Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2014 Hermanos Perez Pascuas Vina Pedrosa Reserva

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

  • Hermanos Perez Pascuas Vina Pedrosa Reserva

2014 Hermanos Perez Pascuas Vina Pedrosa Reserva

€ 44,95
op voorraad
6 op voorraad
+11 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Bodegas Hermanos Perez Pascuas
Jaar: 2014
Drinken: 2018-2030
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Vol en krachtig
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 94

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

De Vina Pedrosa Reserva is een blend van 90% Tinta Fino en 10% Cabernet Sauvignon van rond de 40 tot 45 jaar oude stokken. De wijn is  24 maanden opgevoed in eikenhouten vaten (Frans en Amerikaans). De neus is terughoudend in het begin, maar ontvouwt mooi om pure frambozen, donkere chocolade, verse tabak en zwarte bessen te onthullen. De smaak is medium-bodied met een fraaie frisheid (levendige rode kersen en verse aardbeien sinaasappel en abrikoos). De afwerking is erg goed met frisse zuren en een lange afdronk. 

Al de wijngaarden worden biologisch bewerkt zonder gebruik van enig systematisch bestrijdingsmiddel. In de wijngaard wordt er gewerkt met productiecontrole, d.w.z. dat er streng wordt op toegezien dat de productie per wijnstok beperkt wordt. Enkel lage rendementen zorgen voor voldoende kwaliteit.

Hermanos Pérez Pascuas (Bio!)

Regio: Castilla y León
Appellatie: D.O. Ribera del Duero
Eigenaars: Familie Pérez Pascuas
Oenoloog: José Manuel Pérez
Stichtingsdatum: 1980
Website: www.vinapedrosa.com

Geschiedenis

Dit is een van de grote klassiekers in Ribera del Duero en een echt familiebedrijf. Vader Mauro Pérez plantte zijn wijnstokken in de jaren 40 en 50, meer dan 35 ha, op dat moment een immense hoeveelheid in het kleine dorpje Pedrosa de Duero. Heel de opbrengst ging naar de plaatselijke coöperatie. Onder impuls van de 3 zonen, Benjamín, Adolfo en Manuel werd er besloten om in 1980 zelf wijn te gaan maken. De eerste Viña Pedrosa was een feit. Op dat moment waren er in de hele regio nog geen 10 bodega’s actief...
Het was pas in 1982 dat de D.O. Ribera del Duero zelf werd gecreëerd, mede onder impuls van de broers Pérez Pascuas; zij waren medestichters van de appellatie. 1989 was voor hen eveneens een belangrijke stap, met de intrede van de 3de generatie: José Manuel, zoon van Benjamín, maakte zijn opwachting als oenoloog. Vanaf dat moment zouden de wijnen nog hogere toppen gaan scheren. Hij zette zich volledig achter het kwaliteitsconcept van zijn vader en ooms en bracht nog heel wat verbeteringen aan. Vandaag is de cirkel compleet met de volledige intrede van de 3de generatie : ook de zonen van Manuel en van Adolfo zijn intussen vaste waarden geworden in de bodega.
De kleine bodega in het dorp verhuisde intussen naar de rand van het dorp. Het is een mooi complex geworden met prachtige degustatieruimtes en vooral met een vinificatie- en crianzakelder waar de topwijnen op een perfecte manier kunnen rijpen. Viña Pedrosa staat voor elegantie en finesse, twee sleutelwoorden die zeldzaam zijn geworden in de wijnen van Ribera del Duero.
Variëteiten

Hier is het natuurlijk de Tinto fino of Tempranillo die de ster is. Er is 135 ha in eigendom, bijna hoofdzakelijk oude wijnstokken, wat op zich al uniek is in Ribera del Duero. Een klein gedeelte van de wijngaard (10%) is aangeplant met Cabernet Sauvignon.
De Tinto fino uit Ribera del Duero is beter bestand tegen de extreme omstandigheden dan de Tempranillo uit Rioja, die hier niet zou overleven. In de wijnen van Viña Pedrosa kom je zo de typische animale toetsen tegen die de Tinto fino uniek maken. De meerderheid van de wijnstokken staan ‘en gobelet’.
Al de wijngaarden worden biologisch bewerkt zonder gebruik van enig systematisch bestrijdingsmiddel. In de wijngaard wordt er gewerkt met productiecontrole, d.w.z. dat er streng wordt op toegezien dat de productie per wijnstok beperkt wordt. Enkel lage rendementen zorgen voor voldoende kwaliteit.
Terroir

We hebben hoofdzakelijk klei-kalkbodems. Ribera del Duero is natuurlijk bij uitstek een continentale appellatie met dus een continentaal klimaat en Atlantische invloeden. Er is vooral een groot verschil tussen de dag- en nachttemperaturen.
De bodega is gelegen op een hoogte van 844 m en is daarmee een van de hoogst gelegen domeinen in Ribera del Duero. Het landschap is zacht golvend. De hoogte waarop de wijnstokken zijn geplant maakt dat de wijnen perfect in evenwicht zijn, met veel fraîcheur.
Vinificatie

Alles staat hier in het teken van de langlevendigheid van de wijnen. Er worden lange maceraties toegepast met vele en intense remontages. Vinificatie en élevage gebeurt in functie van de ouderdom van de wijnstokken.
Hun basiswijn, de Cepa Gavilan, krijgt een élevage van 12 maanden. De Crianza krijgt 18 maanden en vanaf de Reserva worden dat 24 maanden. Hun topwijn, de Pérez Pascuas Gran Selección komt zelfs aan 26 maanden. De eiken vaten (zowel Amerikaans als Frans) worden om de 3 jaar vernieuwd. De wijn wordt niet gefilterd en niet gestabiliseerd voor botteling.

Lamsrack
Rating: 94


Rating
94

Release Price
$54

Drink Date
2018 - 2029

Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
31st Aug 2018
Source
238, The Wine Advocate

My 16-month tasting cycle means I sometimes get to taste two consecutive vintages of the same bottling, which is a great opportunity for comparison. Such was the case with the 2015 and 2014 Viña Pedrosa Reserva. 2014 was an almost perfect, classical year, with good ripeness, and the wine has had the advantage of one more year in bottle and shows more aromatic complexity and nuance. The 2014 is more expressive and open, and the balance shows one touch fresher than the 2015. It has an intoxicating combination of spice, earth, fruit, herbs and ink and a seamless palate with refined tannins and great balance. Again, a textbook Reserva. 69,960 bottles produced. It was bottled in January 2017.

Pérez Pascuas is a classic among classics in Ribera del Duero, with their serious and reliable wines that are oblivious of fashion or change. They have always worked the same way.

 

Wijnsoort: Rood
Druif: Cabernet Sauvignon, Tempranillo
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Ribera del Duero
Wijnhuis: Bodegas Hermanos Perez Pascuas
Website URL:
Jaar: 2014
Drinken: 2018-2030
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Vol en krachtig
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

deze witte wijn past uitstekend bij o.a. vis

- Will
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen