Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

2015 Antoine Jobard Meursault Blagny 1er Cru

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2015 Antoine Jobard Meursault Blagny 1er Cru

€ 93,95
beperkte voorraad
2 op voorraad
+23 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

Availability:
Wijnsoort: Wit
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek:
Wijnhuis: Antoine Jobard
Jaar: 2015
Drinken: 2018-2030
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 12.5%
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 93

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Na diverse jaren naast zijn vader te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Hoewel Francois al enige jaren kan genieten van zijn pensioen, is hij nog bijna dagelijks in de wijngaarden en kelder te vinden om zijn zoon te assisteren. Met de komst van Antoine is de stijl van de wijnen licht veranderd. Door enkele kleine wijzigingen tijdens het wijnmaken zijn ze toegankelijker en verfijnder geworden, zonder dat ze aan karakter inboeten. Antoine geeft er de voorkeur aan met fijnere lie’s dan zijn vader te werken. Verder botteld hij de wijn in april/mei van het tweede jaar volgend op de oogst. Het zijn slechts details, maar de kwaliteit van de wijnen is hierdoor verder gestegen.

Deze Meursault "Blagny" is gemaakt van 100% chardonnay druiven die handmatig op een strenge wijze gesorteerd worden om voor kwaliteit te zorgen, de druif groeid op een grond die veel kalk en krijt bevat wat een positieve invloed op de smaak van de wijn heeft. De Meursault is onberispelijk nauwkeurig, gewichtloos en zeer genadig. Deze wijn bevat vele aroma's en vele smaken waaronder de meest dominante aroma's van zoete, bloemige noten, munt en witte perzikken zijn. De geur van de Meursault is zeer complex evenals de smaak waarin men wat van deze aroma's terug kan vinden. Al in al is het een wijn van mooie textuur en finesse. Pracht Meursault met een geweldig drinkvenster (2030+). Parker schrijft: "The persistence feels long but tender, completing one of the domaine's best wines this vintage. This would be my pick from Jobard this year"

De uitspraak van Jobard over de wijn geeft het beste weer welke stijl wordt nagestreefd: 

“If you like Meursaults that are big, broad and oaky, and are as yellow as French headlights, then this may not be the domaine for you. However, if you like Meursaults that are taut, mineral, complex and refined, then Jobard is your man.”

Dit wijnhuis is een van de meest stijlvolle en consistente wijnhuizen die er te vinden is in de Bourgogne en de wijnen van dit wijnhuis worden meestal bij de beste Meursalts gezet. Andere beroemde wijnhuizen zoals Coche en Ravenau zien Jobard als het ultieme voorbeeld als het gaat over meursault wijnen.

Na diverse jaren naast zijn vader te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Hoewel Francois al enige jaren kan genieten van zijn pensioen, is hij nog bijna dagelijks in de wijngaarden en kelder te vinden om zijn zoon te assisteren. Met de komst van Antoine is de stijl van de wijnen licht veranderd. Door enkele kleine wijzigingen tijdens het wijnmaken zijn ze toegankelijker en verfijnder geworden, zonder dat ze aan karakter inboeten. Antoine geeft er de voorkeur aan met fijnere lie’s dan zijn vader te werken. Verder botteld hij de wijn in april/mei van het tweede jaar volgend op de oogst. Het zijn slechts details, maar de kwaliteit van de wijnen is hierdoor verder gestegen. Wat betreft het werk in de wijngaarden is er niets veranderd. De Jobards maken lange dagen in de wingerd. Hun 5 hectare wordt streng gesnoeid en men werkt uitsluitend met weinig productieve soorten om de opbrengsten laag te houden. In de kelder geeft Jobard zijn wijn de tijd. Na een trage vergisting (de kelders van Jobard zijn bijzonder koud) waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke gistculturen, rijpen de wijnen langdurig op hun bezinksel. De wijnen worden na zo’n 18 maanden zonder filtering gebotteld. Jobards wijnen zijn geconcentreerd maar zeker niet dik, het houtgebruik is zeer gedoseerd en de wijnen bezitten fraaie zuren en veel mineraliteit waardoor ze geweldig kunnen rijpen.Alle wijnen van het wijnhuis Jobard worden in een vat oud en besteden een lange tijd sur lie in de kelders van het wijnhuis in Meursault. 

 

Bijna te mooi om bij te eten maar deze meursault vereist gewoon verfijnd eten. Mooie oesters, mooie witte wis, langoustines
Rating: 93


Rating
(91 - 93)

Release Price
NA

Drink Date
2018 - 2028

Reviewed by
Neal Martin
Issue Date
28th Apr 2017
Source
230, The Wine Advocate

The 2015 Meursault -Blagny 1er Cru has a crisp bouquet with scents of dried honey, hazelnut and smoke, demonstrating more delineation and drive compared to the Puligny Champs-Gain. The palate is fresh and vibrant on the entry with a fine line of acidity. I appreciate here the saline undertow of this wine and the energy conveyed towards the finish. The persistence feels long but tender, completing one of the domaine's best wines this vintage. This would be my pick from Jobard this year.

Antoine Jobard has been doing a great job since taking over from his father François. The laconic François was always a man of few words whenever we met, his son more outgoing. "We picked the 2015s from 3 September and then over the next six days," Antoine told me. "Because of the warm growing season, instead of maturing the wines for 18 to 20 months in barrel, they were transferred into stainless steel vats after 12 months. All the cuvées are being matured in 15% new oak. We will rack just before bottling at the beginning of March." Like many other winemakers that specialize in white rather than red Burgundy, the warmth of the growing season did shave away some of the brightness and mineralité that defined the 2014s, although adapting the barrel maturation was a prudent and successful move.

Wijnsoort: Wit
Druif: Chardonnay
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek: Bourgogne
Wijnhuis: Antoine Jobard
Website URL:
Jaar: 2015
Drinken: 2018-2030
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 12.5%
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 10-12
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Diner, Lunch
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Aan de helft van de prijs van de Zenato Lugana Sergio Zenato Riserva, is deze San Benedetto zeker de moeite waard. Iets minder intens en "diep", maar toch met de nodige verscheidenheid aan verschillende geuren en smaken, en een aangename frisheid van mineralen. Prefect wijntje bij vis, pasta of lichtere schotels met witte sauzen. Eveneens om zo van te genieten, al zou ik als “zetelwijntje” toch eerder de Sergio Zenato Riserva verkiezen.

- Paul
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen