Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2013 Abadia Retuerta Pago Negralada

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2013 Abadia Retuerta Pago Negralada

€ 65,95
op voorraad
15 op voorraad
+16 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: 8437012071940
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Abadia Retuerta
Jaar: 2012
Drinken: 2016-2022
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 91

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

De Abadia Pago Negrelada is pure Tempranillo afkomstig van een hooggelegen wijngaard. De wijn is het paradepaardje van de wijnmaker. Het heeft een prachtige neus met bramen, cassis en viooltjes. De smaak is soepel en afgerond en zeer verfijnd. Dit is uiterst evenwichtig en strak, ondersteund door prachtig geïntegreerde eik. Er zijn overvloedige rijpe donkere kersen en crème de cassis die uitmonden in een sensuele afdronk. Drinkvenster 2017-2024.

94/100 Peñín
91/100 Parker

Dit is een van de 4 Pago-wijnen van Abadia Retuerta (Negralada, Petit Verdot, Valdebellon en Garduna) waar altijd maar enkele duizenden flessen geproduceerd worden (omdat dit kleine en zeer bijzondere wijngaarden zijn) en de wijn wordt op allocatie wereldwijd uitgegeven waarvan maar een zeer beperkt aantal flessen voor Nederland

De "Pago" status  is wat zo'n beetje de Grand Cru onder de Spaanse wijnen inhoudt en de hoogste status is die een wijnbedrijf in Spanje kan behalen. Een wijn mag een Pago-wij zijn als van de wijnen gegarandeerd kan worden dat de druiven afkomstig zijn van een geografische zone waarvan de specifieke bodemkarakteristieken herkenbaar zijn. Met andere woorden; in bepaalde zone´s heerst er een speciaal microklimaat dat in combinatie met de samenstelling van de bodem een druif produceert die, ondanks dat het een bekend druivenras is, qua smaak niet te vergelijken is met die van zijn soortgenoten. Er zijn maar een handvol wijnen in Spanje die deze ultieme status hebben.

Dit prachtige wijngoed is het resultaat van een Zwitserse investering (Novartus) in Spaanse grond, waarvan de wijngaarden en de kelders aangelegd en ingericht zijn met Franse expertise. Niet zomaar Spaanse grond, maar ideaal gelegen hellingen met uitzicht op het beroemdste wijngoed van Spanje: Vegas Sicilia. De Zwitsers hebben het geluk gehad dat zij een wijngekke, Spaanse advocaat bij de hand hadden, die op zijn beurt bevriend was met Pascal Delbeck (wijnmaker uit de Saint-Emilion).Hij kreeg Delbeck zo ver om de rol van technisch architect en wijnmaker op zich te nemen. Het gaat te ver om dit fascinerende verhaal gedetailleerd uit de doeken te doen, maar voor u is het belang te weten dat de druiven hier met uitzonderlijk veel respect en zachtheid behandeld worden.

Ondanks de relatieve grootschaligheid (240 ha wijngaard) is er geen pomp te vinden in de enorme kelder. Letterlijk alles (tanks, houten foeders, vaten en persen) kan zo hoog opgetild en verplaatst worden door hydraulische loopkatten dat elke beweging en verplaatsing uitsluitend met valdruk geschiedt. Dus ook de vele honderden okshoofden (barriques van 225 liter) worden met valdruk gevuld, waarna de wijn z'n tijd mag rijpen in zijn eikenhouten bed.

Rating: 91


Rating
91

Release Price
$100

Drink Date
2017 - 2020

Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
28th Feb 2017
Source
229, The Wine Advocate

I also tasted two vintages of the single vineyard Tempranillo, including the 2013 Pago Negralada, a plot at 760 meters altitude on deep gravel soils covered with sand. Vinification and aging is similar for most single vineyard bottlings, fermentation in stainless steel with indigenous yeasts with a relatively short maceration time (12 days), followed by malolactic and 18 months aging in new French oak barrels. 2013 was a more challenging vintage for the grape, and the wine shows some more notes from the élevage, from the toasty spectrum of aroma, than in other years. The palate is light to medium-bodied, with some dusty tannins and good freshness. There is less wine here than in 2014. 4,500 bottles and some larger formats were filled in July 2015.

Abadía Retuerta is still a newcomer in the wine world, but they already work with 25-year-old vineyards and the wines are more defined and precise. They are great representation of their vintage and place.

Wijnsoort: Rood
Druif: Tempranillo
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Sardon del Duero
Wijnhuis: Abadia Retuerta
Website URL:
Jaar: 2012
Drinken: 2016-2022
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Een goede wijn met karakter van het wijnhuis dat de nog betere 'primitivo' maakt.

- Marcel
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen