Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2013 Antoine Jobard Meursault Blagny 1er Cru

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2013 Antoine Jobard Meursault Blagny 1er Cru

€ 85,95
op voorraad
6 op voorraad
+21 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: NO_EAN
Availability:
Wijnsoort: Wit
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek:
Wijnhuis: Antoine Jobard
Jaar: 2013
Drinken: 2017-2030
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 12.5
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 92

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Na diverse jaren naast zijn vader te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Hoewel Francois al enige jaren kan genieten van zijn pensioen, is hij nog bijna dagelijks in de wijngaarden en kelder te vinden om zijn zoon te assisteren. Met de komst van Antoine is de stijl van de wijnen licht veranderd. Door enkele kleine wijzigingen tijdens het wijnmaken zijn ze toegankelijker en verfijnder geworden, zonder dat ze aan karakter inboeten. Antoine geeft er de voorkeur aan met fijnere lie’s dan zijn vader te werken. Verder botteld hij de wijn in april/mei van het tweede jaar volgend op de oogst. Het zijn slechts details, maar de kwaliteit van de wijnen is hierdoor verder gestegen.

Deze Meursault "Blagny" is gemaakt van 100% chardonnay druiven die handmatig op een strenge wijze gesorteerd worden om voor kwaliteit te zorgen, de druif groeid op een grond die veel kalk en krijt bevat wat een positieve invloed op de smaak van de wijn heeft. De Meursault is onberispelijk nauwkeurig, gewichtloos en zeer genadig. Deze wijn bevat vele aroma's en vele smaken waaronder de meest dominante aroma's van zoete, bloemige noten, munt en witte perzikken zijn. De geur van de Meursault is zeer complex evenals de smaak waarin men wat van deze aroma's terug kan vinden. Al in al is het een wijn van mooie textuur en finesse. Pracht Meursault met een geweldig drinkvenster (2030+)

De uitspraak van Jobard over de wijn geeft het beste weer welke stijl wordt nagestreefd: 

“If you like Meursaults that are big, broad and oaky, and are as yellow as French headlights, then this may not be the domaine for you. However, if you like Meursaults that are taut, mineral, complex and refined, then Jobard is your man.”

Dit wijnhuis is een van de meest stijlvolle en consistente wijnhuizen die er te vinden is in de Bourgogne en de wijnen van dit wijnhuis worden meestal bij de beste Meursalts gezet. Andere beroemde wijnhuizen zoals Coche en Ravenau zien Jobard als het ultieme voorbeeld als het gaat over meursault wijnen.

Na diverse jaren naast zijn vader te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Hoewel Francois al enige jaren kan genieten van zijn pensioen, is hij nog bijna dagelijks in de wijngaarden en kelder te vinden om zijn zoon te assisteren. Met de komst van Antoine is de stijl van de wijnen licht veranderd. Door enkele kleine wijzigingen tijdens het wijnmaken zijn ze toegankelijker en verfijnder geworden, zonder dat ze aan karakter inboeten. Antoine geeft er de voorkeur aan met fijnere lie’s dan zijn vader te werken. Verder botteld hij de wijn in april/mei van het tweede jaar volgend op de oogst. Het zijn slechts details, maar de kwaliteit van de wijnen is hierdoor verder gestegen. Wat betreft het werk in de wijngaarden is er niets veranderd. De Jobards maken lange dagen in de wingerd. Hun 5 hectare wordt streng gesnoeid en men werkt uitsluitend met weinig productieve soorten om de opbrengsten laag te houden. In de kelder geeft Jobard zijn wijn de tijd. Na een trage vergisting (de kelders van Jobard zijn bijzonder koud) waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke gistculturen, rijpen de wijnen langdurig op hun bezinksel. De wijnen worden na zo’n 18 maanden zonder filtering gebotteld. Jobards wijnen zijn geconcentreerd maar zeker niet dik, het houtgebruik is zeer gedoseerd en de wijnen bezitten fraaie zuren en veel mineraliteit waardoor ze geweldig kunnen rijpen.Alle wijnen van het wijnhuis Jobard worden in een vat oud en besteden een lange tijd sur lie in de kelders van het wijnhuis in Meursault. 

 

Bijna te mooi om bij te eten maar deze meursault vereist gewoon verfijnd eten. Mooie oesters, mooie witte wis, langoustines
Rating: 92


Rating:
(90 - 92)

Price ($)
NA

Drink Date
2017 - 2030

Reviewed by
Neal Martin

Issue Date
29th Jun 2015

Source
219, The Wine Advocate

The 2013 Meursault Blagny 1er Cru has a reserved, limestone, almost flinty bouquet that is keeping everything under wraps for now. The palate is fresh and crisp with a Coche-like reduction lending complexity toward the finish. There is very good weight here and excellent salinity on the finish. Let’s see what it can do once that reduction ebbs.

I have been remiss in omitting Domaine François Jobard in recent reports. I started visiting this Meursault producer, tucked just behind Domaine des Comtes-Lafon on the fringe of the village, almost a decade ago, when François had to suffer my terrible French. Now, his son Antoine Jobard suffers the same indignity, though my French has apparently improved. It has been three or four years since I last tasted with Antoine and my memories were of a young man learning the ropes from his father. Now he comes across as a fully-fledged, fully-formed winemaker and, just like Jobard père, he is furnishing wine lovers with what I regard as some of the best Meursault out there. He picked his 2013s September 26 - October 3 and racked once last September before the 2014 harvest. He will rack once again before bottling in July (the domaine has always undertaken a 20-22 month élevage.) Antoine enthused about the quality of the 2013s, praising the acidity and the gras-like personalities of his wines. There certainly form an impressive bunch, standouts being a marvellous Meursault Genevrières that is underpinned by fabulous mineralité, flanked by a heavenly Meursault Charmes (incidentally, I prefer this to the single barrel of Meursault Perrières that is raised from purchased must.) It was good to see Antoine Jobard and see for myself that with the passing of one generation to another, the wines have gone from strength to strength.

Wijnsoort: Wit
Druif: Chardonnay
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek: Bourgogne
Wijnhuis: Antoine Jobard
Website URL:
Jaar: 2013
Drinken: 2017-2030
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 12.5
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 12-14
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment:
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Zeer prettige en aangename wijn. Eerlijk met mooi rood fruit en een gedoseerde power. Behoort tot onze 'huiswijn'

- Ansy
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen