De wijnmaker Jeremy Walker van GrangeGurst Winery is fameus om zijn Slow-Wine making. Alles krijgt hier de tijd en alle wijnen krijgen jaren de tijd om te rijpen en zicht te ontwikkelen en worden dan pas vrijgegeven. De Daylea is een blend van Cabernet Sauvignon (54%) Merlot (19%) Shiraz (16%) Pinotage (9%) Petit Verdot (2%) en ook met deze Daylea hebben ze ook geen haast gehad. Rustig van genieten ook, zouden we zo zeggen. Koel rood en zwart fruit. Rokerigheid en een groen randje. Toastiness en peperigheid. Mooie zuren en verantwoorde tannines. De Grangehurst-wijnen zijn wijnen voor speciale gelegenheden dus besloot Jeremy een minder dure wijn te blenden en te bottelen om van te genieten en zoals hij zegt: " A blend of various varietals for “daily” enjoyment" genaamd Daylea wat moeten uitgesproken als Daily. De druiven zijn met de hand geoogst in mandmanden (18 kg per mand) en daarna ontsteeld en geplet (50% hele bessen). Fermentatie met vhandmatige punchdowns (pigeage) 4 tot 6 keer per dag. De Daylea is gerijpt in Franse eiken vaten gedurende 18 maanden.
Login and Registration Form