aan de andere zijde grenzend aan een bos. De Mistral uit het koelere noorden komt hier af en toe voorbij en functioneert als een natuurlijke bescherming tegen eventuele ziektes in de wijngaard. Meer dan 2200 zonuren per jaar geven de druiven overdag heel veel warmte, de koelere nachten zorgen voor een uitgebalanceerd rijpingsproces. Eric produceert met name rosé, wat natuurlijk niet verwonderlijk is in de Provence. Dit is de bakermat van rosé sinds 2600 jaar. Die rosé wordt verkocht onder de naam AIX. Een mooie slanke fles met een assemblage van Grenache, Cinsault, Syrah en Counoise. Dit resulteert in een frisse, droge en qua kleur bijna bleke en zalmachtige rosé met een uiterst plezierige lange afdronk. Hierin proef je de Provence; bessenfruit, pruimen, karamel en een tikkeltje kruidige maar zeer evenwichtige smaak , zon en rijpheid in een heerlijk glas. Deze rosé kan zich meten met de allerbesten….. Gekoeld op een graad of 10 past deze rosé uitstekend als aperitief of bij een lichte lunch met vis, salade of bij tapas, wit vlees en smakelijke pasta’s. De tijd dat rosé alleen in de zomer werd gedronken op het terras is passé. Rosé kan gemakkelijk het hele jaar door gedronken worden en smaakt ook geweldig bij de Aziatische keuken. AIX rosé heeft zowel 2010 als ook in 2011 de Gouden Medaille gewonnen op het prestigieuze “Concours Générale Agricole de Paris”, de grootste wijnproeverij van Frankrijk door deskundigen. De inspecteurs van het Franse Ministerie van Landbouw bevestigen hiermee de unieke kwaliteit van AIX Rosé. Een unieke prestatie van Eric en zijn wijnmaker - oenoloog Olivier Nasles, dit is nog niet eerder voorgekomen. Daarnaast levert het domein ook drie verschillende variëteiten van een heerlijke rode wijn, die verkocht wordt onder de naam Saint Aix. Als eerste de Vin de Pays, vol, fruitig en droog met 90% Merlot in de fles. Past goed bij het haardvuur in de winter. Dan de Blason van 2006, diep donkerrood en een heerlijk glas wijn bij mooie kazen, stevige pasta’s of een mooi stuk vlees. Tenslotte de Prestige 2004, die 15 maanden op nieuwe Franse eikenhouten vaten van 225 liter heeft gelegen. Een krachtige paarsrode wijn met vanilletonen, een tikkeltje rokerigheid, een fluweelzachte smaak met lange afdronk. Perfect voor de begeleiding van alle rood vlees- en wildgerechten. Alle flessen worden op het Domaine Saint Aix gebotteld, wat de constante kwaliteit en de controle daarop waarborgt. Alle wijnen worden gebotteld in 75 cl. flessen en 150 cl. magnums. Op verzoek zijn grotere formaten verkrijgbaar, zgn. Jéroboams (300 cl.) en Méthusalems (600 cl.).

Rating: nvt


Cees van Casteren

One of two masters of wine in the Netherlands (April 2011)

“Brilliant sparkling with pink tinge. Delicate perfume of ripe mandarin oranges, raspberries and wild strawberries, slightly spicy. Also in the taste again a tribute to red forest fruit, cherries, strawberries and fresh fig, though very refined and subdued, with a hint of thyme. Ideal as an aperitif, but also as a lunch rosé when combined with seafood, salads, grilled tuna and roasted spring chicken!”

Harold Hamersma

Famous Dutch wine journalist (March 2012)

“The debut of AIX in 2009 was very good. AIX 2010 was even better. And, AIX Rosé 2011 is the best so far. It is fresher, more exciting and cheerful. Red forest fruit, a little apricot and delicate spiciness. Subtle, full of energy and simply excellent!”

Harold Hamersma schreef het volgende over de AIX 2012:

'Met zijn eerste oogst (2009) uit Coteaux d'Aix en Provence kreeg Eric Kurver, de Nederlandse eigenaar van AIX, bij wijnjury's, sommeliers en drinkers de handen op elkaar. In binnen- en buitenland. Zijn 2010-oogst was beter en 2011 vond ik nog smakelijker. Frisser, dartelender, opgewekter. Rode besjes, een schuchtere abrikoos, introverte kruidigheid. Et voilà, zijn 2012. Uit een jaar dat heel Frankrijk bijna van de wijnkaart regende. In sommige regio's werd soms tot wel 50 procent minder geoogst, faillissementen waren aan de orde van de dag en wie lekker wilde drinken diende goed te selecteren.

Ook in de Provence werd er minder geoogst, maar AIX kende geen problemen met zijn crediteuren. Het enige dat wel eens tegen zat is dat men op het domaine de vraag nauwelijks aan kon.

In Nederland een groot succes. AIX is bovendien dé hit op Ibiza waar vooral de magnums in de strandtenten die er toe doen niet zijn aan te slepen. Bovendien hebben de nieuwe rijken in Dubai deze gelikt ogende en dito smakende rosé in de smiezen gekregen. Als dat maar goed gaat...

Te vaak proefde ik one vintage wonders. Of zoals sterrenkok Jan de Wit van Le Restaurant onlangs tegen mij zei: 'Eén keer op sterrenniveau ergens eten wil nog niet zeggen dat zo'n zaak dan ook een ster verdient. Constant op dat niveau presteren, daar gaat 't om.'

Enfin, AIX 2012. Het vierde oogstjaar op rij waarvoor liefhebbers voor in de rij gaan staan. Ik proefde een kakelverse editie begin februari en noteerde snoepjesaardbei, zoete framboos, een lichte kruidigheid en een aangename frisheid.

Het wat zuiniger oogstjaar 2012 heeft AIX gul bedeeld.'

februari 2013, Harold Hamersma

Wijnsoort: Rosé
Druif: Carignan
Inhoud fles: 1.5 ltr
Land: Frankrijk
Streek: Provence
Wijnhuis: Saint Aix
Website URL:
Jaar: 2016
Drinken: 2017-2018
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Droog, fris en fruitig
Serveertemperatuur: 8-10
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment:
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Geweldige wijn. Mooi vol, goede zuren. Een serieuze wijn

- Machteld
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen