Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2013 Chateau Musar Hochar Pere et Fils

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2013 Chateau Musar Hochar Pere et Fils

€ 20,05
op voorraad
15 op voorraad
+5 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: 5017469410009
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Libanon
Streek:
Wijnhuis: Château Musar
Jaar: 2013
Drinken: 2018-2023
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol: 12%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: nvt

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Chateau Musar geldt als één van de meest bijzondere wijndomeinen in de wereld. Enerzijds is dat de locatie, de Libanese Bekaa Valley, anderzijds hanteert men er nog een volstrekt traditionele werkwijze. De wijngaarden liggen op kiezelhoudende kalk- kleibodems op zo'n 1000 meter hoogte. De lange, warme zomers garanderen uitstekende rijping van de druiven. Eigenaar Serge Hochar, die in het verleden door het Engelse blad Decanter Magazine tot Winemaker of the Year is uitgeroepen, heeft overigens zijn wijnopleiding in Frankrijk genoten.

De rode wijn Hochar Pere et Fils van Chateau Musar is een blend van Cinsault/Cabernet Sauvignon/Carignan. In de neus heeft deze Musar rijpe, zwoele kruidige geur met zoethout en Provençaalse kruiden en rijp fruit zoals zwarte bessen, aardbeien en frambozen en vijg. De wijn is medium bodied met verassende smaken zoals laurier, vanille van de hout rijping, rijp zondoorstoofd fruit; zwarte bessen, aardbeien, frambozen en een lange geraffineerde afdronk. Laat je verassen!

Wijnbouw is niet nieuw in Libanon, in de Beekavallei. Er werd daar een wijnpers gevonden uit het bronzen tijdperk.( De Feniciërs waren hier actief). De beroemde Bacchustempel in Baalbek getuigt ervan dat ook de Romeinen er al wijn maakten. De Beekavallei is voor druiventeelt ideaal. Het dal is ongeveer acht kilometer breed en ligt tussen twee bergketens op zo’n duizend meter hoogte. Het klimaat is er buitengewoon warm. De hoogte zorgt dan ook gelukkig voor een sterk nachtelijke afkoeling. Als gevolg hiervan worden in de druiven de fruitige aroma’s geconserveerd. Dankzij sneeuw uit de bergen vloeit in de Vallei voldoende water. De ondergrond bestaat uit een mengsel van leem, keien en grijze kalksteen. Het microklimaat is zo ideaal dat de druivenstokken doorgaans kerngezond blijven. Het voortdurende oorlogsgeweld in deze streek is een negatieve factor. Maar ondanks dat, is men er altijd doorgegaan met wijn maken. Alleen in de jaren 1976 en 1984 is er vanwege de oorlog geen wijn gemaakt. De druiven moesten dwars door de vuurlinie over een afstand van een kleine 100 km worden vervoerd naar de wijnmakerij even ten noorden van Beirut. Na een meer dan duizend jaar durende alcoholische drooglegging als gevolg van de Islam begonnen de Jezuïten in 1857 weer met wijnbouw. In 1930 richtte Gaston Hochar het wijnbedrijf CHATEAU MUSAR op. Libanon viel toen nog onder Frans mandaat. Hij betrok zijn druiven uit de Beekavallei en maakte een wijnmakerij (winery) en kelder tegen de westflank van de berg in Libanon in Ghazir, even ten noorden van Beirut. Franse professoren adviseerden hem bij de inrichting van zijn wijnbedrijf.

Hij stuurde zijn zoon Serge op stage naar Bordeaux (Château Langoa-Barton). Het is deze Serge Hochar, die de wijnen van Château Musar wereldwijde bekendheid heeft gegeven. Serge Hochar kiest bewust voor een blend, waarbij de ferme, stoere en stevige structuur van de Cabernet Sauvignon gepaard gaat met het fruit “van de Rhône” (Carignan en Cinsault). Een dergelijke blend komt elders haast niet voor. Zelf pleegt hij te zeggen, dat zijn wijnen op een heel natuurlijke manier worden gemaakt, met natuurlijke gisten, zonder klaring en zonder filtering. “Het zijn wijnen zonder make-up”. De rode kasteel wijnen ondergaan een lagering van gemiddeld 12 maanden in Franse vaten, die niet werden getoast. Vervolgens volgt er een jarenlange kelderrust. Aan het eind van het tweede jaar na de oogst wordt de blend bepaald met als enige beslissingsfactor de smaak. Ieder jaargang is verschillend en heeft zijn eigen kenmerken. De rode Château Musar is een buitengewone traditionele wijn, zo niet ouderwets qua stijl. Zijn kleur is nimmer echt donker en doorgaans bruinig, met zowel in de geur als in de smaak specerijen en een zachte kruidigheid. De wijn kan ontzettend goed ouderen. Serge Hochar vindt ze op hun best na vijftien jaar. Het zijn wijnen met een heel eigen stijl.

Kruidige mediterrane gerechten, lamsvlees, couscous,gerijpte koemelk-kazen, klassieke stoofschotel & wildgerechten.
Rating: nvt
beoordeling 2009-2011 nog niet beoordeeld

Goud 2014 Categorie Wijnspeciaalzaak-Slijterij "De allerbeste 10 t/m € 20,00" Proefschrift Wijnconcours 2014


eRobertParker.com #213 Jun 2014

The 2009 Hochar Pere et Fils is a blend of Cinsault, Grenache, Cabernet Sauvignon and Carignan aged in French oak. For those familiar only with Musar's reputation as a producer of powerful wines likely to age indefinitely and hard to encounter young, this mid-level offering will change perceptions. Very fruity, sweet and velvety on opening, it seemed to be a relatively soft wine with modest concentration and a fleshy and forward feel, something that will appeal easily to modern drinkers with little resistance. This seemed mostly about the sexy fruit on opening. Early on, it finished not only sweet, but even with a little candy. It needed a couple of hours of aeration to show a bit more stuffing, pulling in some of the sweet fruit while displaying a bit of complexity and a bit of steel underneath. At that point, it was far more interesting and impressive. Overall, this still is ultimately a rather sexy beast, even if it manages to maintain a suave and elegant mid-palate. Don't be fooled, by the way: with air, more tannic pop arrives. Drink now-2020.

Wijnsoort: Rood
Druif: Cabernet Sauvignon, Carignan, Cinsault
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Libanon
Streek: Bekaa-vallei
Wijnhuis: Château Musar
Website URL:
Jaar: 2013
Drinken: 2018-2023
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol: 12%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Verrassend makkelijk te drinken voor een wijn met dit alcohol percentage! Interessant lange afdronk.

- Marcel
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen