Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2014 Hermanos Sastre Pago de Santa Cruz

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2014 Hermanos Sastre Pago de Santa Cruz

€ 42,95
op voorraad
5 op voorraad
+11 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: 8437002604042
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Hermanos Sastre
Jaar: 2014
Drinken: 2017-2027
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 15%
Smaaktype: Vol en krachtig
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 90

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

De filosofie van Vina Sastre is duidelijk : “Creëer een kleine productie met een uiterste zorg.” Het bewerken van de wijngaarden is sinds het begin ecologisch geweest vanuit het idee dat kwaliteit van de grond en de eigenheid van elke druivenstok in de wijn voorkomt. Het ganse proces is natuurlijk – er wordt geen minerale bemesting gebruikt, noch enige anorganische pesticiden of chemische producten.

Ribera del Duero heeft specifieke klimatologische omstandigheden die vitaal zijn voor de ontwikkeling van de wijngaarden en het rijpen van het fruit. Het is een continentaal klimaat met temperaturen die in de zomer 40°C bereiken en in de winter dalen tot -15°C. De wijngaarden van Sastre liggen in het midden van de het oorsprongsgebied. In het noorden worden ze door een grote plantage van dennenbomen beschermd tegen de typische harde winden. Dit zorgt voor een microklimaat. De grond bestaat voornamelijk uit kalk, klei en zand.

De druiven van Pago de Santa Cruz komen van een specifieke wijngaard in het gehucht Santa Cruz, langs de Duero rivier, gelegen op een hoogte van 800m. De stokken zijn minstens 64 jaar oud. De druiven worden manueel geoogst wat een zeer zorgvuldige selectie toelaat. Bij aankomst in de kelder worden ze ontrost en zachtjes geperst, waarna sap en schillen de alcoholische gisting en verdere rijping ondergaan. Na verwijderen van de schillen rust de wijn verder tot hij zijn melkzuurgisting ondergaat. Tenslotte rijpt de wijn gedurende 18 maanden op nieuwe Amerikaanse eiken vaten (225l).

Intense aroma's van chocolade, rijpe zwarte en rode vruchten vermengd met een zekere kruidigheid. In de mond eerst wat minerale aanzet met tonen van gesmoorde en getoaste eik, versmolten met de vrucht. De afdronk is evenwichtig met veel fruit en vanille van het hout.

Robert Parker spreekt over Vina Sastre als de 'benchmark estate'. Ongefilterd en biologisch verbouwd en geproduceerd. Wat extra flesrijping gaat deze wijn nog fraaier maken vandaar onze advies om de eerste fles pas te proberen in 2014 en kan dan gerust worden bewaard tot 2026+. Super Ribera.

Hermanos Sastre

Midden in de Ribera del Duero heeft Rafael Sastre zijn droom en die van de hele familie vervuld: een eigen wijngoed! Na tientallen jaren ervaring in de wijnbouw, onder andere bij de coöperatie Virgen de la Asuncion, werd in 1992 Viña Sastre opgericht. Grootvader Severiano Sastre, vader Rafael Sastre en de twee zonen Pedro en Jesus wijden zich allen, zonder enige uitzondering, met hart en ziel aan het familiebedrijf. Het zich uitbreidende succes is het gevolg van uiterst nauwkeurige en noeste arbeid. De wijnen zijn niet alleen met bloed, zweet en tranen, maar ook streng bio-dynamisch geproduceerd. De verplichting aan de hoogste kwaliteit is ongeëvenaard en dat ziet men terug in het constante hoge kwaliteitsniveau. De bekendste wijnen van het huis, 'Pago de Santa Cruz', 'Pesus' en 'Regina Vides' worden uit bijzondere percelen van de wijngaarden gewonnen, die 60 jaar geleden zijn beplant.

De wijngaarden voor deze wijn strekken zich uit langs de oever van de Duero, in de onmiddellijke nabijheid van La Horra, ze liggen op een hoogte van 800 meter. De druivenstokken voor de 100% zuivere Tempranillo zijn tussen de 65 en 75 jaar oud. Bij Sastre wordt uitsluitend bio-dynamische wijnbouw bedreven, daarom werd totaal afgezien van meststoffen, plantenbeschermingsmiddelen etc. Een opvoeding van 34 maanden in nieuwe houten vaten van Amerikaans en Frans eikenhout kwam de wijn ten goede.

Wild, Hazenpeper, Ree
Wijnsoort: Rood
Druif: Tempranillo
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Ribera del Duero
Wijnhuis: Hermanos Sastre
Website URL:
Jaar: 2014
Drinken: 2017-2027
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 15%
Smaaktype: Vol en krachtig
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Zeer bijzondere spaanse witte wijn. Erg verfijnde smaak.

- Alain
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen