Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Magazijn en Showroom open van 13:00-17:30

2012 Bodegas Roda Sela

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2012 Bodegas Roda Sela

Aanbiedingsprijs: € 17,50

Normale prijs: € 19,50

op voorraad
23 op voorraad
+5 Loyalty punt(en)

U ontvangt 5 punt(en). 5 punten = € 0,25

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch kortingspunten
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen.nl  een 9.1

EAN: 8436538810880
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Roda
Jaar: 2012
Drinken: 2016-2021
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: nvt
Alcohol: 14%
Smaaktype: Vol en krachtig
Beschikbaar:
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating(Parker): 90

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Sela is de jongste aanwinst van Bodegas Roda. Gemaakt van zorgvuldig geselecteerde percelen met een leeftijd schommelend tussen 15-30 jaar oud. De naam Sela is afkomstig van een Scandinavische rivier. Hier gaat Mario Rotllan, eigenaar, zich herboren. Blijkbaar zou dit een prachtig stuk natuur zijn waar hij al vissend energie en inspiratie opsnuift. 2008 was de eerste jaargang.

Mooi robijnkleurig met een jonge schakering. Zachte fruitgeuren van rode vruchten, delicate kruidigheid gekoppeld aan een zeer discreet houtgebruik. Zacht, sappige aanzet met een rijpe tanninestructuur. De Roda stijl is hier zeer herkenbaar en de Sela kan terecht het kleine broertje van de Reserva's genoemd worden.


SELA; A wine with strength, young, with many things to tell but with the fresh voice of the youth. From sustainable vineyards. Ready to consume when it leaves the market with a shorter aging that his older brothers and with a good capacity to keep. Very pleasant to drink, easy to blend it with food and especially delicious and fresh. Designed to drink more frequently, in circumstances in which neither Roda nor Roda I could reach, even attractive to young people who begin to live the passion for the wine world. Framed in the range of the fresh fruits of tempranillo of the area of Haro, good bodied, ageing in semi new French oak barrels of first quality and with the distinct hallmark of the elegance and finesse of tannins of Roda.
A different wine with the experience of Roda.

Source: www.roda.es

Tasting:

Colour: 

Deep, red background with bluish hues throughout.

Nose:

Very expressive red fruit bouquet, specially ripe red cherry, with a nutty edge reminiscent of almonds and broken cherry bones. Medium bodied, with scant presence of the oak adding to the feeling of lightness and freshness it provides.

Taste:

Silky smooth, medium bodied, very fresh, well textured with no thoughs. The oak is hardly evident, with round, well integrated tannins, giving way to a lingering finish of seasoned red fruits that make it light and fresh. It showcases perfectly the quality of the 2009 vintage, in this case adding youth and freshness to the depth and ripeness of the seasoned fruit so prevalent in this vintage.

Regio: La Rioja (Haro -Rioja Alta)
Appellatie: D.O.C. Rioja
Eigenaars: Familie Rotllan-Daurella
Oenoloog: Augustín Santolaya, Carlos Díez
Stichtingsdatum: 198
Website: www.roda.es

Geschiedenis

Roda is een van Rioja’s topprojecten en met vlag en wimpel de katalysator voor de grote vernieuwingsbeweging in dit bekende wijngebied. De familie Rotllan-Daurella uit Barcelona is met veel ambitie begonnen aan dit project in de meest prestigieuze appellatie van Spanje. Na een grondig onderzoek van 5 jaar vestigden ze zich in Haro, de hoofdstad van Rioja Alta. In de Barrio de la Estación vinden we bovendien al de grote klassiekers (Viña Tondonia, La Rioja Alta, CVNE, Bodegas Bilbaínas) met een jarenlange traditie. Net hier besloten ze om zich te vestigen, met zicht op de Sierra Cantabria en pal naast de Ebro die onder de bodega traag verder stroomt.
Het domein werd opgericht in 1987, maar de eerste wijn werd pas gemaakt in 1992. De perfectie wordt nagestreefd in elke stap. Topoenologen Agustin Santolaya, Carlos Diez, Isidro Palacios en Esperanza Tomás vormen van in het begin het ‘dreamteam’ dat verantwoordelijk is voor alle stappen in het productieproces.
De ambitie is om de beste wijn mogelijk van Tempranillo te maken. Vlaggenschip is de Roda I, Roda’s topwijn die afhankelijk van de wijnjaargang en in mindere of grotere kwantiteit kan gemaakt worden. Deze wijn bestaat altijd uit 100% Tempranillo. Bedoeling is om met de Roda I tot de essentie te komen van de Tempranillo en vooral te werken naar een wijn met veel bewaarpotentieel. Daarnaast staat de Roda, topkwaliteit en jaar na jaar drinkbaar met nog een mooi bewaarpotentieel ook, bijna steeds een assemblage van Tempranillo met Garnacha en Graciano. Deze 2 wijnen worden enkel gemaakt met druiven afkomstig van wijnranken ouder dan 30 jaar. Tot slot is er de benjamin Sela, gemaakt van wijnstokken tussen de 15 en 30 jaar. Cirsión is een buitenbeentje: een wijn van een andere planeet, gemaakt van een selectie druiventrossen waar de polymerisatie reeds gestart is in de druif zelf.
Roda is eveneens zeer actief in onderzoek en ontwikkeling en heeft o.a. een van de grootste wijngaarden ter wereld met meer dan 500 verschillende klonale selecties van Tempranillo.

Variëteiten

Tempranillo is natuurlijk de belangrijkste druif. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 55 jaar. De druiven van de jonge aanplant worden volledig doorverkocht tot de stokken voldoende garantie bieden voor kwaliteit: eerst voor de Sela en vervolgens voor de Roda.
Er is in totaal een goede 70 ha in productie, bijna 65 ha Tempranillo en de rest verdeeld tussen Graciano en Garnacha. Alle wijngaarden staan ‘en gobelet’, met goede verluchting en expositie naar de zon toe van de druiventrossen. De gemiddelde productie bedraagt 4000 kg/ha
De Tempranillo en Graciano zijn aangeplant in Rioja Alta, maar de Garnacha komt hoofdzakelijk van hun wijngaard in Rioja Baja (Tudelilla) omdat deze hier beter is van kwaliteit. Er worden geen insecticiden gebruikt en de wijngaarden worden behandeld met respect voor het ecosysteem.

Terroir

Roda wordt gekenmerkt door het feit dat ze geen uniek terroir hebben, doch werken met verschillende wijngaarden van verschillende zones binnen Rioja. In totaal een 20-tal terroirs waarvan er 17 gebruikt worden voor Roda. De rode draad bij deze terroirs is dat het altijd om arme bodems gaat met een goede oriëntatie naar de zon en een goede drainage. Veelal gaat het om zanderige bodems of leembodems. In het algemeen kunnen we 2 bodemtypes onderscheiden: terrassen met bodems met weinig diepte, met een laag petrocalcaire grond tot waarnaar de wortels groeien. Dat soort terroir is meestal vlak en de stokken staan aangeplant van noord naar zuid. Het andere bodemtype is meestal op een zachte helling, armere gronden maar met een diepere bovenlaag. Beide grondtypes bezitten een hoge pH-waarde, tussen de 8 en 8,5 (basisch).
Het klimaat in Rioja is een zacht klimaat, met zowel continentale als mediterrane invloeden. Er wordt geen bevloeing gebruikt in de wijngaarden; de regenval is meestal beperkt maar goed verdeeld over het jaar.

Vinificatie

De controle over de rijpheid van de druiven gebeurt niet analytisch doch proefondervindelijk. Het team oenologen proeft dagelijks de druivenpitten en wacht tot de druiven een perfecte fenolische rijpheid bekomen. Voor Cirsión gaat men die trossen uitzoeken waar bij manier van spreken de polymerisatie reeds begonnen is in de druif zelf.
De hele oogst gebeurt manueel en alles komt binnen via de selectietafel. De maceratie en gisting gebeurt in grote eikenhouten foeders; elke wijngaard wordt apart gevinifieerd. Er wordt enkel met autochtone gisten gewerkt.
De malolactische gisting gebeurt volledig op eiken vaten. Alle eikenhouten vaten zijn van Franse eik, waarvan de helft nieuw. De wijnen liggen reeds één jaar op eik vanaf het moment waarop men via proeven van de vatstalen zal bepalen welke vaten voor welke wijn bestemd zijn (Roda of Roda I). Het is dan dat de definitieve coupages kunnen gemaakt worden.
Sela krijgt een élevage van 12 maanden. Roda en Roda I, afhankelijk van de millésime tussen 14 à 18 maanden. Cirsión is een buitenbeentje met een élevage van slechts 8 maanden.
Parker punten: 90


eRobertParker.com #218 Apr 2015

The 2012 Sela will be released in March 2015, and it’s a great example of Sela. It opens to bright red fruit, more shiny than 2011, and is still pretty young showing faint lactic notes and more traces of the barrel that should be absorbed with time. 2012 could be fresher and more accessible. It’s an elegant and balanced wine, with some fine-grained tannins that will be polished with bottle age. The palate is very tasty and has almost salty flavors that are quite gentle and velvety. In 2012 Sela was a blend of Tempranillo with 3% Graciano and 1% Garnacha. 99,383 bottles were produced.

Wijnsoort: Rood
Druif: Graciano, Tempranillo
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Rioja
Wijnhuis: Roda
Website URL:
Jaar: 2012
Drinken: 2016-2021
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: nvt
Alcohol: 14%
Smaaktype: Vol en krachtig
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Beschikbaar:
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen