Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2011 Errazuriz La Cumbre

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2011 Errazuriz La Cumbre

€ 58,95
beperkte voorraad
1 op voorraad
+15 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: 7804304000406
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Chili
Streek:
Wijnhuis: Errazuriz
Jaar: 2011
Drinken: 2014-2022
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 14.5%
Smaaktype: Verfijnd en complex, Vol en krachtig
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 92

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

De 2011 La Cumbre is een rijpere versie van de Syrah Single Vineyard. De wijn komt van een wijngaard van 2 hectare wijngaard in Aconcagua op de heuveltop van de Don Maximiano helling (vandaar de naam La Cumbre, wat betekent Top van de heuvel in het Spaans).  De La Cumbre van errazuriz is aromatisch en nogal opzichtig, met bloemige noten, (viooltjes, gedroogde rozen), bosbessen, een vleugje gerookt spek met goed gebalanceerde zuren. Het hout is perfect geïntegreerd (45% van de vaten zijn nieuwe en de wijn rijpt hier voor minimaal 20 maanden). Elegant gestructureerd met verfijnde tannines en een geweldig glas wijn en dit wordt ook beaamd door Parker die deze uitvoering 92/100 punten heeft gegeven

Van alle ‘nieuwe’ wijnlanden verdient Chili de hoofdprijs. Vooral vanwege het feit, dat de wijnen van dit land in een record tempo aansluiting hebben gevonden bij de smaak van vele wijnliefhebbers, waar ook ter wereld. Natuurlijk zijn er bijzondere oorzaken voor dit succes. Het klimaat en de grondsoort zijn hier ideaal en de klassieke Europese druivenrassen waren voordien al aanwezig. Toch is het vooral aan de visie van mensen zoals Eduardo Chadwick-Errázuriz te danken, dat deze voordelen zo snel in een eclatant succes werden vertaald. Precies 140 jaar geleden plantte Maximiano Errázuriz zijn wijngaard aan in Panquehue, aan de voet van de hoogste berg van de Andes-keten. De koele valwinden, de nabijheid van de rivier Aconcagua en de jaarlijkse neerslag van slechts 25 cm maken dit tot een ideaal gebied voor de wijnbouw. Zijn achterkleinzoon Eduardo Chadwick-Errázuriz heeft er vanaf 1990 een aantal percelen aan toegevoegd; ze zijn beplant met de druivenrassen die het beste passen bij de specifieke ondergrond en het microklimaat. Daardoor profiteren naast de klassieke cabernet sauvignon en chardonnay, ook de merlot, shiraz en carmenère van dit aards paradijs voor de wijnbouw. Inmiddels is Viña Errázuriz uitgegroeid tot de absolute top van de Chileense wijnproducenten.

Lekker bij everzwijn, entrecôte met champignonsaus en een geweldig glas bij de open haard.
Rating: 92


Wine Advocate #213 Jun 2014

The 2011 La Cumbre is a riper version of the Syrah Single Vineyard, produced from Syrah grapes from two hectares in Aconcagua on the hilltop of the Don Maximiano slope (hence the name La Cumbre, which means -the hilltop- in Spanish) planted at 10,000 plants per hectare. Blended together with other grapes mainly from Aconcagua Costa, the 2011 is aromatic and quite showy, with floral notes, (violets, dried roses), blueberries, a touch of smoked bacon, good acidity and intensity of flavors in the medium to full-bodied palate. The oak is perfectly integrated (despite 45% of the barrels being new where it aged for 20 months). I see good depth, complexity and Syrah character here, getting closer to a Southern Rhone, warmer Syrah in style. 

Errazuriz is one of the leading producers from Chile. I first spent a morning in Madrid tasting while talking with owner Eduardo Chadwick and winemaker Francisco Baettig and later visited them in their impressive estate in Aconcagua. They have a large portfolio and also own Arboleda, Caliterra and Sena. There is a clear welcome shift toward more freshness and less wood in their wines. Francisco, who everyone knows as -Pancho,- clearly favors 2013, a very cold and higher acidity vintage, against the warm 2012. (2011 was also cold and 2009 was very warm.) He refers to the availability of better vegetal material in Chile when discussing improvements in the wines. The winery is located in the heart of the Aconcagua Valley, which is warmer and produces wines with lower acidity than Aconcagua Costa, the coastal part of the appellation, 10 to 12 kilometers from the ocean on schist soils where they also have vineyards. In the last few vintages, the focus has been on finesse, harvesting early, looking for a balance between ripeness and acidity and working everything - in all their wineries - by gravity. I loved the freshness of the new Aconcagua Costa wines and the balance and restraint of the Aconcagua reds. These notes compile different tastings and have the background of plenty of vertical tastings of the same label, which provided great context. The Max Reserva range is the higher volume line, from their 700 hectares of vineyards in Aconcagua (they own a grand total of 1,100 hectares!) that are hand-harvested in small boxes. The wines are aged for one year before bottling. The old family property on Maipo was replanted to vineyards in the spring of 1992. Chadwick chose an array of the best field selections of Cabernet Sauvignon (12 hectares), Cabernet Franc (1.30 hectares), Merlot; (1.45 hectares) and Petit Verdot (1.50 hectares). The selection of vine material included the best Cabernet Sauvignon from Maipo and from the Don Maximiano Estate in the Aconcagua Valley. This 15-hectare vineyard is planted in one of the best sections of the Maipo Valley. The Antumapu soils are especially suited for growing red varieties of exceptional quality. These soils have a shallow strata of clay loam over a stone-filled riverbed of alluvial origin.


Wijnsoort: Rood
Druif: Syrah
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Chili
Streek: Aconcagua Valley
Wijnhuis: Errazuriz
Website URL:
Jaar: 2011
Drinken: 2014-2022
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 14.5%
Smaaktype: Verfijnd en complex, Vol en krachtig
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Geweldige wijn. Mooi vol, goede zuren. Een serieuze wijn

- Machteld
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen