Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2013 Antinori Solaia IGT

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2013 Antinori Solaia IGT

€ 235,00
op voorraad
18 op voorraad
+59 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: NO_EAN
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek:
Wijnhuis: Antinori
Jaar: 2013
Drinken: 2018-2040
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 97

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

De Solaia is een SuperTuscan, een Bordeaux blend met 75% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc en 20% Sangiovese. 
De naam Solaia komt van Il Sole, Italiaans voor de zon. De wijngaarden voor deze topper van Marchese Antinori is 10ha groot en liggen op de zuid-west hellingen op een hoogte tussen de 350 en 400 meter. De grond is steenachtig met marl. Zij liggen in de omgeving van Santa Cristina - Val di Pesa in de zone van de Chianti Classico, naast de wijngaarden van de Tignanello wijn. Deze topper van Antinori wordt alleen gemaakt in de topjaren

De Solaia 2013 is een volle robijnrode wijn met prachte aroma's van zwarte peper, koffie, chocolade, vanille, pruimen en ingemaakt fruit. De smaak is zacht en volledig in evenwicht met de geur, waarbij hints van fruit, zoethout en koffie te proeven zijn. De tannines zijn niet overheersend en zorgen ervoor dat de wijn een mooie volle afdronk heeft.

De vol rijpe druiven werden al midden september geplukt. Na de pluk zijn de Sangiovese druiven gedurende een periode van z'n 7 dagen, onder een temperatuur van zo'n 25Cº gegist en de Cabernet druiven gedurende 10 dagen. De verdere rijping van de wijn geschiedt in Frans eiken barriques. De blend werd in november gemaakt, waarna de verdere rijping voor 12 maanden in de barriques is vervolgd. Vervolgens werd de wijn gebotteld en nog 12 maanden in de kelders van het domein opgeslagen om verder te kunnen rijpen.

De naam Antinori is een begrip in de wijnwereld. Waar ter wereld u ook in een beetje restaurant binnen gaat, pronken daar de wijnen van Antinori op de kaart. En dat is niet zomaar! Er gaat 600 jaar ervaring aan vooraf, maar liefst 26 generaties wijn know how. Zorgvuldig heeft men geïnvesteerd in domeinen en wijngaarden. En gegarandeerd op de beste lokaties. Markies Piero Antinori heeft de algemene leiding en wordt bijgestaan door zijn drie dochters: Albiera, Allegra en Alessia. Grappig die drie A-tjes. We gaan u niet lastig vallen met alle onderscheidingen die men heeft mogen ontvangen in de loop van de jaren, want dan kan deze prijscourant niet meer door de brievenbus. Er zijn twee rode wijnen die op allocatie te verkrijgen zijn en waar men overal ter wereld graag enkele flessen van zou willen bemachtigen en dat zijn Tignanello en Solaia en deze hebben wij bij Grandcruwijnen ook in ons assortiment.

In 1180 werden Ugo en Antinori di Rinuccino officieel als eigenaren van Castello di Combiate genoemd; een eeuw later werden de intussen naar Florence verhuisde familie opgenomen in het register van de coöperatie voor zijdehandel. In 1385 werd Giovanni di Piero, een indirecte afstammeling, als leerling in het wijngilde opgenomen. Sindsdien is de wijnbouw traditie van de Familie Antinori ononderbroken. Met de oprichting van het wijnhuis Marchesi Antinori kende men in 1895 een voorlopig hoogtepunt en al in 1898 werd de wijnmakerij in San Casciano Val di Pesa gebouwd, die tot op heden het centrum van het wijdvertakte concern met eigendommen in alle belangrijke teeltgebieden van Toscane, Umbrië, Piemonte (sinds begin jaren '90 door de aankoop van de wijnkelder Prunotto), Apulië en zelfs in Californië is. Veel van zijn prestige heeft het traditionele, aan de moderne Toscaanse wijnbouwrevolutie deelnemende huis te danken aan zijn voormalig chef-vinoloog Giacomo Tachis, die voor buitengewone wijnen als Sassicaia, Tignanello (met name van sangiovese), Solaia (met name van cabernet) en vele andere veranwoordelijk was. Vinoloog Renzo Cotarella creëerde bovendien in het Umbrische Castello della Sala een van de beste chardonnays van Italië.

Rating: 97
James Suckling 97/100 punten

James Suckling 97/100 punten

Wow. This is a stylish young red with currant, light herb, spice and bark aromas and flavors. Medium to full body, firm and silky tannins and a fresh finish. Balanced and attractive now but better in 2020. A classic as always. 


Rating:
97+

Price ($)
NA

Drink Date
2018 - 2040

Reviewed by
Monica Larner

Issue Date
30th Dec 2016

Source
228, The Wine Advocate

The best vintages of Solaia are 1990, 1994, 1997, 1999, 2001, 2004, 2007, 2010 and now 2013. Marchesi Antinori's 2013 Solaia is a profound and meaningful wine that is based mostly on Cabernet Sauvignon with Sangiovese and Cabernet Franc in supporting roles. It sports a dark and thick texture with plump fruit and spice, grilled herb and black pepper. The bouquet is intense and layered with the kind of complexity that is best admired as the wine shifts and evolves in the glass. The textual impact is also impressive—you feel the inherent power and the structure, but these elements are never overdone. The best is yet to come; this Solaia is built for long cellar aging.

This is an excellent set of wines from Marchesi Antinori and the talented winemaking team based in Tuscany. I am particularly impressed by the two top wines - Tignanello and Solaia - from the 2013 vintage. Compared to 2011 and 2012, both these wines show a superior sense of harmony and intensity.


Wijnsoort: Rood
Druif: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek: Toscane
Wijnhuis: Antinori
Website URL:
Jaar: 2013
Drinken: 2018-2040
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Kist (OWC)
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Zeer prettige en aangename wijn. Eerlijk met mooi rood fruit en een gedoseerde power. Behoort tot onze 'huiswijn'

- Ansy
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen