2015 Brancaia Tre
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Wijnhuis | Brancaia |
Jaar | 2015 |
Druif | Cabernet Sauvignon Merlot Sangiovese |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2018 - 2024 |
Brancaia is een van de belangrijkste wijndomeinen van Toscane en haalt jaarlijks de hoogst nationale en internationale onderscheidingen. De Brancaia Tre heeft twee betekenissen. Allereerst was dit het derde (Tre) label welke Brancaire in 2000 op de markt bracht. De tweede betekenis is dat deze Tuscan een blend is van 3 (Tre) druivenrassen namelijk 80% Sangiovese, 10% Merlot en 10% Cabernet Sauvignon. De Brancaire TRE is een wijn met karakter, die veel drinkplezier geeft en al vanaf botteling heerlijk is! De wijn is elegant, heeft veel structuur en is gastronomisch breed inzetbaar. De TRE is een toegankelijke medium body sappige wijn met mooi rood fruit in de smaak en een afdronk met veel lengte zonder overdadige tannines.
De druiven komen wijngaarden met een ondergrond van leem, klei en zand. De wijngaarden zijn gelegen op een zuidelijke, westelijke en zuid-westelijke expositie.De oogst geschiedt volledig manueel en wordt streng geselecteerd in de wijngaarden. Er vindt een tweede selectie plaats op de sorteertafels. Schilinweking gedurende 18 dagen. Fermentatie onder gecontroleerde temperaturen tussen de 30°C en 32°C. De wijn rijpt 12 maanden, 2/3 deel in vaten van 500 liter en 1/3 deel in betonnen tanks.Na de botteling rijpt de wijn nog 2 maanden in fles.
De Brancaire TRE is een uitstekende begeleider bij pastagerechten, geroosterd en gebakken vlees, wit gevogelte, gebakken of gegrilde vissoorten.
Score
James Suckling 92/100
In 1981 verloor het Zwitserse stel Brigitte en Bruno Widmer hun hart aan het verlaten Brancaia in Castellina in Chianti. Ze kochten het domein en reeds 2 jaar later gooide het domein hoge ogen bij een belangrijke Chianti Classico proeverij. Internationale erkenning kon niet lang uitblijven. In 1989 kochten Brigitte en Bruno er nog een domein in Radda (Chianti) bij, gevolgd door de oprichting van Brancaia in Maremma in 1998, wat zorgt voor een totaal van 80 ha wijngaarden. Dochter Barbara is sinds 1998 de oenologe van alle drie de domeinen. Zij heeft de bekend oenoloog Carlo Ferrini aan haar zijde, die haar bijstaat met raad en daad. Vandaag is Brancaia één van de meest toonaangevende wijnhuizen van Toscane, die jaarlijks belangrijke nationale en internationale prijzen ontvangen.
Brancaia is een van de belangrijkste wijndomeinen van Toscane en haalt jaarlijks de hoogst nationale en internationale onderscheidingen. Alle wijnen halen altijd hoge scores vanbij de internationale wijnpers zoals bvb Robert Parker, Suckling, Wine Spectator. Het paradepaadje van het domein is Il BLU en voor vele wijnliefhebbers niet meer weg te denken uit het top segment van de Italiaanse supertoscanen. Brancaia wordt wereldwijd als een echte klassieker beschouwd.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Wijnhuis | Brancaia |
Druif | Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese |
Biologisch | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2015 |
Drinken vanaf | 2018 |
Drinken tot | 2024 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |