2015 Bemberg Estate Wines La Linterna Chardonnay Gualtallary #1

Wijnsoort Wit
Land Argentinië
Regio Mendoza
Appellatie Valle de Uco
Wijnhuis Bemberg Estate Wines
Jaar 2015
Druif Chardonnay
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14%)
Drink venster 2019 - 2030
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

De Finca El Tomillo wijngaard ligt op 1.210 meter boven zeeniveau in Gualtallary gelegen in een alluviale waaier gevormd door de rivier LasTunas. Het verbazingwekkende micro-terroir heeft eerst een zandlaag die reikt tot een diepte van 60 cm onder het oppervlak met daaronder een ziltige laag met calciumcarbonaat. De chardonnay wijngaard is geplant in 1988 en heeft een noord/zuidelijke ligging. De druiven worden met de hand-geoogst en na zeer lichte persing fermenteert de most in nieuwe Franse eiken vaten. In deze vaten vindt de spontane gisting plaats met de op de druiven aanwezige gisten. Na fermentatatie vindt de malolactische omzetting plaats en dan mag de wijn 10-12 maanden rijpen op het eiken sur lie (dus met het droessem). 

Deze La Linterna Chardonnay Gualtallary #1 heeft fraaie energieke tonen van nectarine, citroen en mandarijn met een verleidelijke delicate geur van oranjebloesem en jasmijn. De wijn is delicaat met een elegante zuiverheid en een levendig rijpe zuurheid, harmonieus in balans door een romige textuur, eindigend met een krijtachtige twist. Deze Bemberg chardonnay verslaat menig (tot bijna alle) Bourgogne chardonnays die vaak een veelvoud kosten. De wijn is op dronk maar zal met de jaren nog verbeteren en heeft een drinkvenster van zeker 15 jaar. De wijn heeft 94/100 punten gekregen van James Suckling. Deze  Linterna Chardonnay is zo mooi dat u deze niet te koud moet drinken en bij voorkeur rond de 10-12 graden. De wijn is een perfecte begeleider bij vis en zeevruchten en ook elegant bij kalf- en kipgerechten.

Bemberg Estate Wines is gelegen in de Argentijnse wijnregio Mendoza, de regio met het grootste oppervlak aan wijnbouwgrond in Argentinië. Het wijnhuis heeft zo'n 3.200 hectare wijngaarden in bezit en produceert sinds jaar en dag geweldige wijnen en is steeds gepassioneerd om zich verder te ontwikkelen. Zo ontstond bij de familie Bemberg het idee om samen met Daniel Pi, die werd uitgeroepen als Beste Argentijnse Wijnmaker, de allerbeste wijngaarden te selecteren en daar fenomenale wijnen van te maken. Deze single vineyards wijnen representeren prachtige micro-terroirs in verschillende regio's van Argentinië. De geproduceerde aantallen waren niet omvangrijk dus de familie besloot deze voor eigen gebruik te houden. Echter, toen de wijnen van zeer goede kwaliteit bleken te zijn, is er toch besloten om deze exclusieve wijnen niet alleen voor zichzelf te houden, maar deze ook op de markt te brengen.

Vineyard for 2015 Bemberg Estate Wines La Linterna Chardonnay Gualtallary #1

Argentijnse micro-terroir wijnen - uniek & exclusief

Stap in de prachtige wereld van de ongekend goede kwaliteitswijnen van de familie Bemberg. Al vanaf het jaar 1850 is deze familie een begrip in de Argentijnse wijnwereld en is zij onder meer eigenaar van Peñaflor. Bemberg wijnen staan voor wijnen met passie. En deze passie zit al sinds jaar en dag diepgeworteld in de familie wat heeft geresulteerd in een bijzondere serie wijnen. De nauwgezette zoektocht naar perfectie, een waarde die van generatie op generatie wordt doorgegeven, en daarnaast het vermogen om datgene te zien wat niemand ooit heeft gezien, zijn kenmerkende eigenschappen binnen de familie Bemberg. Bekijk hier ook de prachtige beelden in de video van Bemberg.

Bemberg Estate Wines is gelegen in de Argentijnse wijnregio Mendoza, de regio met het grootste oppervlak aan wijnbouwgrond in Argentinie. Het wijnhuis heeft zo'n 3.200 hectare wijngaarden in bezit en produceert sinds jaar en dag geweldige wijnen en is steeds gepassioneerd om zich verder te ontwikkelen. Zo ontstond bij de familie Bemberg het idee om samen met Daniel Pi, die werd uitgeroepen als Beste Argentijnse Wijnmaker, de allerbeste wijngaarden te selecteren en daar fenomenale wijnen van te maken. Deze single vineyards wijnen representeren prachtige micro-terroirs in verschillende regio's van Argentinië. De geproduceerde aantallen waren niet omvangrijk dus de familie besloot deze voor eigen gebruik te houden. Echter, toen de wijnen van zeer goede kwaliteit bleken te zijn, is er toch besloten om deze exclusieve wijnen niet alleen voor zichzelf te houden, maar deze ook op de markt te brengen. Bij de lancering gaf James Suckling direct al 94-97 punten! 

Bemberg Estate wijnen online bestellen bij Grandcruwijnen

Bemberg Estate wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!

Kenmerken
Wijnsoort Wit
Land Argentinië
Regio Mendoza
Appellatie Valle de Uco
Wijnhuis Bemberg Estate Wines
Druif Chardonnay
Biologisch gecertificeerd Nee
Vegan Nee
Jaar 2015
Drinken vanaf 2019
Drinken tot 2030
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
James Suckling rating 94
Smaakprofiel Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Open haard
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2015 Bemberg Estate Wines La Linterna Chardonnay Gualtallary #1
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

27.03.2023

2018 Alejandro Fernandez El Vinculo Crianza

"Voor het eerst bij vrienden geproefd. Een geniale wijn. Donker en heel v..." Jos

Bekijk product recensie