Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2011 Errazuriz Kai Carmenère

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2011 Errazuriz Kai Carmenère

€ 98,95
beperkte voorraad
2 op voorraad
+25 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: 7804304000857
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Chili
Streek:
Wijnhuis: Errazuriz
Jaar: 2011
Drinken: 2014-2020
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol:
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 92

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Een grootse wijn van het befaamde Chileense huis Viña Errázuriz. Gemaakt van 92% carmenère. De druiven voor de Kai komen van de mooiste wijngaarden in de aconcagua vallei. De kleur is intens diep paars-rood. Een geur van rijp zwart fruit met subtiele hints van chocolade, tabac en zoete kruiden. De smaak heeft zachte volle tannines met genoeg zuren om lang weg te leggen. Op dit moment is deze wijn enorm rijk van smaak met zwarte bessen geroosterde rode pepers, vers gemalen witte peper, truffel en kruiden. Een fantastische lange afdronk, zacht en elegant.

Van alle ‘nieuwe’ wijnlanden verdient Chili de hoofdprijs. Vooral vanwege het feit, dat de wijnen van dit land in een record tempo aansluiting hebben gevonden bij de smaak van vele wijnliefhebbers, waar ook ter wereld. Natuurlijk zijn er bijzondere oorzaken voor dit succes. Het klimaat en de grondsoort zijn hier ideaal en de klassieke Europese druivenrassen waren voordien al aanwezig. Toch is het vooral aan de visie van mensen zoals Eduardo Chadwick-Errázuriz te danken, dat deze voordelen zo snel in een eclatant succes werden vertaald. Precies 140 jaar geleden plantte Maximiano Errázuriz zijn wijngaard aan in Panquehue, aan de voet van de hoogste berg van de Andes-keten. De koele valwinden, de nabijheid van de rivier Aconcagua en de jaarlijkse neerslag van slechts 25 cm maken dit tot een ideaal gebied voor de wijnbouw. Zijn achterkleinzoon Eduardo Chadwick-Errázuriz heeft er vanaf 1990 een aantal percelen aan toegevoegd; ze zijn beplant met de druivenrassen die het beste passen bij de specifieke ondergrond en het microklimaat. Daardoor profiteren naast de klassieke cabernet sauvignon en chardonnay, ook de merlot, shiraz en carmenère van dit aards paradijs voor de wijnbouw. Inmiddels is Viña Errázuriz uitgegroeid tot de absolute top van de Chileense wijnproducenten.

Lekker bij everzwijn, entrecôte met champignonsaus en een geweldig glas bij de open haard.
Rating: 92


Wine Advocate #213 Jun 2014

The 2011 Kai is named for a word in the Mapuche language meaning -plant,- as the winery wanted to show the original varietal from Chile. This is a premium Carmenere with 5% Petit Verdot from their oldest vineyards (planted 1994) in Aconcagua. (I wonder why it took so long to realize that the leaves of Carmenere turn red, so they are completely different to Merlot.) In 2011, it was harvested very late, end of April and May, searching for a slow maturation, as the idea is to keep the Carmenere character without becoming too green. The wine aged in French oak (90%) for 22 months. A beautiful bright ruby, it offers a clean nose of ripe red fruits, figs, some balsamic notes, sensual herbaceous hints, slightly roasted tobacco and smoky notes. It has low-ish acidity and feels round, with no edges. Together with some floral flavors, and silky tannins, it is highly drinkable. 700 cases of this superb Carmenere were produced. Drink 2015-2020. 

Errazuriz is one of the leading producers from Chile. I first spent a morning in Madrid tasting while talking with owner Eduardo Chadwick and winemaker Francisco Baettig and later visited them in their impressive estate in Aconcagua. They have a large portfolio and also own Arboleda, Caliterra and Sena. There is a clear welcome shift toward more freshness and less wood in their wines. Francisco, who everyone knows as -Pancho,- clearly favors 2013, a very cold and higher acidity vintage, against the warm 2012. (2011 was also cold and 2009 was very warm.) He refers to the availability of better vegetal material in Chile when discussing improvements in the wines. The winery is located in the heart of the Aconcagua Valley, which is warmer and produces wines with lower acidity than Aconcagua Costa, the coastal part of the appellation, 10 to 12 kilometers from the ocean on schist soils where they also have vineyards. In the last few vintages, the focus has been on finesse, harvesting early, looking for a balance between ripeness and acidity and working everything - in all their wineries - by gravity. I loved the freshness of the new Aconcagua Costa wines and the balance and restraint of the Aconcagua reds. These notes compile different tastings and have the background of plenty of vertical tastings of the same label, which provided great context. The Max Reserva range is the higher volume line, from their 700 hectares of vineyards in Aconcagua (they own a grand total of 1,100 hectares!) that are hand-harvested in small boxes. The wines are aged for one year before bottling. The old family property on Maipo was replanted to vineyards in the spring of 1992. Chadwick chose an array of the best field selections of Cabernet Sauvignon (12 hectares), Cabernet Franc (1.30 hectares), Merlot; (1.45 hectares) and Petit Verdot (1.50 hectares). The selection of vine material included the best Cabernet Sauvignon from Maipo and from the Don Maximiano Estate in the Aconcagua Valley. This 15-hectare vineyard is planted in one of the best sections of the Maipo Valley. The Antumapu soils are especially suited for growing red varieties of exceptional quality. These soils have a shallow strata of clay loam over a stone-filled riverbed of alluvial origin.

Wijnsoort: Rood
Druif: Carmenère, Petit Verdot, Syrah
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Chili
Streek: Aconcagua Valley
Wijnhuis: Errazuriz
Website URL:
Jaar: 2011
Drinken: 2014-2020
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol:
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Zeer prettige en aangename wijn. Eerlijk met mooi rood fruit en een gedoseerde power. Behoort tot onze 'huiswijn'

- Ansy
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen