Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2014 Jimenez Landi Pielago

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2014 Jimenez Landi Pielago

€ 26,75
op voorraad
5 op voorraad
+7 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: NO_EAN
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Jimenez Landi
Jaar: 2014
Drinken: 2016-2025
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Vol en krachtig
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 92

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Jiménez Landi Pielago is een rode wijn uit de regio Castilla La Mancha - in Spanje. Gemaakt door het wijnhuis Jiménez Land. 100% Grenache op een biologische manier geproduceerd door Jimenez Landi opgevoed op frans eiken. Geweldige wijn met tonen van gerookt hout, zwarte kers en bramen en een minuten lange afdronk. Van de Pielago worden ieder jaar maar rond de 5000 flessen gemaakt dus het is altijd zaak hier snel bij te zijn. Absolute aanrader voor de liefhebbers van goede Grenache wijn.

In de familie Jiménez-Landi werd er al sinds mensenheugenis wijn gemaakt van oude wijnstokken Garnacha. Het was echter in 2004 dat Daniel en José, twee neven, aan hun avontuur begonnen. Ze besloten om de vieilles vignes van hun appellatie, Méntrida, vaak geplant op hellingen en moeilijk bereikbaar, te recupereren en vooral om de Garnacha op topniveau te brengen.

Daniel kreeg zijn vorming op de universiteit van Madrid als oenoloog in 2005, maar volgens hem zelf vooral door de vele reizen en bezoeken die hij ondernam naar andere wijngebieden in Frankrijk en andere landen. De vele gesprekken die hij had met andere wijnmakers uit andere landen, deden hem steeds meer beseffen dat hij in zijn geboortestreek iets unieks in handen had. In een paar jaar leerde hij enorm veel bij.
Zijn zoektocht naar altijd oude en interessante wijngaarden Garnacha, dreef hem naar andere dorpen van de Sierra de Gredos (dit is het bergmassief ten zuidwesten van Madrid). In 2006 vond hij hier de hoogst gelegen wijngaarden van de appellatie Méntrida in El Real de San Vicente, in de vallei van de Tiétar. Hier zou hij zijn 'grand cru's' creëren: Ataulfos, Cantos del Diable, Fin del Mundo (later veranderd in The End door merknaamproblemen). Hij vond ook een topwijngaard in Avila; in het dorp Cebreros maakt hij met Raúl Pérez in 2007 de eerste Reventón. In 2008 richtte hij samen met zijn twee vrienden-oenologen Marc Isart (Bernabeleva) en Fernando García (bodega Marañones) Comando G op, waarbij de G natuurlijk voor Garnacha staat. Ze zoeken samen de hoogste wijngaarden Garnacha in de Sierra de Gredos, waarbij ze gaan tot 1000 en 1200 m hoogte, zowel in de D.O. Vinos de Madrid als sinds 2010 in Avila. Al zijn perceelwijnen worden biodynamisch gemaakt.
De rode draad bij al zijn wijnen die hij maakt is finesse en elegantie; Garnacha met veel fraîcheur. Daniel, el rey de la Garnacha!
Variëteiten

In het dorp van de bodega Méntrida hebben ze beperkte aanplant Syrah, Cabernet, Tempranillo en Merlot, die slechts in twee wijnen worden gebruikt (Bajondillo – coupage van alle) en Sotorrondero (Syrah in hoofdzaak). De leeftijd van de wijnstokken is ongeveer 11 jaar.
Dé druif bij uitstek voor dit domein is natuurlijk Garnacha. En in dit geval Garnacha van de Sierra de Gredos op grote hoogte. Volgens Daniel geeft de Garnacha hier, samen met de Pinot Noir en Nebbiolo, een van de meest elegante en fijne wijnen ter wereld. Al de Garnacha's zijn tussen de 40 à 80 jaar oud.
Alle wijngaarden, in totaal ongeveer 30 ha, worden met volledig respect voor het ecosysteem biologisch (20 ha) of biodynamisch (10 ha) bewerkt.
Terroir

Daniel maakt onderscheid tussen zijn 'vinos de pueblo' (dorpswijnen) en zijn 'vinos de parcela' (perceelwijnen).
VINOS DE PUEBLO
Hij werkt in 2 verschillende dorpen in de D.O. Méntrida, Méntrida zelf en El Real de San Vicente. Bajondillo en Sotorrondero worden gemaakt in Méntrida, op wijngaarden met zanderige kleiachtige bodems, steeds van granietoorsprong, tussen 5 à 600 m hoogte. De Garnacha is hier tussen de 40 à 70 jaar oud. De Syrah werd 10 jaar geleden aangeplant. De regio heeft een mediterraan karakter maar met veel fraîcheur.
Piélago wordt gemaakt in El Real de San Vicente, op 8 kleine percelen, tussen 7 à 850 m hoogte en met verschillende oriëntaties. Zanderige gronden van granietoorsprong. De zanderige bovenlaag is ondiep (30-50 cm). Pluviometrie van ongeveer 600 liter, het klimaat is hier meer Atlantisch. Hier wordt enkel 100% Garnacha gebruikt tussen de 40 à 70 jaar oud.

VINOS DE PARCELA
MÉNTRIDA
Al deze wijnen zijn steeds 100% Garnacha, al de gronden steeds van granietoorsprong op verschillende percelen in El Real de San Vicente.
Ataulfos: zeer dunne bovenlaag; de moederrots (graniet) zit al op 30 cm, veel stenen aan de oppervlakte. Oriëntatie west op 740 m hoogte. De stokken zijn 40 jaar oud. De meest fruitige.

The End: zeer zanderig (meer fraîcheur) en oriëntatie naar het noorden (minder zonne-uren), op een hoogte van 730 m. Stokken van 40 jaar oud. De meest pure en minerale met florale toetsen.
Cantos del Diablo: zanderige bovenlaag met oriëntatie naar het oosten op een hoogte van 850 m. De stokken zijn 60 jaar oud. De meest evenwichtige en vineuze.

AVILA
Reventón: buiten de appellatie Méntrida, in het dorpje Cebreros. Leisteenbodem op 850 m hoogte, westelijk georiënteerd. Garnacha van 70 jaar oud.

COMANDO G
La Bruja Avería: in Cadalso de los Vidrios (Madrid), granietbodem met zanderige oppervlakte van 100 à 150 cm diepte. Garnacha van 80 jaar oud op een hoogte van 950 m voor de terrassen (0,5 ha) en Garnacha van 50 jaar oud op 850 m voor de hellingen (2 ha).

Las Umbrias: in Rozas de Puerto Real (Madrid), granietbodem met zand en klei aan de oppervlakte (50-100 cm), op een hoogte van 1000 m, oost georiënteerd. Garnacha van 60 jaar oud (0,35 ha).

Rumbo al Norte: in Navarrevisca (Avila), granietbodem op een hoogte van 1100 m, noordelijke oriëntatie. Garnacha van 60 jaar oud (0,3 ha)

A Por Uvas: in Navatalgordo (Avila), hoofdzakelijk Garnacha blanca op granietbodems op 1200 m hoogte, met noordelijke oriëntatie (0,14 ha)
Vinificatie

Enkel met autochtone gisten en steeds met een minimale dosis zwavel. Er worden enkel grote barriques gebruikt van 500 tot 1500 liter en nooit nieuwe eik, tenzij in de basiswijn Bajondillo. Daniel wil vooral tot wijnen komen die evenwichtig zijn, elegant en mineralig; vandaar ook dat er zo weinig mogelijk manipulatie wordt uitgevoerd met de druiven en daarna met de wijnen (nooit pompen).
Meestal beeurt de fermentatie in open grote barriques van Franse eik, met een élevage daarna van 12 à 14 maanden.

Bij de familie Jiménez-Landi werd er al sinds mensenheugenis wijn gemaakt van oude wijnstokken Garnacha. Het was echter in 2004 dat Daniel en José, twee neven, aan hun avontuur begonnen. Ze besloten om de vieilles vignes van hun appellatie, Méntrida, vaak geplant op hellingen en moeilijk bereikbaar, te recupereren en vooral om de Garnacha op topniveau te brengen. Daniel kreeg zijn vorming op de universiteit van Madrid als oenoloog in 2005, maar volgens hem zelf vooral door de vele reizen en bezoeken die hij ondernam naar andere wijngebieden in Frankrijk en andere landen. De vele gesprekken die hij had met andere wijnmakers uit andere landen, deden hem steeds meer beseffen dat hij in zijn geboortestreek iets unieks in handen had. In een paar jaar leerde hij enorm veel bij. Zijn zoektocht naar altijd oude en interessante wijngaarden Garnacha, dreef hem naar andere dorpen van de Sierra de Gredos (dit is het bergmassief ten zuidwesten van Madrid). In 2006 vond hij hier de hoogst gelegen wijngaarden van de appellatie Méntrida in El Real de San Vicente, in de vallei van de Tiétar. Hier zou hij zijn ‘grand cru’s’ creëren: Ataulfos, Cantos del Diable, Fin del Mundo (later veranderd in The End door merknaamproblemen). Hij vond ook een topwijngaard in Avila; in het dorp Cebreros maakt hij met Raúl Pérez in 2007 de eerste Reventón. In 2008 richtte hij samen met zijn twee vrienden-oenologen Marc Isart (Bernabeleva) en Fernando García (bodega Marañones) Comando G op, waarbij de G natuurlijk voor Garnacha staat. Ze zoeken samen de hoogste wijngaarden Garnacha in de Sierra de Gredos, waarbij ze gaan tot 1000 en 1200 m hoogte, zowel in de D.O. Vinos de Madrid als sinds 2010 in Avila. Al zijn perceelwijnen worden biodynamisch gemaakt.

De rode draad bij al zijn wijnen die hij maakt is finesse en elegantie; Garnacha met veel fraîcheur. Daniel, el rey de la Garnacha!

Variëteiten

In het dorp van de bodega Méntrida hebben ze beperkte aanplant Syrah, Cabernet, Tempranillo en Merlot, die slechts in twee wijnen worden gebruikt (Bajondillo – coupage van alle) en Sotorrondero (Syrah in hoofdzaak). De leeftijd van de wijnstokken is ongeveer 11 jaar.
Dé druif bij uitstek voor dit domein is natuurlijk Garnacha. En in dit geval Garnacha van de Sierra de Gredos op grote hoogte. Volgens Daniel geeft de Garnacha hier, samen met de Pinot Noir en Nebbiolo, een van de meest elegante en fijne wijnen ter wereld. Al de Garnacha’s zijn tussen de 40 à 80 jaar oud.
Alle wijngaarden, in totaal ongeveer 30 ha, worden met volledig respect voor het ecosysteem biologisch (20 ha) of biodynamisch (10 ha) bewerkt.

Terroir

Daniel maakt onderscheid tussen zijn ‘vinos de pueblo’ (dorpswijnen) en zijn ‘vinos de parcela’ (perceelwijnen).
VINOS DE PUEBLO
Hij werkt in 2 verschillende dorpen in de D.O. Méntrida, Méntrida zelf en El Real de San Vicente. Bajondillo en Sotorrondero worden gemaakt in Méntrida, op wijngaarden met zanderige kleiachtige bodems, steeds van granietoorsprong, tussen 5 à 600 m hoogte. De Garnacha is hier tussen de 40 à 70 jaar oud. De Syrah werd 10 jaar geleden aangeplant. De regio heeft een mediterraan karakter maar met veel fraîcheur.
Piélago wordt gemaakt in El Real de San Vicente, op 8 kleine percelen, tussen 7 à 850 m hoogte en met verschillende oriëntaties. Zanderige gronden van granietoorsprong. De zanderige bovenlaag is ondiep (30-50 cm). Pluviometrie van ongeveer 600 liter, het klimaat is hier meer Atlantisch. Hier wordt enkel 100% Garnacha gebruikt tussen de 40 à 70 jaar oud.
VINOS DE PARCELA
MÉNTRIDA
Al deze wijnen zijn steeds 100% Garnacha, al de gronden steeds van granietoorsprong op verschillende percelen in El Real de San Vicente.
Ataulfos: zeer dunne bovenlaag; de moederrots (graniet) zit al op 30 cm, veel stenen aan de oppervlakte. Oriëntatie west op 740 m hoogte. De stokken zijn 40 jaar oud. De meest fruitige.
The End: zeer zanderig (meer fraîcheur) en oriëntatie naar het noorden (minder zonne-uren), op een hoogte van 730 m. Stokken van 40 jaar oud. De meest pure en minerale met florale toetsen.
Cantos del Diablo: zanderige bovenlaag met oriëntatie naar het oosten op een hoogte van 850 m. De stokken zijn 60 jaar oud. De meest evenwichtige en vineuze.
AVILA
Reventón: buiten de appellatie Méntrida, in het dorpje Cebreros.  Leisteenbodem op 850 m hoogte, westelijk georiënteerd. Garnacha van 70 jaar oud.
COMANDO G
La Bruja Avería: in Cadalso de los Vidrios (Madrid), granietbodem met zanderige oppervlakte van 100 à 150 cm diepte. Garnacha van 80 jaar oud op een hoogte van 950 m voor de terrassen (0,5 ha) en Garnacha van 50 jaar oud op 850 m voor de hellingen (2 ha).
Las Umbrias: in Rozas de Puerto Real (Madrid), granietbodem met zand en klei aan de oppervlakte (50-100 cm), op een hoogte van 1000 m, oost georiënteerd. Garnacha van 60 jaar oud (0,35 ha).
Rumbo al Norte: in Navarrevisca (Avila), granietbodem op een hoogte van 1100 m, noordelijke oriëntatie. Garnacha van 60 jaar oud (0,3 ha)
A Por Uvas: in Navatalgordo (Avila), hoofdzakelijk Garnacha blanca op granietbodems op 1200 m hoogte, met noordelijke oriëntatie (0,14 ha)

Vinificatie

Enkel met autochtone gisten en steeds met een minimale dosis zwavel. Er worden enkel grote barriques gebruikt van 500 tot 1500 liter en nooit nieuwe eik, tenzij in de basiswijn Bajondillo. Daniel wil vooral tot wijnen komen die evenwichtig zijn, elegant en mineralig; vandaar ook dat er zo weinig mogelijk manipulatie wordt uitgevoerd met de druiven en daarna met de wijnen (nooit pompen).
Meestal beeurt de fermentatie in open grote barriques van Franse eik, met een élevage daarna van 12 à 14 maanden.
Rating: 92
beoordeling 2013-2014 is nog niet beoordeeld

Rating:
92

Reviewed by
Luis Gutiérrez

Issue Date
4th Mar 2016

Source
223, The Wine Advocate

Pure Garnacha from Gredos, sourced from vineyards in the village of El Real de San Vicente, the 2013 Piélago fermented in open top oak vats with indigenous yeasts with full clusters. Malolactic was in barrel, and the wine matured in the usual combination of 500-, 1,500 and 3,000-liter French oak barrels for 15 months. It has a ripe nose without excess, mixing dry petals and red and black berries, quite fresh and elegant. As in other wines here, I notice the élevage in the palate more than in the nose, with some spicy and toasty flavors, nothing a few months in bottle should not fix, as the wine is nicely balanced. It has fresh acidity and fine tannins, which should lend it a nice development over time. 5,000 bottles were filled in March 2015.

Jiménez-Landi are located in Mentrida and they produce their wines under that appellation, although they bottle two wines from lower Mentrida and two others from the Gredos zone that are 100% Garnacha. I liked the lineup offered now better than what I tasted last year.

Wijnsoort: Rood
Druif: Grenache
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Mentrida
Wijnhuis: Jimenez Landi
Website URL:
Jaar: 2014
Drinken: 2016-2025
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Vol en krachtig
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Geweldige wijn. Mooi vol, goede zuren. Een serieuze wijn

- Machteld
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen