Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

2015 Angelo Gaja Langhe Gaia & Rey

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2015 Angelo Gaja Langhe Gaia & Rey

€ 205,00
beperkte voorraad
1 op voorraad
+51 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

THT:
# flessen in doos: Nee
Lokatie: ST10B5
Availability:
Wijnsoort: Wit
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek:
Wijnhuis: Gaja
Jaar: 2015
Drinken: 2018-2026
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol:
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 93

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

De Gaia & Rey is een schitterende wijn: een minerale, pure chardonnay, vol met tropisch fruit en met zijdezachte, elegante tannines (!). De smaak is rijk, met geconcentreerd rijp fruit, in balans gehouden door levendige frisse zuren. De afdronk blijft maar voortduren. Voor diegenen met geduld: ‘Gaia & Rey is pas na zo’n 5 jaar kelderrijping op zijn mooist.

Gaja was er van overtuigd dat Langhe niet alleen een prachtige bodem heeft voor de cultivering van rode druivenrassen. Hij zag het ook als een uitgesproken uitdaging om in zijn eigen Piemonte wijnen te maken van de witte variëteiten chardonnay en sauvignon.

Gaja vernoemde zijn eerste chardonnay-wijngaard in Langhe, aangeplant in 1979, naar zijn dochter Gaia en zijn grootmoeder Clothilde Rey. De druiven voor ‘Gaia & Rey’ komen van arme, hard vulkanische grond. Na een rigoureuze selectie worden ze gekneusd en volgt de vergisting in roestvrij stalen cuves, gedurende vier weken op een constante temperatuur van 18 graden Celcius. Hierbij worden enkel de van nature in de wijngaard aanwezige gisten gebruikt. Na de vergisting wordt het sap gedurende 6 tot 8 maanden te rusten gelegd op eikenhouten vaten, waar nog een malolactische vergisting plaatsvindt. 

 

De wijn laat zich graag complementeren door risotto met sint-jacobsschelpen, kreeft en krab.
Rating: 93


Rating
93

Release Price
NA

Drink Date
2017 - 2024

Reviewed by
Monica Larner
Issue Date
30th Jun 2017
Source
231, The Wine Advocate

From a hot vintage, the 2015 Langhe Gaia & Rey shows similar excellence as presented in the 2013 vintage, although its attributes are different. That wine was direct and linear reflecting the cooler summer months. This wine, however, promises to be more tonic, sharp and focused despite the warmer growing season. This pure expression of Chardonnay is made in a more reductive style in order to highlight that nervous and bright vein at the back. The winery is switching over to older barrique (some as old as a decade) and botte grande to allow for less oxygen in winemaking. The wine opens to aromas of Golden Delicious apple, white peach, wild sage, ginger and honey. This white wine shows enormous potential for further aromatic development and intensity.

I love writing my annual introduction to Gaja because there's always so much news to report. Last year, The Wine Advocate was the first to report that the estate's famously declassified wines, namely the Langhe Nebbiolo Costa Russi, Sorì Tildìn and Sorì San Lorenzo crus, had returned to the Barbaresco DOCG appellation. That tiny percentage of Barbera was removed and the wines are pure expressions of Nebbiolo from three distinct vineyards in the region. This year, we can add two more wines to full appellation status. Both from the Barolo region, Conteisa (from the Cerequio cru in La Morra) and Sperss (from the Marenca-Rivette vineyards in Serralunga d'Alba), have now officially returned to DOCG status. With the exception of the Bordeaux blend Darmagi, all of Gaja's top-end red wines are represented by either Barbaresco DOCG or Barolo DOCG status. I can confirm that the line of Barbaresco cru wines are being produced in the 2014 vintage and will be released next year. The other big news that broke during my trip to Etna, is that Angelo Gaja and his family have now invested on the Sicilian volcano. Gaja is joining forces with Alberto Aiello Graci of the Graci winery in Passopisciaro to make wine together. They bought 21 hectares of vines on the Southwest flank of the volcano. Gaja & Graci is big news for Etna, and is bigger news still for Gaja. The Piedmont powerhouse definitely knows how to grab those headlines.

Wijnsoort: Wit
Druif: Chardonnay
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek: Piemonte
Wijnhuis: Gaja
Website URL:
Jaar: 2015
Drinken: 2018-2026
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol:
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 10-12
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Na lang zoeken kan je ook nog serieuze bordeaux vinden onder de 15- Wat een verrassing was deze wijn. Nog fris en eigenlijk nog een beetje jong. Na paar uurtje kwam de wijn los en heb je een hele knap glas

- Edwin
Bekijk meer recensies