Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2011 Alvaro Palacios Finca Dofi Magnum

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2011 Alvaro Palacios Finca Dofi Magnum

€ 149,00
beperkte voorraad
1 op voorraad
+37 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: NO_EAN
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Alvaro Palacios
Jaar: 2011
Drinken: 2015-2030
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 14,5%
Smaaktype: Vol en krachtig
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 96

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Een van de 9 topwijnen van Spanje. Op de harde vulcanische bodem moeten de oude stokken diep graven en dit geeft een geweldige smaak. Net gereleased. Top-beoordelingen gekregen. De 2011 Finca Dofi betekent een enorme sprong in kwaliteit.  De wijngaarden liggen op het noorden en geven de wijn een bijzondere frisheid, zuiver rood fruit en bloed sinaasappel, perzik, subtiele kruiden en anijs met een indrukwekkende elegantie en balans, rond en fluweelzachte tannines. Dit is een prachtige Dofi en is nog eleganter en subtieler dan eerdere jaargangen. 

De appellatie Priorato ( Priorat in het Catalaans ) in het noordoosten van Spanje dankt zijn naam aan de Priorat de Scala Dei ('Priorij van Gods trap'), een middeleeuws klooster op de Serra del Montsant, het gebergte dat dit gebied domineert en de vallei van de rivier de Siurana begrenst. Bovengronds zijn alleen nog ruïnes zichtbaar, ondergronds zijn de kelders nog intact; ze doen nu dienst als wijnkelders. Het klooster werd in 1163 gesticht door Kartuizer monniken, nadat een lokale herder een visioen had gehad van engelen die een trap naar de hemel bestegen. Het dorp dat in de loop der eeuwen rondom het klooster ontstond heet nog altijd Scala Dei. De wijngaarden in dit gebied liggen (in totaal ca. 1600 ha.), al dan niet op terrassen, tegen de flanken van de Serra del Montsant en bevinden zich op een hoogte van tussen de 100 en 700 meter. De bodem is hard en ruw met een ondergrond van rotsen, waardoor de wijnstokken geen kans hebben weg te spoelen. De van oorsprong vulkanische bodem bestaat vooral uit kwarts en rode lei ( 'tijgerhuidbodem', hier ook wel Llicorella genaamd ) en bevat spoorelementen. Omdat de bodem arm is, moeten de wijnstokken diep wortelen op zoek naar water en voedsel.

Het rendement ligt dan ook niet hoger dan circa 15 hl/ha, hetgeen de kwaliteit en concentratie in de wijnen positief beïnvloedt. De voornaamste druivensoorten in de streek, de garnacha tinta (oorspronkelijk dé Prioratdruif ) en de carinena vullen elkaar perfect aan. De aroma's en zachtheid van de garnacha paren zich aan de stevigheid en kleur van de carinena. Het klimaat is continentaal met lange, warme zomers ( tot zo'n 40 graad C. ); de invloed van de warme oostelijke Mistralwind wordt in evenwicht gehouden door een koele noordenwind. Jaarlijks valt hier 400-600 mm neerslag, het meest in de perioden maart-april en oktober-november, de gemiddelde temperatuur ligt op 15 °c en het aantal zonuren bedraagt 2600. Van oudsher worden er in de Priorato traditionele rode wijnen gemaakt: bijna zwart van kleur, 100% garnacha, krachtig, geconcentreerd, complex en met een enorm potentieel.

De wijnen, Tinto L’Ermita en Tinto Finca Dofi, van Alvaro Palacios, werden zowel in de wijntijdschriften “ La Revue du Vin de France “ ( 2006 ) en “ Wine Spectator “ ( 2006 ), als in de wijngidsen van Parker ( 2006 ), Penin* ( 2006 ), Proensa ( 2006 ), Todo Vino ( 2006 ) verkozen tot wijnen, behorend tot de 9 beste Spaanse wijnen.

Eind jaren tachtig leerde Alvaro René Barbier kennen, één van de herontdekkers en 'godfathers' van de Priorat. Deze tipte hem een kijkje in het vergeten wijngebied te nemen. Alvaro vond hier wijngaarden met zeer oude wijnstokken. Hij wist meteen dat hij hét gebied had ontdekt om absolute topwijnen te kunnen maken. In 1989 kocht hij zijn eerste Priorat wijngaard 'Finca Dofi' en in 1993 L'Ermita, een wijngaard die inmiddels als één van de allerbeste van de hele Priorat wordt beschouwd en is vernoemd naar het kapelletje dat bovenaan de wijngaard staat. Met wijnen als Finca Dofi en de inmiddels legendarische L'Ermita verwierf hij wereldfaam en zette de Priorat als wijngebied definitief op de kaart. Alle wijngaarden worden op basis van biologisch- en/ of dynamische principes bewerkt om een zo hoog mogelijke kwaliteit druiven en wijn te verkrijgen met een zo natuurlijk mogelijk karakter. Alvaro Palacios is amper 40 wanneer hij alles lijkt verwezenlijkt te hebben. Afkomstig van een familie wijnbouwers – eigenaars van de Bodegas Palacios Ramondo - leerde hij als jonge twintiger het vak met Christian Moueix in de kastelen Petrus en Trotanoy. Daarna volgde hij de catalaan René Barbier in Priorato. Sterk onder de indruk van oude gronden en hun kwalitatief potentieel, beslist hij zijn eigen wijngaard te ontginnen in dit Godverlaten gat, 135 km ten zuidwesten van Barcelona. Volgens Palacios' eigen woorden is de algemene overtuiging dat "de opbrengst te laag is, het land is onbewerkbaar en vergt enorm veel handenarbeid" en dat de kans op rentabiliteit klein is. Het vervolg toont aan dat de sceptici ongelijk hadden. De eerste millésime, namelijk de Ermita 1993, werd onmiddellijk vermeld in de club der "superstars" van de Spaanse wijnen. Deze cuvée die bestaat uit 80 à 90% Grenache Vieilles Vignes in evenwicht gebracht door Cabernet Sauvignon en Carignan Vieiles Vignes, heeft uitzonderlijke reacties uitgelokt in Spanje maar ook in de rest van de wereld. Het ultramodern bedrijf van Alvaro Palacios dat het dorp Gratallops domineert vanop de top van de heuvel, getuigt van zijn doorslaggevende invloed en permanente inspanningen om de Spaanse wijnindustrie te revolutionneren. Alvaro Palacios, de architect van het welslagen van de Ermita, resumeert met overtuiging: "De filosofie achter de vinificatie houdt in dat men het karakter van de terroir kan uitdrukken met de grootste transparantie en de grootste zuiverheid"

Het gezaghebbende Britse wijnmagazine Decanter heeft Alvaro Palacios benoemd tot Winemaker of the Year 2015. Hij krijgt deze eervolle benoeming voor zijn inspanningen Spanje in het algemeen en de regio's Bierzo en Priorat in het bijzonder wereldwijd op de kaart te zetten. Palacios heeft illustere voorgangers. Vorig jaar wonnen de broers Perrin van Chateau de Beaucastel, daarvoor ging het eremetaal naar Angelo Gaja, Robert Mondavi en wijlen Serge Hochar.

Bij Grandcruwijnen.nl vindt u een uitgebreide selectie van de wijnen van Alvaro Palacios zoals zijn absolute cult wijn de L'Ermita en de Dofi maar we kunnen u zeker ook de wijnen aanraden die een stuk vriendelijker qua prijs zijn zoals de Álvaro Palacios Camins del Priorat. Klik hier voor een overzicht van de wijnen van Alvaro Palacios

Rating: 96


Wine Advocate #200 Apr 2012

The 2011 Finca Dofi is a blend of 95% Garnacha and 5% Syrah. It has another exuberant bouquet, like the older sister of the 2011 Gallotrops, endowed with beautifully defined floral aromas. There are hints of broom and fennel infusing the scintillating red fruit and a sorbet-like freshness. The palate is medium-bodied with a vibrant peppery entry, fanning across the mouth with succulent red currant and wild strawberry fruit. The acidity maintains superb balance, countering the 14.8% alcohol with ease. There is a firm underlying structure that is only exposed towards the long persistent, mineral-rich finish. Wonderful. Drink 2016-2030+ 

Visiting Alvaro Palacios was a must during my trip to Priorat, the dynamo and tour de force that has propelled Priorat to the forefront of the Spanish wine scene. The modern architecture of his hilltop winery lies in stark contrast to the nearby village Gratallops, where houses huddle as if sheltering from a raincloud that will never come. Indeed, as we parked the car, the village’s P.A. system was announcing that there would be no running water for the next two hours, indicating how precious a commodity water is. People suffer as well as vines. Since his debut in 1989, Alvaro’s wines have built a formidable reputation with prices to match. Fortunately, he pays as much attention to quality at the lower end of his range: a bottle bearing his name must meet his exacting standards. I listened as Alavaro expounded the greatness of Garnacha, convinced that the identity of Priorat lies in this grape variety and Carinena, rather than Cabernet Sauvignon. A man of his word, he is therefore reducing the percentage of Cabernet in his flagship L’Ermita and it would not surprise me if it is phased out entirely in the future. Personally, I think an already great wine is greater for it. He also rhapsodized about his nascent 2010s, which he feels are not as “heavy” as his 2009s and constitute “very enchanting wines,” something I completely agree with. Most of these wines were tasted in Priorat, augmented by one or two tastings held in London.

Wijnsoort: Rood
Druif: Cabernet Sauvignon, Garnacha, Merlot, Syrah
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Priorat
Wijnhuis: Alvaro Palacios
Website URL:
Jaar: 2011
Drinken: 2015-2030
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 14,5%
Smaaktype: Vol en krachtig
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Kist (OWC)
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Dit is een wijn met een hoofdletter W. Erg fraai maar wij maken de fles wel al wat eerder open want een beetje lucht doet de wijn zeker goed. Vol, complex en erg mooi fruit.

- van Asch
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen