2018 Bernardus Pinot Noir Rosella's Vineyard
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | Bernardus |
Jaar | 2018 |
Druif | Pinot Noir |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2021 - 2028 |
Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (u weet wel van de Pon familie welke o.a. importeur is van VW, Audi en Porsche) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren.
De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.
De Pinot Noir druiven van de Bernardus Rosella's Vineyard zijn afkomstig uit een enkele wijngaard (single vineyard) namelijk de Rosella’s vineyard. Deze druiven zijn aangeplant door de huidige wijnmaker Gary Franscioni.
Deze Pinot Noir zit vol met verse tonen van cassis, zwarte framboos, geroosterde specerijen en viooltjes. De Pinot Noir Rosella's Vineyard is een mooi, levendig en elegant rood dat de donker fruitige stijl van de variëteit laat zien. Met een stevige diepte in de mond met een prachtig geïntegreerde zuurgraad, is dit een klassieke Pinot Noir van Rosella's Vineyard die een decennium of langer geweldig op dronk zal blijven.
Weetje: van deze wijn komt ieder jaar maar rond de 60 flessen naar Nederland.
Bernardus makes dreams come true.
Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (u weet de Nederlandse importeur van o.a VW, Audi en Porsche) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren. De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | Bernardus |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Mineraal, Rood fruit, Soepel, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |