Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

2013 Celler del Roure Parotet

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2013 Celler del Roure Parotet

€ 17,85
op voorraad
12 op voorraad
+4 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Celler del Roure
Jaar: 2013
Drinken: 2017-2021
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Licht en fruitig
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 91

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

De Parotet is voor dit domein een mijlpaal. Een aantal jaren geleden zijn ze begonnen met de restauratie van 400 jaar oude amforen die zich bevonden in hun ondergrondse kelder. Eerst hebben ze tests gedaan met de vinificatie van witte Spaanse wijn en de Parotet was hun eerste rode Spaanse wijn op amforen. Met schitterend resultaat : de Mando geeft immers slechte resultaten op eik, maar op amforen daarentegen is dit de ideale variëteit. Deze Spaanse wijn is dan ook een terugkeer naar de roots van deze regio : de assemblage van Monastrell en Mando én de vinificatie op amforen.

In een ondergrondse gang heeft Pablo een ware schatkamer met 100 ondergrondse amforen van ongeveer 400 jaar oud. Na een grondige restauratie werden deze in gebruik genomen. Zowel maceratie als gisting vinden plaats op de amforen. Daarna ook een verdere lagering zodat de wijn mooi kan ontwikkelen. Voordeel is dat er geen enkele houtinvloed merkbaar wordt. Revolutionair voor de regio.

Helder van kleur. In de neus aangename tonen van fijn rood fruit, typische garrigue en mediterrane kruiden. Loepzuiver, met een slanke ruggengraat en mooie zuren. Veel materie op een elegantie manier verweven. Perfecte expressie van de Mando.

91/100 Parkerpunten

Het Spaanse wijnhuis Celler del Roure is gelegen in het plaatsje Mogente, in het binnenland van de provincie Valencia. Er zijn 4 landerijen aan de noordkant van de Serra Grossa en in de Alforins-Alcusses vallei op zo’n 550m hoogte gemiddeld. De bodem bestaat over het algemeen uit klei en kalk, is zanderig en bevat weinig organisch materiaal. De bergmassieven leiden de droge continentale winden (poniente) in goede banen, terwijl de vochtige winden hoofdzakelijk van over zee komen (levante) met een gemiddelde pluviometrie rond de 600 liter. 

De wijnen van Celler del Roure staan bekend als de mooiste wijnen van de regio Valencia. Het wijnhuis heeft een indrukwekkende eigen stijl, onder andere door gebruik te maken van amfora’s, maakt zeer elegante wijnen en werkt volledig volgens biologische methodes. Het wijnhuis is ook onderdeel van diverse universitaire studies op het gebied van ‘wijnstok-waterstress’, canopy management en leidsystemen voor de wijnstokken.

Historie

Wijnhuis Celler del Roure werd als klein familiebedrijf opgestart in 1996 met als doel de productie van rode wijnen. Het wijnhuis werd opgericht door Pablo Calatayud die samen met zijn vader en broer de wijnstokken heeft geplant. In eerste instantie werden 2 wijnen geproduceerd, de Alcusses en Maduresa. De 1e Alcusses van dit wijnhuis dateert uit het jaar 2000 en werd vernoemd naar de nabijgelegen zeer oude (4e eeuw voor Christus) Iberische nederzetting. Om de mooie en lange culturele geschiedenis van dit terroir niet te vergeten werd op het etiket een tekst in een oud geschrift afgedrukt, welke is gevonden op een loden plaatje in de nederzetting.

Om het bedrijf wat uit te breiden kocht de ambitieuze Pablo in 2006 een oude cave met wijngaarden. Hij ontdekte een ondergronds gangenstelsel met bijna 100 ingegraven amfora’s kruiken. De vondst bleek een geweldige ontdekking want de amfora’s verkeerden nog in goede conditie ondanks dat deze blijkbaar al meer dan 300 jaar in de grond zaten. Pablo was erg geïnteresseerd in de kruiken en startte met de restauratie ervan. Hij kreeg het voor elkaar, dankzij een vernuftig afsluitsysteem, om de amfora’s goed af te sluiten. Hierdoor kon er geen oxidatie optreden. Door de unieke mogelijkheid van het gebruik van de amfora’s ontstaan zeer mooie en bijzondere wijnen.

Momenteel zijn er 20 amfora’s gerestaureerd en gevuld met verschillende rode en witte wijnen. Testen zien dat de kwaliteit van de wijnen steeds mooier en overtuigender wordt. De eeuwenoude traditie is hiermee in ere hersteld! Doordat de eeuwenoude kruiken van klei, in tegenstelling tot bijvoorbeeld eiken vaten, geen aroma’s afgeven komt de essentie en de ziel van de wijn nog beter tot zijn recht.

Naast de Alcusses en Maduresa produceert het wijnhuis inmiddels ook 3 nieuwe wijnen: Gallets setze, Cullerot en Parotet.

Druivensoorten

Pablo heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met diverse rassen gewerkt dingen uitgeprobeerd. Zo heeft hij de Tempranillo gestekt met Monastrell omdat de Tempranillo het niet goed doet in deze regio. Het wijnhuis heeft momenteel zo’n 66 hectare aan wijngaarden met jonge én oudere wijnstokken met de druivensoorten Merlot, Monastrell, Cabernet Sauvignon, Tintorera, Petit Verdot, Syrah, Mando en Chardonnay. Daarnaast worden er voor de witte wijnen ook nog druiven gekocht (Malvasia, Macabeu, Pedro Ximenez, Verdil) van oude wijnstokken.

De Mando druif, één van de soorten waar Pablo zich het meest op richt bij de rode wijnen, komt niet veel meer voor in de regio, levert weinig rendement, is erg gevoelig voor houtlagering en ook nog eens erg teer. Verder is de Monastrell belangrijk in deze regio en ook de Tintorera. De andere cépages geven structuur (Cabernet Sauvignon), body (Petit Verdot), ronde sappige tannines (Merlot) of meer karakter (Syrah) aan zijn wijnen. Deze laatste cépages zijn intussen bijna allemaal ouder dan 15 jaar.

Oogst & vinificatie

Zoals het een goed wijnhuis betaamd worden ook hier de druiven uitsluitend handmatig geoogst en zorgvuldig gecontroleerd. Maceratie en fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen vaten. Verouderingswijze verschilt per soort. Zo krijgt de Maduresa de malolactische gisting op eiken vaten, waar dit bij andere soorten op roestvrijstaal is. Men gebruikt voor de opvoeding eiken vaten van verschillende inhoud (225, 300 en 500 liter) die uiterlijk iedere 4 jaar worden vernieuwd. En ook de amfora’s worden steeds meer gebruikt en verder getest. Het is inmiddels een feit dat de Mando druif mooier ontwikkelt op de amfora’s als op de eiken vaten. Ook de Cullerot (witte wijn) ondergaat inmiddels het grootste gedeelte (60%) van zijn vergisting op amfora’s, waarna de opvoeding van 5 maanden ook op amfora’s volgt

Celler del Roure wijnen online bestellen bij Grandcruwijnen

Celler del Roure wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!

Stoofpotje, draadjesvlees en gewoon een lekker glas om van te genieten
Rating: 91


Rating
91

Release Price
$28

Drink Date
2016 - 2020

Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Jun 2016
Source
225, The Wine Advocate

The second vintage of a blend of 70% Mandó and 30% Monastrell, the 2013 Parotet, from an exceptionally cool growing season fermented in stainless steel vats with indigenous yeasts and malolactic and 14 months aging in ancient 2,600-liter clay amphorae. There are aromas of aromatic herbs, hints of pollen and bright berry fruit. The palate has some dusty tannins, it does not feel as polished as other wines here, and today I prefer the nose to the palate. 13,000 bottles produced.

There is a new red, Safrà from the 2015 vintage. They have discovered that the Mandó when harvested early keeps a very good freshness and gives the wine a nice character. They are slowing down in ripeness, extraction and oaking. There are now two lines of wines, the classical ones (Setze Galets, Maduresa and Alcuses aged in barrique with some foreign grapes) and the ancient-style ones (Cullerot, Vermell, Safrà and Parotet) aged in buried clay amphorae and even fermented in the old stone lagares. They are slowly finding their way here.

Wijnsoort: Rood
Druif: Mando, Monastrell
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Valencia
Wijnhuis: Celler del Roure
Website URL:
Jaar: 2013
Drinken: 2017-2021
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Licht en fruitig
Serveertemperatuur: 14-16
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment:
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Over Bierzo en de Mencia druif wordt veel geschreven. Nog geen ervaring mee, start met deze wijn uw kennismaking. Mooie prijs-kwaliteit.

- Daan
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen