Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2014 Domaine Tempier Bandol Cuvee Classique

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2014 Domaine Tempier Bandol Cuvee Classique

€ 34,95
op voorraad
36 op voorraad
+9 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek:
Wijnhuis: Domaine Tempier
Jaar: 2014
Drinken: 2017-2032
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol:
Smaaktype: Vol en krachtig
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 92

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

In het glas heeft deze pracht Bandol een mooie intense kersenrode kleur en een paarse gloed. In de neus ruiken we de Marques met tijm en rozemarijn en zwart fruit (braam, kers), dadels, laurier en zelfs wat leer en tabak. In de mond vangt deze wijn gelijk genereus aan met een geweldige complexiteit en een fluwelen textuur. Fraaie krachtige tannines en een relatief lage zuurgraad. Tempier wijnen zijn uitermate schaars en worden op allocatie uitgegeven. De wijnen krijgen steevast hoge beoordelingen. Parker schrijft in zijn beoordeling spreekt over "A classic, textbook red Bandol that shows the vintage nicely". Het drinkvenster van de Tempier Bandol is zeker 15 jaar. De Tempier Bandol wordt ook wel gezien als de ultieme wijn bij wild en gebraad. 

Wine Spectator: 92/100

Bodem
Kleihoudende kalkgrond van de 4 wijngaarden van het domein. Het betreft een assemblage van de verschillende wijngaarden.

Alle rode wijnen van dit unieke domein worden op dezelfde wijze gevinifieerd: integrale verwijdering van de stelen en een vergisting onder gecontroleerde temperatuur op roestvrij staal. De druivenkoek blijft intakt. Eenmaal per dag wordt het sap of de wijn in wording over de druivenkoek gesprenkeld voor een optimale extractie. De duur van het inweekproces varieert naar gelang de oorsprong der druiven, ten einde te behouden wat de stok ons schenkt. Daarna de appelmelkzurengisting en een opvoeding gedurende 18 tot 20 maanden op eikenhouten foeders van 25-75 hl.

Druiven
75% Mourvèdre, 15% Grenache, 9% Cinsault 1% Carignan. 

Bandol is een oud havenstadje aan de Mediterranée, gelegen tussen Toulon en Marseille. De heuvels direct achter de kust bieden een buitengewoon terroir voor de Mourvèdre-druif die hier tot ongekende hoogte kan stijgen. De piepkleine appellation Bandol levert zonder meer de grootste rode wijnen van de hele Provence en één van de meest boeiende en indrukwekkende wijnen van heel Frankrijk. De toonaangevende producent hier is Domaine Tempier. Tempier is al sinds 1843 in bezit van de familie Peyraud. Het was aan hen te danken dat de wijn in 1941 zijn eigen appellation kreeg toegewezen. In de jaren negentig liep het niveau van de wijnen van deze legendarische producent iets terug, maar door de komst van de jonge ambitieuze wijnmaker Daniel Rabier zijn de wijnen met ingang van de oogst 2000 weer helemaal terug aan de top. Naast de rode basis cuvée maakt men een drietal speciale cuvées die elk afkomstig zijn van de beste druiven van een specifieke wijngaard. Daarnaast maakt men ook een voortreffelijke witte wijn en een sensationele rosé die volgens velen zelfs de beste rosé ter wereld is. Clive Coates: “ Bandol is where you will find the expression of the Mourvedre at it most untrammelled and – if you are patient enough – most triumphant. And in Bandol the best source is the Domaine Tempier at Le Plan du Castellet”.

 

Bandol werd een echte appellation in 1941. Lucien Peyraud, oprichter van Domaine Tempier, heeft een grote bijdrage geleverd aan de wettelijk beschermde herkomstbenaming en de afbakening van de gebieden met hoogwaardige terroir-eigenschappen. Met succes heeft hij zich ingezet voor het behoud en de herinvoering van een moeilijk ras als de Mourvedre. Domaine Tempier is nog steeds een familiebedrijf, echter de talentvolle wijnmaker Daniel Ravier zwaait de scepter sinds 2000.

Domaine Tempier is een wijnhuis opgericht in 1834, De wijnmakerij kreeg zijn eerste gouden medaille in 1885 op initiatief van de grootmoeder Leonie, die de eerste wijnmakerij bouwde. Gelegen in het hart van de  Bandol in de Provence. Domaine Tempier is een wijngaard van 38 hectare dat is opgedeeld in verschillende percelen op steile hellingen badend in de zon met zijn terrassen met uitzicht op de zee.

Een heerlijke wij bij het eten met een enorm culinair potentieel. Uitermate geschikt bij Wild (ree, hert, konijn) maar ook zalig bij gegrild lamsvlees en een mooi steak.
Rating: 92


An impressive barrel sample, the 2014 Bandol Cuvee Classique shows surprising depth and concentration in the vintage. Notes of dark fruits, mineral and peppery, Provencal herbs all emerge from this medium to full-bodied, beautifully pure, elegant 2014 that should drink reasonably well on release.

Easily the most widely recognized estate in Bandol, Domaine Tempier has been run by the Peyraud family since 1936. Today, with the passing of Lucien Peyraud in 1996 and the retirement of sons Francois and Jean-Marie, the estate is run by the tall, energetic and talented Daniel Ravier—who speaks with a refreshing honesty and humility. Looking at the reds, the estate fashions four cuvees, a classic Bandol from a mix of terroirs, and three single vineyards—La Migoua, La Tourtine and Cabassaou. Lying outside the village of Le Beausset, the La Migoua vineyard is the highest elevation site of the three and sits at 270 meters above sea level; it consists of diverse clay and limestone soils. Possessing the smallest amount of Mourvèdre (~55%) and the most Grenache, this cuvee is always slightly less powerful and rich than the other two single vineyards, yet is always the most perfumed and complex. The La Tourtine parcel lies at a slightly lower elevation, in the Castellet region, and is more homogeneously clay soils. This parcel yields a powerful, rich, concentrated and surprisingly polished Bandol that has the fruit and texture to impress in its youth, yet the concentration to age beautifully. The smallest parcel is the Cabassaou, which lies below the Tourtine parcel in a more sheltered, warmer terroir. This cuvee has the highest percentage of Mourvèdre (upwards of 95%), as well as some of the oldest vines of the estate. It shares similarities to the Tourtine cuvee and is a rich, powerful, seriously impressive wine that every wine lover should taste once (preferably more) in their life.

Wijnsoort: Rood
Druif: Carignan, Cinsault, Grenache, Mourvèdre
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek: Provence
Wijnhuis: Domaine Tempier
Website URL:
Jaar: 2014
Drinken: 2017-2032
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol:
Smaaktype: Vol en krachtig
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

deze witte wijn past uitstekend bij o.a. vis

- Will
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen