Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

/

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2014 Le Potazzine Gorelli Rosso di Montalcino DOC

€ 29,95
beperkte voorraad
2 op voorraad
+7 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek:
Wijnhuis: Le Potazzine
Jaar: 2014
Drinken: 2016-2022
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 13,5%
Smaaktype: Soepel en rond
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: nvt

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Montalcino, het pittoreske dorpje in het zuiden van Toscane, geeft zijn naam aan een van de iconische wijnen van Italië: Brunello di Montalcino. Het kost moeite en vooral veel tijd om een Brunello te maken. De totale periode van rijpen is minimaal 48 maanden voordat een fles verkocht mag worden. Financieel niet zo aantrekkelijk voor een wijnboer, vandaar dat er een categorie bij is gekomen, de Rosso di Montalcino. Deze mag al na één jaar rijpen op de markt komen en wordt vaak gemaakt van druiven die afvallen voor een duurdere Brunello. Giuseppe Gorelli van wijngoed Le Potazzine neemt voor alles zijn tijd, ook voor deze Rosso. Hij staat voor het maken van authentieke Montalcino wijnen, dus ook de traditionele, grote vaten van Slavonisch eikenhout in plaats van de hippere Franse eiken barriques. De twee vogeltjes op het etiket zijn overigens Le Potazzine, wat meesjes in het lokale dialect betekent en tevens troetelnaam is. Een ode van Giuseppe aan zijn twee dochters Viola en Sofia. De man zit klaarblijkelijk vol liefde en dat proeft u ook terug in zijn wijnen.  Giuseppe doet namelijk alles zelf, dus druiven verbouwen in de vijf hectare grote wijngaarden en de wijn maken. Een zeldzaamheid tegenwoordig en dan ook nog alles op biologische wijze. Vandaar dat hij minder dan 10.000 flessen Rosso per jaar produceert, maar wat hij maakt is onweerstaanbaar lekker. 

Krachtig maar toch soepel, sappig en veel, héél veel smaak. Geen straffe tannines die uw tandvlees aanvallen, maar een erg toegankelijke wijn die de hele avond op tafel kan. De keuze tussen Rosso en Brunello wordt in de kelder gemaakt en is alleen afhankelijk van de kwaliteit van de vintage. De wijn die wordt gebruikt is dezelfde. Het enige verschil zit hem in de lengte van de vatrijping. Daarom mag deze Rosso di Montalcino met recht een kleine Brunello worden genoemd. Natuurlijke vergisting van ongeveer 28-30 dagen, rijping in kuipen van 10, 30 en 50 liter voor 8-10 maanden. Voor verkoop eerst een rijping van 4-6 maanden op fles. Een aroma met vol fruit van rode bessen en zacht fruit met tonen van bloemen. Kruidig, mineralen. De wijn is dynamisch, smakelijk en heeft body. Vooral de tannine komt naar voren met een intense en aanhoudende nasmaak.

Montalcino, het pittoreske dorpje in het zuiden van Toscane, geeft zijn naam aan een van de meest iconische wijnen van Italië: Brunello di Montalcino. De wijnen zijn vol en rijk van smaak met een groot bewaarpotentieel, waar vaak hoge bedragen voor worden betaald. Dat trekt ook wijnmakers die voor het snelle geld willen gaan en helaas is de kwaliteit tegenwoordig nogal wisselvallig. Een goede Brunello maken kost moeite en vooral veel tijd. Dat weet Giuseppe Gorelli van Tenuta Le Potazzine maar al te goed. De aimabele eigenaar en wijnmaker staat voor authentieke Brunello. Dus traditionele, grote vaten van Slavonisch eikenhout in plaats van de hippere Franse eiken barriques. Giuseppe doet alles zelf, dus druiven verbouwen in de vijf hectare grote wijngaarden en de wijn maken. Een zeldzaamheid tegenwoordig en dan ook nog alles op biologische wijze. Zelfs geen gekweekte gisten, maar alles puur natuur. De verplichte minimale tijd die Brunello moet rijpen is tegenwoordig 2 jaar, bij Le Potazzine komt daar makkelijk een paar jaartjes bij. Die liefde en passie voor het vak maakt dat de Brunello van Le Potazzine tot de absolute top behoort. 

Rating: nvt


Wijnsoort: Rood
Druif: Sangiovese
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek: Toscane
Wijnhuis: Le Potazzine
Website URL:
Jaar: 2014
Drinken: 2016-2022
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 13,5%
Smaaktype: Soepel en rond
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

deze witte wijn past uitstekend bij o.a. vis

- Will
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen