Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

2014 Marques de Murrieta Capellania Reserva Blanco

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

  • Marques de Murrieta Capellania Reserva Blanco
  • Marques de Murrieta Capellania Reserva Blanco

2014 Marques de Murrieta Capellania Reserva Blanco

€ 23,25
op voorraad
42 op voorraad
+6 Loyalty punt(en)
  • Koop 6 voor € 21,25 per stuk. en bespaar 9%

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

THT:
# flessen in doos: 6
Lokatie: P26A, ST3C3
Availability: 10 jun. 2019
Wijnsoort: Wit
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Marques de Murrieta
Jaar: 2014
Drinken: 2019-2029
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
10-6-19
Rating: 93

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Whaauw - witte wijn van het top Rioja huis Marques de Murrieta. 60 jaar oude wijnstronken geven druiven die 15 maanden in gerijpt in nieuw frans eiken. Blijft zeker goed tot 2028+ en zal zich nog verder ontwikkelen. 

Marqués de Murrieta is één van de klassieke grootheden in de Rioja. Dit bedrijf maakt uitsluitend hoge kwaliteit wijnen waarbij men vasthoudt aan de traditionele wijze van wijnmaken. Een goed voorbeeld hiervan is deze witte Capellanía, afkomstig van een stukje Viura wijngaard met dezelfde naam en welke onderdeel uitmaakt van het beroemde Castillo Ygay domein. De druiven worden na de persing vergist op stalen kuipen. Daarna rijpt de wijn maar liefst 15 maanden op kleine eikenhouten fusten van Franse origine. Deze lange rijpingstijd markeert de wijn in hoge mate. De langzame oxydatie zorgt voor een klassiek witte Rioja aroma met veel complexiteit. Geroemd om zijn grote culinaire inzetbaarheid!

(NIEUWE VOORRAAD WORDT VERWACHT 1E WEEK VAN JUNI 2019 VAN DEZE ZEER GEWILDE TOPPER)

Wijn kopen van Marques de Murrieta uit de Rioja doet u natuurlijk bij Grandcruwijnen.nl.  Alle Marques de Murrieta wijnen kunt u per fles bestellen tegen de beste prijs en geregistreerde klanten ontvangen automatisch kortingspunten over de winkelwagen. Vandaag besteld is de volgende dag geleverd.

Luciano Murrieta, de latere Marquès de Murrieta, is niet alleen de stichter van de Bodegas die zijn naam dragen, maar wordt ook beschouwd als de grondlegger van de moderne wijnhandel in de Rioja. Luciano Murrieta werd in 1822 geboren in de toenmalige Spaanse provincie Peru. Na de onafhankelijkheid van Peru, kwam hij in Londen terecht. Hier verbaasde hij zich over de populariteit van Bordeauxwijnen en werd geïnspireerd door deze stijlvan wijnmaken, waarbij de wijnen een bepaalde periode in houten fusten rijpten. In 1852 exporteerde hij zijn eerste wijnen en had daarmee zo'n succes dat andere wijnboeren zijn technieken volgden.Vandaag de dag is Marquès de Murrieta het oudste nog actieve wijnbedrijf in de Rioja. In 1983 is het bedrijf in bezit gekomen van hertog van Creixell, Vincente Cebrián. Daarmee is het familie-element van het wijnbedrijf behouden gebleven. Na zijn plotselinge overlijden in 1996 hebben zijn kinderen onder leiding van Vicente jr het roer overgenomen en het perfectionisme van hun vader voortgezet.
Vicente (2e roepnaam Dalmau) is geboren in 1970. Hij brengt zijn jeugd afwisselend door in Madrid en Galicia, waar hij de zomers doorbrengt in Pazo Barrantes, het wijngoed dat sinds de 16e eeuw eigendom is van zijn familie. Zijn roots en de goede tijden die hij in Galicia doorbracht hebben dit gebied voor altijd een bijzondere plaats in zijn hart gegeven.

Na zijn studie in Madrid, vervolgt hij zijn opleiding in de USA en na terugkeer in Spanje rondt hij zijn universitaire opleiding af (Economics, Business & Law degrees). Vanaf dat moment gaat Vincente zich volledig richten op het bedrijf van zijn vader, van wie hij na diens onverwachte overlijden in 1996 de leiding op zich neemt. De jaren daarna moderniseert hij, samen met zijn zus Cristina, op revolutionaire wijze de bodega en bereikt de kwaliteit van de wijnen zeer grote hoogten: zij behoren thans tot de beste van de wereld. De familie Cebrian-Sagarriga Suarez Llanos is eigenaar van twee wijnhuizen namelijk; Marqués de Murrieta (Rioja DOCa) en Pazo de Barrantes (Rías Baixas D.O.).

De bodega heeft zo'n 300 hectare aan wijngaarden, en teelt daarop druiven als tempranillo, garnacha, graciano en mazuelo voor de rode wijnen, en viura voor de witte wijn. Natuurlijk draait daarbij alles om de hoogste kwaliteit. Ook traditie speelt een grote rol: Marqués de Murrieta maakt klassieke Rioja. Traditie is echter niet hetzelfde als stilstand, want, zoals de vader van Vicente Dalmau het formuleerde: je moet voortdurend alles veranderen, opdat alles hetzelfde kan blijven. Dat is precies wat er gebeurt. Zo liet de familie het oude bedrijfsgebouw afbreken en vrijwel exact hetzelfde weer opbouwen, maar dan voorzien van de modernste snufjes. En zo werkt ze ook aan de wijnen: die worden steeds beter, maar verliezen nooit hun identiteit.

Alle wijngaarden van Finca Ygay (Marqués de Murrieta), tezamen ongeveer 300 ha, liggen bij de bodega en zijn eigendom van de familie. Het inmiddels geheel gerenoveerde Castillo Ygay is het hoofdkwartier van Marqués de Murrieta. Finca Ygay kent aanmerkelijke verschillen in bodem. De hoogte van de wijngaarden varieert van 300 tot 500 m en het gebied valt onder Rioja Alta. Deze verschillen in bodemgesteldheid geeft Murrieta de mogelijkheid om gevarieerde wijnen te produceren.

Door de relatief koele ligging is dit gebied uitermate geschikt voor de productie van de meest verfijnde wijnen. De grootste wijngaard: Valsalado produceert de druiven voor de Murrieta Reserva. Het hoogstgelegen deel van het domein heet La Plana. De druiven uit dit gebied (Tempranillo en Mazuelo), afkomstig van oude wijnstokken op leem, vormen de basis voor de wereldberoemde Gran Reserva Especial Castillo Ygay (die uitsluitend in goede jaren wordt gemaakt) en van de uitstekende witte wijn Capellania. Deze wijn, heeft 15 maanden gerijpt op Frans eiken; een Bourgondisch aandoende wijn, maar ook een prachtige en moderne witte Rioja. De wat lager gelegen wijngaard Las Canajas, waar in de jaren '80 van de vorige eeuw Cabernet Sauvignon werd aangeplant, heeft een bodem van kiezels en kalkrijke klei. Sinds 1994 vormen de druiven uit dit gebied de basis voor Dalmau, de "moderne" Murrieta, vernoemd naar Vicente Dalmau jr., één van de huidige eigenaren.

Heel bijzonder is de zeldzame witte Castillo Ygay afkomstig uit 1986 (100 Parker punten!), maar nog zeer vitaal! Deze wijn is een assemblage van Viura en Malvasia.

Sinds 1995 is de oorspronkelijk uit Argentinië afkomstige oenologe Maria Vargas verantwoordelijk voor de wijnen van het wijnhuis. Een gevleugelde uitsprak van haar is dat eikenhout in een wijn is als parfum bij een vrouw, het mag nooit overheersen. Zij maakt op subtiele wijze gebruik van Amerikaans eiken uit Pennsylvania en Ohio. Tempranillo is de belangrijkste blauwe druif, met daarnaast kleinere hoeveelheden Graciano, Garnacha en Carinena en bovendien heeft Marqués de Murrieta als één van de weinige Bodegas in Rioja toestemming om ook Cabernet Sauvignon druiven te gebruiken bij de bereiding van hun wijnen. Als witte druif wordt voornamelijk Viura verbouwd en een zeer kleine hoeveelheid Malvasia.

Klik hier voor een mooie video-rapportage van dit fameuze huis

Pazo de Barrantes Estate ligt in de streek Rías Baixas, boven Portugal, en omvat 12ha. wijngaarden (druif: Albariño) rondom het huis Pazo Barrantes, dat al sinds 1511 eigendom is van de familie.
Het ligt in een subregio met de meeste invloed van de Atlantishe Oceaan, hetgeen zich weerspiegelt in de superieure kwaliteit van deze wijn.
Pazo Barrantes, gemaakt van 100% Albariño druiven heeft geen houtrijping ondergaan. De invloeden van de Atlantische Oceaan zijn duidelijk terug te vinden in deze wijn.

Deze wijn is geroemd om zijn grote culinaire inzetbaarheid. Past bij zeer veel gerechten en vol gerechten met een volle smaak. Schelpdieren, in knoflook gebakken gamba's, wit vlees (kalf, kip) in provencaanse kruiden.

Rating: 93


James Suckling: MARQUÉS DE MURRIETA RIOJA CAPELLANÍA 2014

Spain
La Rioja
2014
Score
93
This is a very impressive food-wine. The discreet candied lemon and lime notes are underlined by the French oak and the medium-full palate is dry, but silky with a long, refined finish. Named after the plot where the viura vines of the estate are grown.

Rating
92

Release Price
$30

Drink Date
2018 - 2028

Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
28th Feb 2018
Source
235, The Wine Advocate

The Viura grapes for the 2013 Capellanía were harvested on October 10th and 11th, lightly and slowly pressed, the juice let to settle, racked off the solids and put to ferment at a low temperature in stainless steel. The wine always matures in new French oak barrels for 15 months. This is still very young, and the oak is still a little present, and it might need some more bottle age to integrate it. At least that's what I saw in the 2012, which I tasted next to this, and it has had the advantage of one extra year in bottle. 2013 was a small vintage, they had to sort and do a strict selection. They usually produce between 20,000 and 40,000 bottles, and this time it was 21,281 bottles. It was bottled in March 2017.

Marqués de Murrieta will ferment 2018 wines in their brand new winery at the Ygay estate. In 2017 they celebrated their 165th anniversary, and they have been able to keep an updated, classical profile in their wines.

 

Wijnsoort: Wit
Druif: Viura
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Rioja
Wijnhuis: Marques de Murrieta
Website URL:
Jaar: 2014
Drinken: 2019-2029
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 10-12
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum : 10-6-19
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Wat een fraaie wijn. Met vlag en wimpel de winnaar uit de Verdejo proeverij van onze Societeit. Fris, mooi droog, limoentje, wit fruit, knap zuur.

- J.vd Laan
Bekijk meer recensies