Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2013 Domaine Ostertag Fronholz Riesling Vendange Tardive

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2013 Domaine Ostertag Fronholz Riesling Vendange Tardive

€ 28,95
niet op voorraad
+7 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: NO_EAN
Availability:
Wijnsoort: Wit
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek:
Wijnhuis: Domaine Ostertag
Jaar: 2013
Drinken: 2015-2025
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 13%
Smaaktype: Lichtzoet/zoet
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 91

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

De Fronholz Riesling komt van een westelijk zeer steil gelegen wijngaard zodatr de riesling-druifjes tot het laatst kunnen genieten van de ondergaande zon. De bodem van de wijngaard is kle/kalk houdend wat de Ostertag wijnen het zo unieke minerale karakter geeft. De druiven worden op dit biodynasmische bedrijf handgeplukt en in de wijngaard vindt de eerste selectie plaats. Het sap van rijpe rieslingdruiven ,wordt na een zachte persing en een eerste, natuurlijke schoning (sedimentatie) vergist op roestvrijstalen gisttanks met koeling.In het glas heeft de Fronholz riesling een prachtige gele kleur met gouden tinten. In de neus ruiken we de typische rieslingfraîcheur en de fraaie minerale tone van gemalen steen maar ook ananas, witte peper en kruisbessen. In de mond is de wijn weelderig met een geweldig mondcontact wat behoort bij een grote wijn. Complex, elegant en eigenzinnigheid zorgen hier voor een echt fascinerende wijn. Dit is tevens een bij uitstek geweldige dineerwijn

Opgericht in 1966 door Adolphe OSTERTAG in de buurt van het plaatje Epfig (30 km van Straatsburg noordelijke). Andre OSTERTAG, de huidige directeur van het domein, heeft de Ostertag wijnen naar een ongekend hoog niveau gebracht en heeft gekozen voor het maken van compromisloze wijnen. Kwaliteit gaat voor alles. Bijna vanzelfsprekend wordt er door André ook bio-dynamisch gewerkt. Alleen het beste is goed genoeg. 

 

Opgericht in 1966 door Adolphe OSTERTAG in de buurt van het plaatje Epfig (30 km van Straatsburg noordelijke). Andre OSTERTAG, de huidige directeur van het domein, heeft de Ostertag wijnen naar een ongekend hoog niveau gebracht en heeft gekozen voor het maken van compromisloze wijnen. Kwaliteit gaat voor alles. Bijna vanzelfsprekend wordt er door André ook bio-dynamisch gewerkt. Alleen het beste is goed genoeg.

De Ostertag  wijngaarden worden enerzijds verwend (kleine opbrengst, geen pesticiden, geen insecticiden en geen kunstmest). Anderzijds worden ze op de proef gesteld omdat de wortels diep moeten gaan en zonder de 'doping' van kunstmest en het comfort van chemicaliën de groeicyclus door moeten.

Zacht geroosterde kreeft met verse dragon, sappige, blanke Bresse-kip in een romige, zwarte truffelsaus. De ervaring heeft geleerd dat zo’n karakterwijn het heel goed doet in combinatie met de gerechten uit de Oosterse topkeuken

Rating: 91
beoordeling 2011-latere jaargangen nog niet beoordeeld

eRobertParker.com #214 Aug 2014

 

Pineapple, muskmelon and grapefruit with invigorating bite and piquancy from their core and rinds mark an Ostertag 2011 Riesling Fronholz that's full-bodied but animated. Toasted almond, fresh ginger, caraway and white pepper add invigorating complexity en route to a finish of prodigious sheer persistence and generous primary juiciness, if also a faint hint of warmth (albeit from slightly less than 14% alcohol). I would plan to follow this through at least 2018.

 

(The corresponding Heissenberg was still fermenting early last year and I have not had a chance to taste it since it stopped. But I have little doubt that its vibrancy and its intense citrus zest glow will have been matched by admirable clarity.) André Ostertag emphasizes the irresistibility and generosity of 2011 but in the case of his collection that's not the half of it, as we have here some of the most consistently pure and dynamically complex wines of his career, and also such high-points for this vintage Alsace-wide. "While I'm convinced you need to pick Pinot Gris early," he says, in contemplating a group of pristine and vivaciously expressive 2011s from this grape that harbor not a bit of funk or fungus, "with Riesling you have to wait, even in a vintage like 2011. You need to have cold nights to fix the aromas" he maintains, echoing a view expressed by some of his most illustrious German colleagues, first and foremost Klaus Peter Keller. "If you have cold nights already in September," he continues, "maybe you can do it but otherwise you have to wait. That's if you have the choice; and most of the time in Alsace you have the choice. I don't know why this is" - whether it's some triggering mechanism in the plant or some direct effect on the berry skins - "but it's something I discovered already in 1985, which was the first vintage where I picked everything Riesling two weeks later. Even in 2003, we picked Pinot Gris at the end of August, and Riesling at the beginning of October." This strategy certainly paid off for him in the present instance. (And, incidentally, it's the reason, says Ostertag, why he always presents Pinot Gris before Riesling in tasting his line-up, emphasizing freshness in the former and phenolic profundity in the latter.) Like many of his neighbors, Ostertag's strongest memory of vintage 2010 may well be its sheer paucity of juice (the principle reason also why I missed out on tasting several wines from that collection, which were sold out early without remainder), but his results are only slightly less impressive than those in 2011. "It was the coolest vintage so far of the new century," he notes, adding that "even Pinot Gris we did not start picking until the eighth of October." And in keeping with his earlier observations about early Pinot Gris harvest, those 2010s are significantly higher in alcohol and lack the clarity of their 2011 counterparts, something of a role-reversal in comparison to results with this grape at most other Alsace estates.

Wijnsoort: Wit
Druif: Riesling
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek: Alsace
Wijnhuis: Domaine Ostertag
Website URL:
Jaar: 2013
Drinken: 2015-2025
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Ja
Biologisch: Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 13%
Smaaktype: Lichtzoet/zoet
Serveertemperatuur: 8-10
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: After-diner, Dessert, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Geweldige wijn. Mooi vol, goede zuren. Een serieuze wijn

- Machteld
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen