Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Caprili Brunello di Montalcino

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

  • Caprili Brunello di Montalcino

2014 Caprili Brunello di Montalcino DOCG

€ 49,95
op voorraad
4 op voorraad
+12 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

THT:
# flessen in doos: 6
Lokatie: ST2C4
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek:
Wijnhuis: Azienda Agricola Caprili
Jaar: 2014
Drinken: 2019-2029
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 92

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Deze Sangiove grosso druiven komen uit de Caprili wijngaard, die 335 meter boven de zeespiegel ligt en beplant is met stokken die een gemiddelde leeftijd hebben van 15 jaar. Deze stokken zijn dicht op elkaar aangeplant (4.000 stokken per hectare) en elke stok levert gemiddeld zo'n 1,5 tot 2 kg. druiven op. Voor de alcoholische vergisting in rvs vaten gebruikt de familie uitsluitend natuurlijke gisten; gecultiveerde gisten zijn hier uit den boze. Tijdens het weken van de schillen, een periode van zo'n 25 dagen, wordt de temperatuur nauwlettend in de gaten gehouden en zonodig gecorrigeerd. Bij Caprili vindt de familie dat deze tussen de 28 en 30° Celsius dient te zijn. Na de fermentatie krijgt de Brunello-in-wording een drie-jarige opvoeding in vaten van Slavonisch eiken. Deze vaten hebben verschillende inhoudsmaten: 30, 40 en 60 hectoliter. Uiteindelijk blijft de Brunello di Montalcino dan nog minimaal 4 maanden, afhankelijk van de uitkomst van de vergisting, rusten op fles, voordat deze op de markt wordt gebracht. Dit is een serieuze Brunello di Montalcino: vlezig, geconcentreerd en met een krachtige structuur. De korrelige tannine is mooi rijp en komt stevig doch vriendelijk over. De excellente balans tussen fruitaroma's (voornamelijk kersen), zuren en tannine maakt deze wijn zeer harmonieus. Caprili's Brunello di Montalcino heeft kruidige aroma's van geroosterd eiken en geroosterde amandelen bolster. De 2014 heeft 92/100 punten van James Suckling gekregen.

De geschiedenis van Caprili begon in 1965, toen Alfo Bartolommei en zijn familie zich vestigde in de streek Montalcino. Daarvoor was de familie Bartolommei werkzaam op Podere Marzolo in Cinigiano, in de Toscaanse provincie Grosseto. Caprili heeft een wijngaardareaal met een omvang van 15 hectare, die jaarlijks gemiddeld zo'n 60.000 flessen wijn voortbrengt. Vandaag de dag staat Giacomo Bartolommei aan het roer van het domein. Om de beste Sangiovese-klonen te ontwikkelen, werkt Giacomo nauw samen met de universiteit van Siena. De beste resultaten worden gebruikt om de nieuwe wijnstokken mee te enten. Door de sterke focus op kwaliteit heeft de familie Bartolommei veel internationale erkenning verkregen. Niet alleen 'Il gambero Rosso', de Italiaanse 'wijnbijbel', en het Italiaans Gilde van Sommeliers geven hun goedkeuren aan de wijnen van Caprili, maar vooral ook aan de overkant van de oceaan vallen deze wijnen in zeer goede aarde en worden ze rijkelijk beloond. Dit zijn Amerikaanse wijncritici als Antonio Galloni, schrijvend voor Vinous en eRobertParker.com, Bruce Sanderson voor Wine Spectator, Monica Larner voor Wine Enthusiast en eRobertParker.com, Ian d'Agata voor Stephen Tanzer's International Wine Cellar en de in Toscane wonende en werkende James Suckling, die zich primair op Italiaanse wijnen richt. 

Rood vlees, grof wild zoals hert en ree, truffelgerechten en harde kazen.
Rating: 92


James Suckling: CAPRILI BRUNELLO DI MONTALCINO 2014

Italy
Tuscany
2014
Score
92
Some slightly flinty notes with dried-wood notes and charcuterie, as well as a leafy edge. The palate has attractive darker berries with quite smooth tannins. Approachable.
Wijnsoort: Rood
Druif: Sangiovese
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek: Toscane
Wijnhuis: Azienda Agricola Caprili
Website URL:
Jaar: 2014
Drinken: 2019-2029
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Na lang zoeken kan je ook nog serieuze bordeaux vinden onder de 15- Wat een verrassing was deze wijn. Nog fris en eigenlijk nog een beetje jong. Na paar uurtje kwam de wijn los en heb je een hele knap glas

- Edwin
Bekijk meer recensies