Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2013 Castell d'Encus Taleia

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2013 Castell d'Encus Taleia

Aanbiedingsprijs: € 22,95

Normale prijs: € 25,95

beperkte voorraad
3 op voorraad
+6 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: 8437010467011
Availability:
Wijnsoort: Wit
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Castell d Encus
Jaar: 2013
Drinken: 2016-2023
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 12.5%
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 93

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Deze wijn wordt gegist in meer dan 500 jaar oude open cuveés in de Spaanse Pyreneeën. De mooie klassieke combinatie tussen Sauvignon Blanc en Semmillon komt hier prachtig tot zijn recht. Een enorme complexe wijn met een mooie mineraliteit en finesse. De body is vrij vol en kruidig.De afdronk is lang en zeer aangenaam. Deze wijn heeft al verschillende prijzen in de wacht gesleept en is dit jaar benoemd als beste Spaanse wijn door ABC. De 2013 heeft 92+ Parkerpunten gekregen. Aanrader voor liefhebbers van loire of witte bordeaux wijnen. Mooier en complexer!!!

Lekker om te combineren met verschillende visgerechten, voorjaars- of zomergerechten of wit vleesgerechten.

 

 

Castell D'Encus

Na twintig jaar actief te zijn geweest als chef wijnmaker van wijn imperium van de familie Torres besluit Raoul Bobbet om de grenzen van wijnmaken op de te zoeken. Hij was op zoek naar een stuk land dat weinig last had van de klimaatverandering. Hij treft op 1000 meter hoogte in de Spaanse Pyreneeën, via een aantal opmerkelijke aanwijzingen, het Castell d’Encus aan. Het Castell stamt uit de 12e eeuw en is tot de 19 eeuw bewoont door monniken. Om het Castell treft Raoul uitgehakte ‘Carvs’ aan in de bergen, hij vermoedt dat hier wijn gemaakt werd.

Zijn vermoeden blijkt te kloppen, hier vergiste de monniken het druivensap tot wijn. Na wat verdere onderzoeken besluit hij zijn gevoel te volgen en koopt met investeerders het Castell met 95 ha grond. Er verschijnt een moderne bodega naast het Castell en de 25 ha nieuwe wijngaarden worden beplant met Sauvignon Blanc, Semillon, Riesling, Albarino voor wit en Pinot Noir, Grenache, Petit Verdot, Syrah en Cabernet voor rood.

De uitgehakte ‘Carvs’ zijn inmiddels weer met succes in gebruik genomen. Wijn maken is niet makkelijk in deze omgeving maar zoals Raoul zo mooi spreekt: “Ik wil met al mijn opgedane ervaring iets terug doen voor de wijnwereld, er zijn zoveel bodega’s wereldwijd, wij maken iets unieks hier in de Pyreneeën”. Door de internationale aandacht voor Castell d’Encus zijn de wijnen schaars en dus beperkt verkrijgbaar. Het doel van Castell d'Encus is volgens Raoul om: 'De hoogste kwaliteit wijn te vinden van verschillende soorten druiven', proef zelf maar!

Goed te combineren bij zalm, forel, kip, kalkoen en gerechten met asperges.
Rating: 93


Rating
92+

Release Price
$40

Drink Date
2015 - 2020

Reviewed by
Luis Gutiérrez

Issue Date
29th Jun 2015

Source
219, The Wine Advocate

The unusual blend of Sauvignon Blanc with a little Semillon called 2013 Taleia was designed to be something like a cold vintage Sancerre. It is produced from vines planted on chalky soils that fermented with natural yeasts in a combination of new French oak barrels, stainless steel and very old stone pools, 'lagares'. It might seem a little closed (possibly austere and serious instead) and more subtle than the -SO2, but there are also a greater diversity of aromas, aniseed, fennel and white flowers and less preponderance of the apple notes. The palate seems to have very good precision and show some minerality I didn't find in the -SO2. In short, I prefer this to the non-sulfur-added bottling. I'm not sure if the wines are exactly the same or not and if the only difference is the SO2, but there's clearly more to this one. 22,157 bottles produced.

Raül Bobet keeps producing superb wines high in the Pyrenees in the Costers del Segre appellation. This year he has produced a wine without added sulphites from the 2013 vintage called simply -SO2. It's always a pleasure to taste these intellectual refreshing wines.

Wijnsoort: Wit
Druif: Sauvignon Blanc, Semillon
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Costers del Segre
Wijnhuis: Castell d Encus
Website URL:
Jaar: 2013
Drinken: 2016-2023
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 12.5%
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 8-10
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Aperitief, Diner, Lunch
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Medium yellow. Smell of lime, brioche, honey and a little ripe banana. Medium full and long!

- Roelf
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen