Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2013 Castell d'Encus Thalarn Syrah

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2013 Castell d'Encus Thalarn Syrah

€ 35,95
op voorraad
5 op voorraad
+9 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: 8437010467042
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Castell d Encus
Jaar: 2013
Drinken: 2016-2022
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 93

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Heerlijke zachte en volle wijn met een mooie kruidigheid die typerend is voor een Syrah. Enorme finesse en elegantie. Een prachtige wijn!  De Thalarn is een van de meest expressieve Syrahs uit Spanje. De Thalarn is genoemd naar de naam van de plaats waar Bodega Castell D'Encus is gevestigd. De druiven zijn gefermenteerd in de rots baden in de de pyreneeën (vanaf de 12e eeuw!) welke de wijnen van Castell D'Encus zo uniek maken. Daarna is de wijn vovergebracht naar nieuwe Franse eiken vaten voor de malolactische gisting en de 11 maanden rijping. In de neus blijft de eik zoals hoort ondergeschikt aan het kruidige karakter van de Syrah. Zwart fruit en leder ruiken we naast de kruiden en ook een mineralig karakter. De Thalarn is medium bodied met een zeer fijne textuur en gepolijste tannines en een goede zuurgraad en lengte. De wijn is prima op dronk maar met enige jaren veroudering zal de wijn zich nog verder ontwikkelen. Dit is geen doorsnee Syrah maar dit is een expressieve syrah welke gastronomisch heerlijk is bij een stoofpot of andere vleesgerechten die hoog op smaak zijn.


De oorsprong van Castell d'Encus vinden we in de impact die de locatie had op Raul Bobet in 2001, terwijl hij op zoek was naar land dat de effecten van klimaatverandering op de wijngaarden kon verminderen, rond de Catalaanse Pyreneeën.

Kasteel Encus' missie is om wijnen van hoge kwaliteit te maken. Dus heeft men 23 van de 95 hectare land beplant met een hoge dichtheid aan de druivenrassen, zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Petit Verdot, Sauvignon Blanc, Riesling, Semillon en Albariño. De rest van het land blijft een bos.

Het is de bedoeling om een beperkt aantal flessen te produceren (6000 of minder), uitsluitend uit de vruchten van de eigen wijngaarden. Uit respect voor het milieu werkt men niet met behulp van een herbicide, insecticide of fungicide, met uitzondering van wat is toegestaan in de biologische landbouw.

Wijnmaker Raul Bobet is een dromer, met jarenlange ervaring in de wijngaard. Hij richt zich op het maken van frisse wijnen met persoonlijkheid. Even belangrijk voor hem is de persoonlijke ervaring van het leven in een klimaat van stilte, in een energieke omgeving met een spectaculair uitzicht. Onderzoek, perfectionisme en vervoering zijn en blijven zowel deugden als gebreken van Castell d'Encus.

Castell D'Encus

Na twintig jaar actief te zijn geweest als chef wijnmaker van wijn imperium van de familie Torres besluit Raoul Bobbet om de grenzen van wijnmaken op de te zoeken. Hij was op zoek naar een stuk land dat weinig last had van de klimaatverandering. Hij treft op 1000 meter hoogte in de Spaanse Pyreneeën, via een aantal opmerkelijke aanwijzingen, het Castell d’Encus aan. Het Castell stamt uit de 12e eeuw en is tot de 19 eeuw bewoont door monniken. Om het Castell treft Raoul uitgehakte ‘Carvs’ aan in de bergen, hij vermoedt dat hier wijn gemaakt werd.

Zijn vermoeden blijkt te kloppen, hier vergiste de monniken het druivensap tot wijn. Na wat verdere onderzoeken besluit hij zijn gevoel te volgen en koopt met investeerders het Castell met 95 ha grond. Er verschijnt een moderne bodega naast het Castell en de 25 ha nieuwe wijngaarden worden beplant met Sauvignon Blanc, Semillon, Riesling, Albarino voor wit en Pinot Noir, Grenache, Petit Verdot, Syrah en Cabernet voor rood.

De uitgehakte ‘Carvs’ zijn inmiddels weer met succes in gebruik genomen. Wijn maken is niet makkelijk in deze omgeving maar zoals Raoul zo mooi spreekt: “Ik wil met al mijn opgedane ervaring iets terug doen voor de wijnwereld, er zijn zoveel bodega’s wereldwijd, wij maken iets unieks hier in de Pyreneeën”. Door de internationale aandacht voor Castell d’Encus zijn de wijnen schaars en dus beperkt verkrijgbaar. Het doel van Castell d'Encus is volgens Raoul om: 'De hoogste kwaliteit wijn te vinden van verschillende soorten druiven', proef zelf maar!

Dit is geen doorsnee Syrah maar dit is een expressieve syrah welke gastronomisch heerlijk is bij een stoofpot of andere vleesgerechten die hoog op smaak zijn.
Rating: 93


Rating
93?

Release Price
$55

Drink Date
2015 - 2020

Reviewed by
Luis Gutiérrez

Issue Date
29th Jun 2015

Source
219, The Wine Advocate

One of the most expressive Syrahs from Spain, the 2013 Thalarn carries the name of the village where the winery is located. It was fermented in stone lagares (from the 12th century!), oak vats and stainless steel tanks and then transferred to new French oak barrels for malolactic and 11 months élevage. The nose does not show the oak, as the herbal character is stronger. At first I got some animal aromas, faint leather and a touch of tempera paint that developed strong medicinal notes with time in the glass. At the same time it's quite a mineral, stony wine. The palate is medium-bodied, with a very fine texture and polished tannins, good acidity and length. It is still quite young and undeveloped so is in need of some time in bottle. It might improve with time but today I don't see it as the level of the previous vintages and the animal hint makes me a little hesitant. 19,600 bottles produced.

Raül Bobet keeps producing superb wines high in the Pyrenees in the Costers del Segre appellation. This year he has produced a wine without added sulphites from the 2013 vintage called simply -SO2. It's always a pleasure to taste these intellectual refreshing wines.

Wijnsoort: Rood
Druif: Syrah
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Costers del Segre
Wijnhuis: Castell d Encus
Website URL:
Jaar: 2013
Drinken: 2016-2022
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Zeer mooi glas wijn. Mooi fruit en goed geïntegreerd met eik. Verrassend delicaat voor een Rioja. Prachtige prijs/kwaliteit

- Ewald
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen