Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2012 Domaine Denis Mortet

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2012 Domaine Denis Mortet

€ 103,75
niet op voorraad
+26 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek:
Wijnhuis: Domaine Denis Mortet
Jaar: 2012
Drinken: 2016-2021
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol:
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 91

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Denis Mortet is een wijnmaker die voor zijn wijngaarden zorgt alsof het zijn kinderen zijn, hij let goed op zijn wijngaarden, en dit is zeker terug te vinden in de wijnen die geproduceerd worden door Domaine Denis Mortet. Denis was een van de eersten die het gebruik van chemische voorbehoedsmiddelen uitsloot in zijn wijngaarden, hij deed dit namelijk al in 1996. Sinds 1996 gebruikt Denis dus alleen bewerking van wijngaarden en organische producten om zijn wijngaarden te beschermen. Arnaud, de zoon van Charles, neemt dit nog een stapje verder: Hij oogst alleen op een natuurlijke wijze, en als de oogst-tijd is aangebroken gaat hij zelf naar de wijngaarden om verschillende druiven te proeven en goed te keuren. Deze methoden van oogsten zorgen al met al voor een hoge kwaliteit van wijn.

Voor het sorteren van de druiven worden drie banden gebruikt om de druiven goed en efficiënt op kwaliteit te kunnen sorteren. De Pinot Noir druiven die van de wijngaarden van Domaine Denis Mortet komen zijn erg vlezig en fruitig door de omstandigheden waarin zij groeien en deze smaken komen ook zeker terug in de top wijnen van Mortet. Denis Mortet heeft er voor gekozen om 100% nieuw eikenhout te gebruiken voor het maken van zijn wijnen, dit is niet heel gebruikelijk voor wijnmakers uit de Bourgogne en zorgt voor unieke wijnen. De wijnen worden op dit eikenhout gemiddeld 18 maanden gerijpt en worden 1 maand lang op stalen vaten gezet voordat de wijn in de flessen gaat.

Deze Denis Mortet wordt gemaakt van de pinot noir druif, en de wijngaarden waarvan deze Mortet komt zijn met 45 jaar een van de jongste wijngaarden van het wijnhuis, hoewel dit niet jong is voor een wijngaard in het algemeen. Na het plukken worden de druiven gesorteerd op drie banden, ontstamd en 18 maanden op eikenhout gerijpt. Het boeket dat opstijgt uit een glas van deze Mortet is mooi rond met hinten van rode bloemen en zwart fruit. In de mond is deze Mortet sappig op binnenkomst met een mooie zuurgraad en een vlezige smaak. Deze wijn zal erg goed te drinken blijven voor de komende 10 jaar.

Domaine Denis Mortet is een wijnhuis gelegen in de Bourgogne en het heeft wijngaarden in drie gebieden. Domaine Denis Mortet origineert uit 1956 toen Denis Mortet's vader, Charles Mortet, een wijnhuis begon met maar 1 hectare. Charles maakte echter nog niet veel eigen wijnen en het meeste van de productie verkocht hij aan naburige wijnhuizen. Pas nadat Denis Mortet en diens vrouw Laurence bij het wijnbedrijf in 1978 toetraden begon het wijnhuis zijn eigen flessen te produceren. In 1993 nam Denis Mortet het van zijn vader over en begon Domaine Denis Mortet, en Denis ging wijngaarden opkopen. Domaine Denis Mortet heeft vandaag de dag ongeveer 12 hectare aan wijngaarden.

Denis Mortet is een wijnmaker die voor zijn wijngaarden zorgt alsof het zijn kinderen zijn, hij let goed op zijn wijngaarden, en dit is zeker terug te vinden in de wijnen die geproduceerd worden door Domaine Denis Mortet. Denis was een van de eersten die het gebruik van chemische voorbehoedsmiddelen uitsloot in zijn wijngaarden, hij deed dit namelijk al in 1996. Sinds 1996 gebruikt Denis dus alleen bewerking van wijngaarden en organische producten om zijn wijngaarden te beschermen. Arnaud, de zoon van Charles, neemt dit nog een stapje verder: Hij oogst alleen op een natuurlijke wijze, en als de oogst-tijd is aangebroken gaat hij zelf naar de wijngaarden om verschillende druiven te proeven en goed te keuren. Deze methoden van oogsten zorgen al met al voor een hoge kwaliteit van wijn.

Voor het sorteren van de druiven worden drie banden gebruikt om de druiven goed en efficiënt op kwaliteit te kunnen sorteren. De Pinot Noir druiven die van de wijngaarden van Domaine Denis Mortet komen zijn erg vlezig en fruitig door de omstandigheden waarin zij groeien en deze smaken komen ook zeker terug in de top wijnen van Mortet. Denis Mortet heeft er voor gekozen om 100% nieuw eikenhout te gebruiken voor het maken van zijn wijnen, dit is niet heel gebruikelijk voor wijnmakers uit de Bourgogne en zorgt voor unieke wijnen. De wijnen worden op dit eikenhout gemiddeld 18 maanden gerijpt en worden 1 maand lang op stalen vaten gezet voordat de wijn in de flessen gaat.

Rating: 91


eRobertParker.com #210 Dec 2013

This 2012 Gevrey-Chambertin Village comes from the youngest vines that are still a respectable 45-years old, and sees around 25% new oak. It has an expressive bouquet with floral red and black fruit intermingled. The palate is medium-bodied with a succulent entry, a fine line of acidity and a solid finish that suggest this will drink well over the next 10 years.

Things are certainly changing at this domaine. When Arnaud took over I felt that the level of new oak was excessive, superfluous to requirements given the fruit bestowed by his family’s prodigious holdings. And he was refreshingly candid about this when we sat down in his offices to taste through his 2012s, where he told me that he is now dialing down the new oak in order to express the terroir. That said, there is still more new wood here that say, Armand Rousseau just round the corner, but tasting through these 2012s I would say that the wood is better assimilated than previous vintage and yes, the terroir does shine through. “The harvest began on 23 September,” Arnaud explained. “It lasted for about 9 days in Gevrey and then finishing off with the Bourgogne Rouge. We had a lot of millerandage. Everything was de-stemmed this year. We left the wine on its lees in barrel and might sulfur in two or three months. We’ll also transfer the wine in to stainless steel to marry everything together. But the end result is that we are about 40% down on average.”

Wijnsoort: Rood
Druif: Pinot Noir
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek: Bourgogne
Wijnhuis: Domaine Denis Mortet
Website URL: http://www.domaine-denis-mortet.com/site/
Jaar: 2012
Drinken: 2016-2021
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol:
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 18-20
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Volgens etiket biologisch geteeld zonder sulfiet wat ik erg bijzonder vind want het is een prima wijntje (normaal ben ik niet dol op sulfietvrije wijn..) ruikt prima naar blauwe bessen en braam. Het palet bestaat uit pruim, stevig hout en ander zwart. Medium afdronk.

- Dimitri
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen