Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

2016 Castell d'Encus Acusp Pinot Noir

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2016 Castell d'Encus Acusp Pinot Noir

€ 39,95
op voorraad
6 op voorraad
+10 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Castell d Encus
Jaar: 2016
Drinken: 2019-2025
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 12.5%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 94

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

De Acusp is een zeer delicate rode wijn gemaakt voor 100% van Pinot Noir. Acusp is vernoemd  naar een hoge heuvel/berg in het landgoed waar de Pinot Noir in 2003  is geplant op ongeveer 1000 meter boven zeeniveau. Een deel van de wijn is in 12e eeuwse stenen bassins gefermenteerd en de rest in roestvrij staal, gevolgd door malolactisch in nieuwe Franse eiken vaten waar de wijn 11 maanden heeft mogen ontwikkelen. De neus is subtiel geparfumeerd, met aroma's van kersen, knoflook en zoete kruiden In de mond proeven we kersen, eiken, honing en wat romigheid. Er is goede zuurheid en frisheid, en de afwerking is mooi en subtiel bitter. Deze fluweelzachte sappige Pinot Noir heeft een hele mooie complexiteit en een goede structuur. Zijn diepe kersenfruit, met caramel en elegant houtgebruik maakt deze wijn een waar genot om te drinken. 93+/100 Parker

Castell D'Encus

Na twintig jaar actief te zijn geweest als chef wijnmaker van wijn imperium van de familie Torres besluit Raoul Bobbet om de grenzen van wijnmaken op de te zoeken. Hij was op zoek naar een stuk land dat weinig last had van de klimaatverandering. Hij treft op 1000 meter hoogte in de Spaanse Pyreneeën, via een aantal opmerkelijke aanwijzingen, het Castell d’Encus aan. Het Castell stamt uit de 12e eeuw en is tot de 19 eeuw bewoont door monniken. Om het Castell treft Raoul uitgehakte ‘Carvs’ aan in de bergen, hij vermoedt dat hier wijn gemaakt werd.

Zijn vermoeden blijkt te kloppen, hier vergiste de monniken het druivensap tot wijn. Na wat verdere onderzoeken besluit hij zijn gevoel te volgen en koopt met investeerders het Castell met 95 ha grond. Er verschijnt een moderne bodega naast het Castell en de 25 ha nieuwe wijngaarden worden beplant met Sauvignon Blanc, Semillon, Riesling, Albarino voor wit en Pinot Noir, Grenache, Petit Verdot, Syrah en Cabernet voor rood.

De uitgehakte ‘Carvs’ zijn inmiddels weer met succes in gebruik genomen. Wijn maken is niet makkelijk in deze omgeving maar zoals Raoul zo mooi spreekt: “Ik wil met al mijn opgedane ervaring iets terug doen voor de wijnwereld, er zijn zoveel bodega’s wereldwijd, wij maken iets unieks hier in de Pyreneeën”. Door de internationale aandacht voor Castell d’Encus zijn de wijnen schaars en dus beperkt verkrijgbaar. Het doel van Castell d'Encus is volgens Raoul om: 'De hoogste kwaliteit wijn te vinden van verschillende soorten druiven', proef zelf maar!

Past goed bij pasta's met sauzen op basis van rood vlees, stevige risotto's met bijvoorbeeld pancetta en paddenstoelen. Natuurlijk ook heerlijk in de avonduren met een goed stuk oude kaas. Kan ook goed licht gekoeld worden.
Rating: 94


Rating
93+

Release Price
$55

Drink Date
2018 - 2023

Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
27th Apr 2018
Source
236, The Wine Advocate

The varietal Pinot Noir 2016 Acusp is named after the hill where the vineyard was planted at 1,000 meters altitude. Part of the grapes were fermented in the ancient (read: 12th century!) stone pools they discovered on the property and the rest in stainless steel, and then they went through malolactic in oak barrel, where the wine was kept for some 11 months, followed by four months in foudre before being bottled. It's all about red fruit and spice with the lightness of watermelon and the depth of one of the best Pinot Noirs in Spain. The palate is harmonious, balanced, with refined tannins and integrated acidity. It's velvety and very tasty. 13,000 bottles and 170 magnums were filled in January 2018.

Wijnsoort: Rood
Druif: Pinot Noir
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Costers del Segre
Wijnhuis: Castell d Encus
Website URL:
Jaar: 2016
Drinken: 2019-2025
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 12.5%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Aan de helft van de prijs van de Zenato Lugana Sergio Zenato Riserva, is deze San Benedetto zeker de moeite waard. Iets minder intens en "diep", maar toch met de nodige verscheidenheid aan verschillende geuren en smaken, en een aangename frisheid van mineralen. Prefect wijntje bij vis, pasta of lichtere schotels met witte sauzen. Eveneens om zo van te genieten, al zou ik als “zetelwijntje” toch eerder de Sergio Zenato Riserva verkiezen.

- Paul
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen