Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2014 Antoine Jobard Meursault Les Charmes 1er Cru

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2014 Antoine Jobard Meursault Les Charmes 1er Cru

€ 110,00
beperkte voorraad
3 op voorraad
+27 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: NO_EAN
Availability:
Wijnsoort: Wit
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek:
Wijnhuis: Antoine Jobard
Jaar: 2014
Drinken: 2018-2035
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 95

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Na diverse jaren naast zijn vader te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Hoewel Francois al enige jaren kan genieten van zijn pensioen, is hij nog bijna dagelijks in de wijngaarden en kelder te vinden om zijn zoon te assisteren. Met de komst van Antoine is de stijl van de wijnen licht veranderd. Door enkele kleine wijzigingen tijdens het wijnmaken zijn ze toegankelijker en verfijnder geworden, zonder dat ze aan karakter inboeten. Antoine geeft er de voorkeur aan met fijnere lie’s dan zijn vader te werken. Verder botteld hij de wijn in april/mei van het tweede jaar volgend op de oogst. Het zijn slechts details, maar de kwaliteit van de wijnen is hierdoor verder gestegen.

Deze Meursault is gemaakt van 100% chardonnay druiven die handmatig op een strenge wijze gesorteerd worden om voor kwaliteit te zorgen, de druif groeit op een grond die veel kalk en krijt bevat wat een positieve invloed op de smaak van de wijn heeft. De Meursault is onberispelijk nauwkeurig, gewichtloos en zeer genadig. De Meursault 1er Cru Charmes heeft een zeer expressieve en fruitige neus met mooie pruim en geweldig geïntegreerd eiken. De wijn is zeer complexe met prachtige lagen. De smaak is zeer goed in balans met frisse zuren en een vleugje kruidigheid. Zeer elegant met echte intensiteit tijdens de afdronk.  Zoals Neal Martin van de Wine Advocate schrijft: This is a Must Be

De uitspraak van Jobard over de wijn geeft het beste weer welke stijl wordt nagestreefd:  “If you like Meursaults that are big, broad and oaky, and are as yellow as French headlights, then this may not be the domaine for you. However, if you like Meursaults that are taut, mineral, complex and refined, then Jobard is your man.”

Dit wijnhuis is een van de meest stijlvolle en consistente wijnhuizen die er te vinden is in de Bourgogne en de wijnen van dit wijnhuis worden meestal bij de beste Meursalts gezet. Andere beroemde wijnhuizen zoals Coche en Ravenau zien Jobard als het ultieme voorbeeld als het gaat over meursault wijnen.

Na diverse jaren naast zijn vader te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Hoewel Francois al enige jaren kan genieten van zijn pensioen, is hij nog bijna dagelijks in de wijngaarden en kelder te vinden om zijn zoon te assisteren. Met de komst van Antoine is de stijl van de wijnen licht veranderd. Door enkele kleine wijzigingen tijdens het wijnmaken zijn ze toegankelijker en verfijnder geworden, zonder dat ze aan karakter inboeten. Antoine geeft er de voorkeur aan met fijnere lie’s dan zijn vader te werken. Verder botteld hij de wijn in april/mei van het tweede jaar volgend op de oogst. Het zijn slechts details, maar de kwaliteit van de wijnen is hierdoor verder gestegen. Wat betreft het werk in de wijngaarden is er niets veranderd. De Jobards maken lange dagen in de wingerd. Hun 5 hectare wordt streng gesnoeid en men werkt uitsluitend met weinig productieve soorten om de opbrengsten laag te houden. In de kelder geeft Jobard zijn wijn de tijd. Na een trage vergisting (de kelders van Jobard zijn bijzonder koud) waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke gistculturen, rijpen de wijnen langdurig op hun bezinksel. De wijnen worden na zo’n 18 maanden zonder filtering gebotteld. Jobards wijnen zijn geconcentreerd maar zeker niet dik, het houtgebruik is zeer gedoseerd en de wijnen bezitten fraaie zuren en veel mineraliteit waardoor ze geweldig kunnen rijpen.Alle wijnen van het wijnhuis Jobard worden in een vat oud en besteden een lange tijd sur lie in de kelders van het wijnhuis in Meursault. 

 

Rating: 95


Rating:
(93 - 95)

Price ($)
NA

Drink Date
2018 - 2035

Reviewed by
Neal Martin

Issue Date
31st Dec 2015

Source
222, The Wine Advocate

The Meursault 1er Cru Charmes had a more expressive and fruit-driven nose when I tasted it from barrel, just after the more recalcitrant Genevrières, delivering wonderful yellow plum and Mirabelle aromas that are beautifully defined and do not hold back. The palate is very well balanced with crisp acidity, just a touch of spiciness giving some lift, very elegant and yet there is real intensity on the finish. Wine of the vintage from Antoine Jobard? Must be.

Since easing the reins from Jobard père, Antoine Jobard has rapidly become one of Meursault's go-to winemakers. Ensconced in his picturesque winery on the fringe of the village, tucked just behind maison Dominique Lafon, this remains a small domaine in terms of acreage -- though Antoine is on the lookout for additional vineyard purchases here and there. In this vintage 2014, you'll find a newbie in the form of the Saint Aubin Les Perrières, a miniscule 0.10-hectare parcel that yielded just two barrels, but hey, that's two more than nothing. On the other hand, in 2014 there is no Meursault Perrières 2014, since Antoine was buying in the fruit and basically there just ain't enough to go round. (As an aside, we exchanged views on the predicament facing young winemakers like Antoine whose infants will be unable to inherit vineyards like previous generations because of the inflation in prices, what must be a constant worry. What kind of legacy is a few crumbs of vine unable to support a future family?)

Anyway, back to the present with the newborn 2014s and I asked Antoine how he would compare them with the previous vintage... "I think 2013 is more classic in style. It has more freshness and acidity, more salinity. The 2014s are more easy with roundness and fullness. There is not so much acidity and perhaps less finesse than 2013, closer to 2011 in style."

I asked Antoine about the 2014 growing season. "There was hail on 28 June in Meursault but in actual fact, the most affected was perhaps the Bourgogne Blanc, where we lost 40-50% of the crop. Elsewhere, Meursault En la Barre is 50% down, Genevrières 20% down and Poruzots 40%. Fortunately the other appellations were not touched. Up until that point there had been hardly any rain, just a few millimeters. Afterwards there was lots of rain and little sunshine. It was overcast in July. August was better though there was a little pourriture and in September the temperature was normal, the conditions dry and fresh. We picked from 13 September for six days and just had to sort out some of the fruit affected by hail. We will do two rackings: one at the end of August and the other will be done just before bottling. I would actually like to reduce the length of élevage. At the moment its around 21 months, but I think 19 to 20 months would be better."

As I expected, Antoine Jobard excels in 2014 with a portfolio of flattering, sensually arresting Meursaults that are going to be nigh irresistible once released. The likelihood of these wines being consumed far too young is regrettable here, though I will understand given how tempting they are in their youth. Antoine makes fine Puligny and Saint Aubin, but Meursault is where the domaine's reputation is based and it's here that the likes of the Meursault Charmes, Porusots and Genevrières really stand out. There is more richness than the 2013s, perhaps at the expense of terroir expression, yet embroidered with subtle tropical notes – Chardonnay batting its eyelids! And as I commented to Antoine, who I think as a winemaker might have a preference for the harder to understand 2013s, it would not surprise me if his 2014s will begin showing their terroir after 5-6 years in bottle (subject to bottles being left of course).

Wijnsoort: Wit
Druif: Chardonnay
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek: Bourgogne
Wijnhuis: Antoine Jobard
Website URL:
Jaar: 2014
Drinken: 2018-2035
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 10-12
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment:
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Geweldige wijn. Mooi vol, goede zuren. Een serieuze wijn

- Machteld
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen