2015 Casanova di Neri Brunello di Montalcino

Wijnsoort Rood
Land Italië
Regio Toscane
Appellatie Brunello di Montalcino
Wijnhuis Casanova di Neri
Jaar 2015
Druif Alicante bouschet
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14%)
Drink venster 2021 - 2040
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Deze rode wijn komt uit Montalcino het gebied van de Toscaanse topwijnen. Deze Brunello van grote klasse is vol van geur, met hints van zoete specerijen en rijp fruit.
Half september worden de druiven handmatig geoogst. Na de oogst worden de druiven gedurende een periode van 19 dagen gefermenteerd. De verdere rijping van deze wijn geschiedde gedurende een periode van 42 maanden in Slavonisch eiken vaten van 40 en 77 hl., waarna de verdere rijping op de fles nog minimaal een jaar werd vervolgd. 

De 2015 jaargang is een unieke Brunello van Casanova di Neri omdat in de Brunello het fruit is gebruikt van de extreem fraaie wijngaarden van Brunelli Tenuta Nuova en Cerretalto. Dit is de eerste keer dat dit bij Casanova di Neri is gebeurd. Deze uitvoering heeft fraaie scores gekregen van 94/100 James Suckling en 94/100 Wine Advocate en heeft een drinkvenster tot zeker 2035.

Casanova di Neri behoort tot de nieuwe generatie van Brunello producenten. Het bedrijf is gestart in 1971, toen Giovanni Neri het grootste domein in het Montalcino gebied kocht. Het domein is totaal 39 ha groot en onderverdeeld in 4 wijngaarden. De oudste wijngaard is 45 jaar oud. De wijngaarden liggen op een hoogte van ca. 350 meter boven de zeespiegel. Casanova di Neri behoort tot één van de beste producenten van de Brunello wijnen.

Vineyard for 2015 Casanova di Neri Brunello di Montalcino

Casanova di Neri behoort tot de nieuwe generatie van Brunello producenten. Het bedrijf is gestart in 1971, toen Giovanni Neri het grootste domein in het Montalcino gebied kocht. Het domein is totaal 39 ha groot en onderverdeeld in 4 wijngaarden. De oudste wijngaard is 50 jaar oud. De wijngaarden liggen op een hoogte van ca. 350 meter boven de zeespiegel. Casanova di Neri behoort tot één van de beste producenten van de Brunello wijnen. De Tenuta Nuova behoort tot hun allerbeste Brunello waar er alles aan wordt gedaan om de ultieme perfectie na te streven.

Kenmerken
Wijnsoort Rood
Land Italië
Regio Toscane
Appellatie Brunello di Montalcino
Wijnhuis Casanova di Neri
Druif Alicante bouschet
Biologisch Nee
Vegan Nee
Jaar 2015
Drinken vanaf 2021
Drinken tot 2040
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 94
James Suckling rating 94
Smaakprofiel Aards, Boers, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Mineraal, Rood fruit, Tannines, Vol
Drink momenten Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2015 Casanova di Neri Brunello di Montalcino
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

28.07.2022

2019 Ossian Quintaluna Verdejo

"Perfecte verdejo - peertje, goed zuurtje, beethe granny smith en citrus..." Mijndels

Bekijk product recensie