Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2012 Domaine Hubert Lignier Chambolle Musigny 1er Cru les Baudes

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2012 Domaine Hubert Lignier Chambolle Musigny 1er Cru les Baudes

€ 185,00
beperkte voorraad
3 op voorraad
+46 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek:
Wijnhuis: Hubert Lignier
Jaar: 2012
Drinken: 2017-2030
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 13%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 93

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Voor het maken van de wijnen van Domaine Hubert Lignier worden de druiven op kwaliteit gesorteerd, bij het plukken worden druiven die er niet goed genoeg uit zien weggegooid. Het wijnhuis is zeer traditioneel en houdt zich ook zeker aan de klassieke methoden van wijn maken; de steel wordt er handmatig afgehaald en de fermentatie vindt plaats in een open tank gemaakt van cement waardoor 'pigeage' (Dat is de traditionele methode van druiven persen door middel van stampen met voeten - natuurlijk wel gewassen!) gebruikt kan worden als pers-methode. De fermentatie is redelijk lang en duurt 15-20 dagen, terwijl deze bij de meeste wijnhuizen niet langer dan 2 weken is. Voor de 'village wijnen' wordt tussen de 20% - 30% nieuw eikenhout gebruikt met 18 maanden op vat en voor de Premier- en Grand Crus wordt ongeveer 50% nieuw eikenhout gebruikt met 22-24 maanden op vat.

Deze Premier Cru van Hubert Lignier, 'Les Baudes', is gemaakt van 100% pinot noir druiven uit wijngaarden gelegen in Chambolle Musigny, wat een van de andere gebieden van Domaine Hubert Lignier is. De wijn wordt gemaakt van een klein perceel gelegen onder de Grand Cru Bonnes-Mares. Doordat deze wijngaarden ongeveer 40 jaar oud zijn heeft deze Lignier grote diepte, complexe aroma's en een mooie structuur. De combinatie van concentratie, structuur en finesse is wat deze Lignier zo mooi maakt, een typische wijn voor het Chambolle Musigny gebied en een 'must have' voor je wijnkelder!

De wijnen van Domaine Hubert Lignier worden mooi samengevat door de Hubert zelf, hij zegt namelijk:
'Wat is de stijl van Hubert Lignier? Wijnen die genot brengen, soms emoties maar nooit hetzelfde smaken. Wijnen waarvan we houden om te proeven en om te drinken."

Domaine Hubert Lignier is een wijnhuis gelegen in de Bourgogne en wordt beheerd door vader en zoon: Hubert en Laurent Lignier. Samen bezitten zij vandaag de dag ongeveer 9 hectare aan wijngaarden. Domaine Lignier is begonnen in 1880 door Jacques Lignier, hij kocht toen wijngaarden in een stadje genaamd Morey Saint Denis, dit ligt in het hart van de Côtes de Nuits, het domein is sinds 1880 niet verplaatst en is dus nogsteeds in Morey St. Denis te vinden. Het wijnhuis is steeds van vader naar zoon overgegeven, eerst van Jacques naar zijn zoon Jules, dan naar diens zoon Henri en vervolgens naar de huidige eigenaar Hubert. In 1992 kwam Hubert's zoon Romain bij het wijnbedrjf echter hij is helaas in 2004 overleden, in 2006 kwam toen Romain's broer ofwel Hubert's andere zoon Laurent bij het bedrijf.

Het domein heeft nu wijngaarden in verschillende gebieden, namelijk: Morey St. Denis, waar het bedrijf begonnen is, Gevrey-Chambertin, Chambollo Musigny en sinds kort zitten zij ook in Nuits Saint George en Pommard. Voor de wijngaarden gebruiken de Ligniers alleen organische mest wanneer nodig is en de wijngaard is bewerkt zodat zij geen bestrijdingsmiddelen nodig hebben. Doordat de grond redelijk dun is en er klei en kalksteen in zit kunnen de wijnstokken niet te diep in de grond groeien en dit limiteerd de wijngaarden op een natuurlijke wijze. De enige methode die wordt gebruikt om de wijnstokken te verspreiden is de 'sélection massale', dit is een methode waarbij alleen wijnstokken van dezelfde wijngaarden worden gebruikt, dit geeft een bepaalde complexiteit aan de wijnen van Hubert Lignier.

Voor het maken van de wijnen van Domaine Hubert Ligniers worden de druiven op kwaliteit gesorteerd, bij het plukken worden druiven die er niet goed genoeg uit zien weggegooid. Het wijnhuis is zeer traditioneel en houdt zich ook zeker aan de klassieke methoden van wijn maken; de steel wordt er handmatig afgehaald en de fermentatie vindt plaats in een open tank gemaakt van cement waardoor 'pigeage' (Dat is de traditionele methode van druiven persen door middel van stampen met voeten - natuurlijk wel gewassen!) gebruikt kan worden als pers-methode. De fermentatie is redelijk lang en duurt 15-20 dagen, terwijl deze bij de meeste wijnhuizen niet langer dan 2 weken is. Voor de 'village wijnen' wordt tussen de 20% - 30% nieuw eikenhout gebruikt met 18 maanden op vat en voor de Premier- en Grand Crus wordt ongeveer 50% nieuw eikenhout gebruikt met 22-24 maanden op vat.

Rating: 93


Rating:
(91 - 93)

Price ($)
NA

Drink Date
2016 - 2030

Reviewed by
Neal Martin

Issue Date
30th Dec 2014

Source
216, The Wine Advocate

The 2013 Chambolle Musigny 1er Cru les Baudes is open for business on the nose just like the Chabiots, laden with lovely ripe strawberry and raspberry preserve scents, hints of marmalade in the background. The palate is medium-bodied with fine tensile tannins that are more supple than the Chabiots, with fine backbone on the finish. Long in the mouth, this should drink extremely well once bottled.

Before we entered the Lignier's gîte that imposes upon the courtyard, Laurent showed me around their renovated cellars built to accommodate their expanding portfolio, partly from fermage agreements entered into by Laurent and partly from the resolution of the court case with his late brother's widow. The space was much needed. When I visited last year things were becoming cramped in the cellar, but having excavated underneath the vat-room there's now sufficient space for their expanding portfolio and also to allow the wine to be transferred from vat to barrel by gravity. This is a domaine moving forward after a tumultuous few years. The constant in all this is Hubert Lignier whose first vintage was 1959 (just feel his calloused hands if you don’t believe me.). He appears to have decided not to age every time I see him, which is great to see. Hubert joined us as we tasted through both their 2013s and their bottled 2012s, which will appear in a separate report.

Laurent told me that they commenced the harvest on October 6, picking their jewel in the crown Clos de la Roche the following day, the secateurs sheathed again on October 12. I have rhapsodized their wines in recent vintage and in my opinion they have moved up to within the top tier of the Côte de Nuits. Being able to juxtapose the two vintages, as I expected, the 2012s are bridled with more precision and complexity, but that is not to say that 2013 has its own gems. Probably toward the village cru and "lesser" premier cru end the growing season has impacted upon the quality of wines, but even here readers should not overlook their outstanding Morey-Saint-Denis Vieilles Vignes. As always, Lignier’s wines personify Burgundy: wines reflective of both their terroirs and of the growing season. You do not get the sense that Hubert or Laurent are trying to transcend the growing season, but articulate it within their wines. Quantities are very small so they can be difficult to track down at the top end, though readers should look out for extremely well-priced bottles in and around retail shops in Beaune (I always pick up a bottle or two for myself.)

Wijnsoort: Rood
Druif: Pinot Noir
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek: Bourgogne
Wijnhuis: Hubert Lignier
Website URL: http://www.hubert-lignier.com/
Jaar: 2012
Drinken: 2017-2030
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 13%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 18-20
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

deze witte wijn past uitstekend bij o.a. vis

- Will
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen