Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2015 Hermanos Perez Pascuas Vina Pedrosa Crianza

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

  • vina pedrosa crianza 2014

2015 Hermanos Perez Pascuas Vina Pedrosa Crianza

€ 23,95
op voorraad
6 op voorraad
+6 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Bodegas Hermanos Perez Pascuas
Jaar: 2015
Drinken: 2018-2027
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 14,5%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 92

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

18 maanden gerijpt in Frans en Amerikaans eiken. Complexe volle wijn met rokerige en minerale tonen. Prachtige balans en een fraaie lange afdronk. De Vina Pedrosa staat al jaren bekend als een van de beste Crianza uitvoeringen in de Rioja. Warm, harmonieus en klassiek.Al de wijngaarden worden biologisch bewerkt zonder gebruik van enig systematisch bestrijdingsmiddel. In de wijngaard wordt er gewerkt met productiecontrole, d.w.z. dat er streng wordt op toegezien dat de productie per wijnstok beperkt wordt. Enkel lage rendementen zorgen voor voldoende kwaliteit.

Vlezig, zalvend en boordevol karakter. Zwarte bessen en een rijke mix van specerijen zorgen voor vuurwerk in het glas. De frisse zuren van de Tempranillo geven een verkwikkende onderbouw. Na decanteren komt er meer fruit vrij in de smaak, met mineralen en een aangename vatrijping. Een wijn met klasse en structuur, maar ook met typiciteit van de streek

Hermanos Pérez Pascuas (Bio!)

Regio: Castilla y León
Appellatie: D.O. Ribera del Duero
Eigenaars: Familie Pérez Pascuas
Oenoloog: José Manuel Pérez
Stichtingsdatum: 1980
Website: www.vinapedrosa.com

Geschiedenis

Dit is een van de grote klassiekers in Ribera del Duero en een echt familiebedrijf. Vader Mauro Pérez plantte zijn wijnstokken in de jaren 40 en 50, meer dan 35 ha, op dat moment een immense hoeveelheid in het kleine dorpje Pedrosa de Duero. Heel de opbrengst ging naar de plaatselijke coöperatie. Onder impuls van de 3 zonen, Benjamín, Adolfo en Manuel werd er besloten om in 1980 zelf wijn te gaan maken. De eerste Viña Pedrosa was een feit. Op dat moment waren er in de hele regio nog geen 10 bodega’s actief...
Het was pas in 1982 dat de D.O. Ribera del Duero zelf werd gecreëerd, mede onder impuls van de broers Pérez Pascuas; zij waren medestichters van de appellatie. 1989 was voor hen eveneens een belangrijke stap, met de intrede van de 3de generatie: José Manuel, zoon van Benjamín, maakte zijn opwachting als oenoloog. Vanaf dat moment zouden de wijnen nog hogere toppen gaan scheren. Hij zette zich volledig achter het kwaliteitsconcept van zijn vader en ooms en bracht nog heel wat verbeteringen aan. Vandaag is de cirkel compleet met de volledige intrede van de 3de generatie : ook de zonen van Manuel en van Adolfo zijn intussen vaste waarden geworden in de bodega.
De kleine bodega in het dorp verhuisde intussen naar de rand van het dorp. Het is een mooi complex geworden met prachtige degustatieruimtes en vooral met een vinificatie- en crianzakelder waar de topwijnen op een perfecte manier kunnen rijpen. Viña Pedrosa staat voor elegantie en finesse, twee sleutelwoorden die zeldzaam zijn geworden in de wijnen van Ribera del Duero.
Variëteiten

Hier is het natuurlijk de Tinto fino of Tempranillo die de ster is. Er is 135 ha in eigendom, bijna hoofdzakelijk oude wijnstokken, wat op zich al uniek is in Ribera del Duero. Een klein gedeelte van de wijngaard (10%) is aangeplant met Cabernet Sauvignon.
De Tinto fino uit Ribera del Duero is beter bestand tegen de extreme omstandigheden dan de Tempranillo uit Rioja, die hier niet zou overleven. In de wijnen van Viña Pedrosa kom je zo de typische animale toetsen tegen die de Tinto fino uniek maken. De meerderheid van de wijnstokken staan ‘en gobelet’.
Al de wijngaarden worden biologisch bewerkt zonder gebruik van enig systematisch bestrijdingsmiddel. In de wijngaard wordt er gewerkt met productiecontrole, d.w.z. dat er streng wordt op toegezien dat de productie per wijnstok beperkt wordt. Enkel lage rendementen zorgen voor voldoende kwaliteit.
Terroir

We hebben hoofdzakelijk klei-kalkbodems. Ribera del Duero is natuurlijk bij uitstek een continentale appellatie met dus een continentaal klimaat en Atlantische invloeden. Er is vooral een groot verschil tussen de dag- en nachttemperaturen.
De bodega is gelegen op een hoogte van 844 m en is daarmee een van de hoogst gelegen domeinen in Ribera del Duero. Het landschap is zacht golvend. De hoogte waarop de wijnstokken zijn geplant maakt dat de wijnen perfect in evenwicht zijn, met veel fraîcheur.
Vinificatie

Alles staat hier in het teken van de langlevendigheid van de wijnen. Er worden lange maceraties toegepast met vele en intense remontages. Vinificatie en élevage gebeurt in functie van de ouderdom van de wijnstokken.
Hun basiswijn, de Cepa Gavilan, krijgt een élevage van 12 maanden. De Crianza krijgt 18 maanden en vanaf de Reserva worden dat 24 maanden. Hun topwijn, de Pérez Pascuas Gran Selección komt zelfs aan 26 maanden. De eiken vaten (zowel Amerikaans als Frans) worden om de 3 jaar vernieuwd. De wijn wordt niet gefilterd en niet gestabiliseerd voor botteling.

Groente Stoofschotels maar blijft staan bij alle stevige vleesgerchten. Probeer eens bij de Hachee
Rating: 92
beoordeling 2014-2015 is nog niet beoordeeld

Rating
92

Release Price
$36

Drink Date
2017 - 2026

Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
28th Feb 2017
Source
229, The Wine Advocate

The wine that could be the most representative of the winery, half of their total production, is the 2014 Viña Pedrosa Crianza. This wine is pure Tempranillo cropped from a vintage that the Pérez Pascuas family considers perfectly ripe but with freshness, complexity and elegance. The wine matured in oak barrels for 18 months. They give importance to vine age, and insist on the traditional head-pruned, dry-farmed vineyards, and for this they use slightly older vines and the élevage mixes newer and older barrels. They tend to replace one-third of barrels every year and use approximately 50/50 French and American oak. This has an elegant texture with very fine tannins and very good freshness. This is as classical as it gets in Ribera del Duero, and very representative of the house style, with very clean oak and balance to develop for a very long time. A benchmark for Crianza wines from Ribera del Duero. 200,000 bottles produced.

The Pérez Pascuas family is among the veterans of the Ribera del Duero, where they have been producing classical wines since 1980. Nowadays they work 150 hectares of vineyards, which are the exclusive source for the 575,000 bottles of wine they produce every vintage.

All wines are produced in a similar fashion, grapes selected in the vineyard, fermentation with natural yeasts through a pied de cuve, long macerations, malolactic in barrel and bottling without filtering or fining.

I visited the winery, which I had first seen some 25 years ago, and found the Pérez Pascuas brothers as young, energetic and convivial as they were then. It was a real pleasure to see how hard work and good wine keeps people in health and good humor. The wines are as classical as always, wines designed for aging in bottle. They have the same character the owners have—elegance with rusticity.

Wijnsoort: Rood
Druif: Tempranillo
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Ribera del Duero
Wijnhuis: Bodegas Hermanos Perez Pascuas
Website URL:
Jaar: 2015
Drinken: 2018-2027
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 14,5%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Volgens etiket biologisch geteeld zonder sulfiet wat ik erg bijzonder vind want het is een prima wijntje (normaal ben ik niet dol op sulfietvrije wijn..) ruikt prima naar blauwe bessen en braam. Het palet bestaat uit pruim, stevig hout en ander zwart. Medium afdronk.

- Dimitri
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen