Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2014 Tenuta San Guido Le Difese

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2014 Tenuta San Guido Le Difese

€ 20,95
niet op voorraad
+5 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: NO_EAN
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek:
Wijnhuis: Tenuta San Guido
Jaar: 2014
Drinken: 2016-2020
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 89

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

In de jaren '20, als student in Pisa, droomde Markies Mario Incisa della Rocchetta er al van om een 'edele' wijn te creëren. Net als de meeste Italiaanse aristocraten uit die tijd had hij een uitgesproken voorliefde voor fijne Bordeauxwijnen. Nadat hij samen met zijn echtgenote, Clarice, zijn intrek had genomen in hun domein in Tenuta San Guido aan de Middellandse Zee, experimenteerde hij met verschillende Franse druivenvariëteiten. Zijn conclusie luidde onomwonden: 'het bouquet dat ik zocht', vond ik in de Cabernet. Een wijn met de Cabernet Sauvignon als hoofdcomponent betekende een radicale ommekeer van de traditionele Toscaanse en Piëmontese Sangiovese en Nebbiolo variëteiten. Niemand die het ooit had overwogen om op Italiaanse bodem een wijn volgens de Bordeaux-aanpak te bereiden, en beslist niet in een gebied dat binnen het wijnuniversum (tot dusver) geen voet aan de grond had. 

Afgezien van het bouquet van de Cabernet Sauvignon, werd de beslissing om de wijnstokvariëteit op Tenuta San Guido aan te planten beïnvloed door de sterke gelijkenissen tussen het Toscaanse dorpje en de Gravesstreek in Bordeaux. 'Graves' is het Franse woord voor 'gravel'. Sassicaia, wat in het Toscaans dialect 'met stenen bezaaide grond' betekent, dankt zijn naam dus aan de bodemgesteldheid van Tenuta San Guido. Ieder jaar werd een klein aantal kistjes in de kelders van Castiglioncello bewaard. De Markies ontdekte dat naarmate de jaren verstreken de kwaliteit van de wijn er met rasse schreden op vooruitging. Zoals vaak het geval met wijnen van grote herkomst, blijkt datgene wat aanvankelijk als een defect werd beschouwd met het verstrijken van de tijd zich uiteindelijk te ontpoppen tot één van de grote kwaliteiten. Al snel drongen zijn vrienden en familieleden er bij hem op aan te volharden in zijn passie en deze revolutionaire stijl van wijnbereiding verder te vervolmaken. In 1965 plantte hij twee bijkomende wijngaarden aan met de Cabernet Sauvignon en de Cabernet Franc. 

Vandaag de dag staat Sassicaia bekend als één van de meest vooraanstaande rode wijnen van geheel Italië. Samen met Ornellaia van Tenuta dell'Ornellaia, is het de meest gezochte wijn van Toscane! Saillant detail is het feit dat een deel van de wijngaarden van Tenuta dell'Ornellaia afkomstig zijn van Tenuta San Guido. Tenuta dell'Ornellaia, ooit opgericht door Ludovico Antinori (de broer van Piero Antinori en beide neef van Mario Incisa della Rocchetta), kocht zijn eerste wijngaarden van de Markies (!) Inmiddels wereldberoemd maakt Tenuta San Guido thans deel uit van de groep 'Primum Familiae Vini', wat staat voor 'de beste wijnfamilies'. Andere leden zijn o.a. Bodegas y Viñedos Vega-Sicilia, Antinori, Château Mouton-Rothschild en Perrin & Fils van Château de Beaucastel. 

De 2013 Le Difese van Tenuta San Guido is een blend van Cabernet Sauvignon en Sangiovese. De wijngaarden van Le Difese zijn gelegen in de Maremma, nabij tussen Cecina en Bolgheri, vlakbij de Middellandse zee. Tehuta San Guido heeft ervoor gezorgd dat het stadje Bolgheri zo beroemd is geworden. De druiven worden handmatig geplukt en zorgvuldig gesorteerd. Na de pluk vindt de eerste gisting plaats in roestvrijstalen vaten, waarbij de druivenschillen in de most blijven. De rijping van de wijn geschiedt in deze roestvrijstalen vaten voor een periode van 12 maanden.  Vervolgens rijpt de wijn nog eens verder in Frans en Amerikaans eiken barriques voor een periode van 12 maanden, alvorens te worden gebotteld.De wijn heeft een fraaie granaat-rode kleur en is medium bodied. De Le Difese heeft mooie tonen bosbessen en braam gevolgd door kersen en cranberry. De 2013 vintage was een wat koeler jaar dan de voorgaande jaren en de druiven zijn ook iets later ge-oogst. De oogst was ideaal (droog) en de lange gebalanceerde rijping zorgt dat de 2013 dan ook een zeer fraai jaar is. De wijn is heeft een goede zuurgraad en is zijdezacht  met een lang nasmaak/gevoel van frisheid wat de wijn mooi levendig houdt in de mond

In de jaren '20, als student in Pisa, droomde Markies Mario Incisa della Rocchetta er al van om een 'edele' wijn te creëren. Net als de meeste Italiaanse aristocraten uit die tijd had hij een uitgesproken voorliefde voor fijne Bordeauxwijnen. Nadat hij samen met zijn echtgenote, Clarice, zijn intrek had genomen in hun domein in Tenuta San Guido aan de Middellandse Zee, experimenteerde hij met verschillende Franse druivenvariëteiten. Zijn conclusie luidde onomwonden: 'het bouquet dat ik zocht', vond ik in de Cabernet. Een wijn met de Cabernet Sauvignon als hoofdcomponent betekende een radicale ommekeer van de traditionele Toscaanse en Piëmontese Sangiovese en Nebbiolo variëteiten. Niemand die het ooit had overwogen om op Italiaanse bodem een wijn volgens de Bordeaux-aanpak te bereiden, en beslist niet in een gebied dat binnen het wijnuniversum (tot dusver) geen voet aan de grond had. 

Afgezien van het bouquet van de Cabernet Sauvignon, werd de beslissing om de wijnstokvariëteit op Tenuta San Guido aan te planten beïnvloed door de sterke gelijkenissen tussen het Toscaanse dorpje en de Gravesstreek in Bordeaux. 'Graves' is het Franse woord voor 'gravel'. Sassicaia, wat in het Toscaans dialect 'met stenen bezaaide grond' betekent, dankt zijn naam dus aan de bodemgesteldheid van Tenuta San Guido. Ieder jaar werd een klein aantal kistjes in de kelders van Castiglioncello bewaard. De Markies ontdekte dat naarmate de jaren verstreken de kwaliteit van de wijn er met rasse schreden op vooruitging. Zoals vaak het geval met wijnen van grote herkomst, blijkt datgene wat aanvankelijk als een defect werd beschouwd met het verstrijken van de tijd zich uiteindelijk te ontpoppen tot één van de grote kwaliteiten. Al snel drongen zijn vrienden en familieleden er bij hem op aan te volharden in zijn passie en deze revolutionaire stijl van wijnbereiding verder te vervolmaken. In 1965 plantte hij twee bijkomende wijngaarden aan met de Cabernet Sauvignon en de Cabernet Franc. 

Vandaag de dag staat Sassicaia bekend als één van de meest vooraanstaande rode wijnen van geheel Italië. Samen met Ornellaia van Tenuta dell'Ornellaia, is het de meest gezochte wijn van Toscane! Saillant detail is het feit dat een deel van de wijngaarden van Tenuta dell'Ornellaia afkomstig zijn van Tenuta San Guido. Tenuta dell'Ornellaia, ooit opgericht door Ludovico Antinori (de broer van Piero Antinori en beide neef van Mario Incisa della Rocchetta), kocht zijn eerste wijngaarden van de Markies (!) Inmiddels wereldberoemd maakt Tenuta San Guido thans deel uit van de groep 'Primum Familiae Vini', wat staat voor 'de beste wijnfamilies'. Andere leden zijn o.a. Bodegas y Viñedos Vega-Sicilia, Antinori, Château Mouton-Rothschild en Perrin & Fils van Château de Beaucastel. 

vlees gerechten (gebraden), pasta met bolognese-saus
Rating: 89


Rating:
88

Price ($)
NA

Drink Date
2016 - 2020

Reviewed by
Monica Larner

Date tasted
9th May 2016

Source
The Wine Advocate

The 2014 Le Difese is a blend of 70% Cabernet Sauvignon and 30% Sangiovese that shows bright berry nuances and a tangy, energized personality. The bouquet is simple and straightforward with a low-key fruit profile that does not stray from the original intention of this wine—to create a home for the estate's Sangiovese and to offer a simple, food-friendly, entry-level red. This vintage saw extreme fruit selection in order to maintain quality. As a result, production of this wine is down to 120,000 bottles made from previous production numbers of 400,000 bottles.

Wijnsoort: Rood
Druif: Cabernet Sauvignon, Sangiovese
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek: Toscane
Wijnhuis: Tenuta San Guido
Website URL: http://www.tenutasanguido.com
Jaar: 2014
Drinken: 2016-2020
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Geweldige wijn. Mooi vol, goede zuren. Een serieuze wijn

- Machteld
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen