Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Winkel op werkdagen geopend van 11:00-17:30

2013 Castell d'Encus Quest

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2013 Castell d'Encus Quest

€ 35,75
op voorraad
6 op voorraad
+9 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.2
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: 8437010467059
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Castell d Encus
Jaar: 2013
Drinken: 2016-2026
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Verfijnd en complex
Beschikbaar:
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 94

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

De Quest van Castell D'Encus is een Bordeaux-achtige wijn uit de bergen in de Pyreneeën. Dit is een zeer fraaie blend van de typische bordeayx druiven Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot en Merlot van wijngaarden die in 2003 werden geplant. De druiven zijn uitsluitend gefermenteerd in de oude stenen baden uitgehakt in de bergen uit de 12e eeuw. Het heeft daarna 18 maanden in nieuw Franse eiken vaten mogen rijpen. De aroma's zijn kruiden & pittig, met de eik op de achtergrond en tonen van bessen, leder en kruiden. In de mond is deze full bolied erg elegant met mooie verfijnde tannines van de Bordeaux-variëteiten. De wijn heeft een zeer goede zuurgraad en een opmerkelijke lange afdronk. Samengavat is dit een zeer geconcentreerde, rijke, complexe wijn met een volle body, mooie zuurtegraad en een zeer lange afdronk. Deze wijn wordt met de jaren alleen maar mooier. Dit is een geniet wijn. Heerlijk bij een mooi stuk gebakken vlees of om zo van te genieten!


De oorsprong van Castell d'Encus vinden we in de impact die de locatie had op Raul Bobet in 2001, terwijl hij op zoek was naar land dat de effecten van klimaatverandering op de wijngaarden kon verminderen, rond de Catalaanse Pyreneeën.

Kasteel Encus' missie is om wijnen van hoge kwaliteit te maken. Dus heeft men 23 van de 95 hectare land beplant met een hoge dichtheid aan de druivenrassen, zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Petit Verdot, Sauvignon Blanc, Riesling, Semillon en Albariño. De rest van het land blijft een bos.

Het is de bedoeling om een beperkt aantal flessen te produceren (6000 of minder), uitsluitend uit de vruchten van de eigen wijngaarden. Uit respect voor het milieu werkt men niet met behulp van een herbicide, insecticide of fungicide, met uitzondering van wat is toegestaan in de biologische landbouw.

Wijnmaker Raul Bobet is een dromer, met jarenlange ervaring in de wijngaard. Hij richt zich op het maken van frisse wijnen met persoonlijkheid. Even belangrijk voor hem is de persoonlijke ervaring van het leven in een klimaat van stilte, in een energieke omgeving met een spectaculair uitzicht. Onderzoek, perfectionisme en vervoering zijn en blijven zowel deugden als gebreken van Castell d'Encus.

Castell D'Encus

Na twintig jaar actief te zijn geweest als chef wijnmaker van wijn imperium van de familie Torres besluit Raoul Bobbet om de grenzen van wijnmaken op de te zoeken. Hij was op zoek naar een stuk land dat weinig last had van de klimaatverandering. Hij treft op 1000 meter hoogte in de Spaanse Pyreneeën, via een aantal opmerkelijke aanwijzingen, het Castell d’Encus aan. Het Castell stamt uit de 12e eeuw en is tot de 19 eeuw bewoont door monniken. Om het Castell treft Raoul uitgehakte ‘Carvs’ aan in de bergen, hij vermoedt dat hier wijn gemaakt werd.

Zijn vermoeden blijkt te kloppen, hier vergiste de monniken het druivensap tot wijn. Na wat verdere onderzoeken besluit hij zijn gevoel te volgen en koopt met investeerders het Castell met 95 ha grond. Er verschijnt een moderne bodega naast het Castell en de 25 ha nieuwe wijngaarden worden beplant met Sauvignon Blanc, Semillon, Riesling, Albarino voor wit en Pinot Noir, Grenache, Petit Verdot, Syrah en Cabernet voor rood.

De uitgehakte ‘Carvs’ zijn inmiddels weer met succes in gebruik genomen. Wijn maken is niet makkelijk in deze omgeving maar zoals Raoul zo mooi spreekt: “Ik wil met al mijn opgedane ervaring iets terug doen voor de wijnwereld, er zijn zoveel bodega’s wereldwijd, wij maken iets unieks hier in de Pyreneeën”. Door de internationale aandacht voor Castell d’Encus zijn de wijnen schaars en dus beperkt verkrijgbaar. Het doel van Castell d'Encus is volgens Raoul om: 'De hoogste kwaliteit wijn te vinden van verschillende soorten druiven', proef zelf maar!

Dit is een geniet wijn. Heerlijk bij een mooi stuk gebakken vlees of om zo van te genieten!
Rating: 94


Rating
94

Release Price
$55

Drink Date
2015 - 2023

Reviewed by
Luis Gutiérrez

Issue Date
29th Jun 2015

Source
219, The Wine Advocate

Cooler than the previous to vintages I tasted last year the 2013 Quest is a Bordeaux blend of Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot and Merlot from vineyards planted in 2003 fermented exclusively in the old stone pools from the 12th century. It matured in brand new French oak barrels for 18 months. The dominant aromas are herbal, very spicy, with the oak in the background and a mixture of different berries and herbs. The palate shows the elegant tannins of the Bordeaux varieties, a clear Atlantic accent (it had some Mediterranean touches in other vintages) with good acidity and a remarkable length. There is austerity and balance here indicating that this is not a showy wine by any means. It has subtle elegance and it should age in bottle for a long time. I like this very much. It would be interested to follow its evolution. 19,000 bottles produced.

Raül Bobet keeps producing superb wines high in the Pyrenees in the Costers del Segre appellation. This year he has produced a wine without added sulphites from the 2013 vintage called simply -SO2. It's always a pleasure to taste these intellectual refreshing wines.

 

Wijnsoort: Rood
Druif: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Costers del Segre
Wijnhuis: Castell d Encus
Website URL:
Jaar: 2013
Drinken: 2016-2026
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Beschikbaar:
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Licht zoetige wijn. Lekker bij oude kazen!

- Gail
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen