Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2010 Telmo Rodriguez Pegaso Barrancos de Pizarra

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2010 Telmo Rodriguez Pegaso Barrancos de Pizarra

€ 31,95
op voorraad
5 op voorraad
+8 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: 8436037408021
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Telmo Rodriguez
Jaar: 2010
Drinken: 2016-2026
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 15%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 94

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

30 maanden gerijpt op nieuwe frans eiken. Deze wijn heeft een zeer goede prijs- kwaliteitverhouding en behoort tot de topserie van de wijn-virtuoos Telmo Rodriques. Het is een zwoele rode wijn met hints van marmelade, gesmolten donkere chocolade en een vleugje lavendel. De smaak is soepel en harmonieus  met donkere kersen en bittere chocolade. Zij wordt onderbouwd door strakke tannines en een mannelijke afwerking.  De wijn is ingetogen maar zeer indrukwekkend. Kan zich nog een aantal jaren verder ontwikkelen.

Wijnmaker Telmo Rodriguez wordt bestempeld als één van de jonge leeuwen van de Spaanse wijnindustrie. Hij studeerde aan de universiteit van Bordeaux en later in de Rhône bij de beroemde August Clape. Hij was de wijnmaker van La Granja Senora De Remelluri, de bodega van zijn vader in Rioja. Hij is daar vertrokken om, wat sommigen zouden noemen, flying winemaker te worden . Telmo geeft er echter de voorkeur aan om zichzelf 'driving winemaker' te noemen. hij woont in Madrid en rijdt met de auto naar de gebieden waar hij wijn maakt. In korte tijd hebben zijn wijnen een plaats op het internationale speelveld gevonden. Eén voorbeeld: in het Wine Report 2008 van Tom Stevenson is Telmo opgenomen bij de beste 10 producenten uit Spanje.

Kenmerkend voor Telmo is dat hij kiest voor inheemse druivenrassen, die ook op een inheemse manier worden gesnoeid. Dat betekent dat hij alleen werkt met ‘bush-vines’ ofwel wijnstokken die niet langs draden worden geleid maar als zelfstandige struik groeien. De struiken staan ook verder van elkaar af dan bij draadgeleiding. Dit heeft in het warme Spanje twee voordelen: iedere struik vindt voldoende vocht, ook in droge jaargangen en de trossen hangen in de schaduw van de eigen bladeren, zodat ze minder ‘gestoofd’ worden. Telmo werkt graag met oude stokken, zodat de wortels diep zitten om vocht te vinden. Het komt ook de kwaliteit van de druiven ten goede. Oude stokken geven namelijk een lagere opbrengst, maar wel van hoge kwaliteit en complexiteit.
Hoewel niet formeel gecertificeerd, werkt Telmo biologisch: hij gebruikt geen kunstmest of insecticiden/pesticiden.In het jaar 2002 verwierf Telmo Rodriguez, de sympathieke Spaanse superster, enkele hectares zeer oude terraswijngaarden in de heuvels van Valdeorras in Galicië, in het uiterste noordwesten van Spanje. De druiven die hier staan aangeplant zijn de witte Godello en de rode Mencia. Het zijn lokale rassen die zich hier in dit relatief koele en vochtige klimaat bijzonder goed thuis voelen en indien goed verzorgd bijzonder fascinerende en fraaie wijnen kunnen voortbrengen. De eerste jaren werd er hard gewerkt om de enigszins vervallen wijngaarden weer in goede staat terug te brengen. De volledige oogsten werden verkocht aan de lokale coöperatie. De oogst van 2004 was voor de Godello de feitelijke introductie en met de rode Mencia wachtte Telmo zelfs nog twee jaar langer. De wijnen danken hun naam aan de rivier de Xil die hier door de wijngaarden kronkelt. Beiden wijnen zijn opmerkelijk geslaagd. Het relatieve koele klimaat levert een tweetal bijzonder elegante, aromatische en verfijnde wijnen.

Rating: 94


Rating:
94

Price ($)
$50

Drink Date
2016 - 2024

Reviewed by
Luis Gutiérrez

Issue Date
31st Oct 2014

Source
215, The Wine Advocate

The 2010 Pegaso Barrancos de Pizarra is produced with Garnacha from old, head-pruned vineyards in the village of Cebreros, province of Ávila, one of the few places in the Gredos mountain range where some soils are slate-based; the majority of Gredos is composed of granite found at different levels of decomposition, often in the shape of sand. The wine feels very young, and when uncorked it has a lactic note that denotes youth. The fruit is a mixture of red and black berries with some aromatic, balsamic herbs and a mineral hint. The palate is medium-bodied, fleshy and framed by round, fine-grained tannins. There's a little bit of a bitter taste toward the end. This needs a little bit more time than the granite bottling as the wine is fuller and you feel the effect of the oak a little more. For comparison I also tasted the 2004 vintage, which felt riper, more concentrated and more obviously oaked (it was a different time then) as it still shows notes of smoke and spices. Still, it's youthful and showing very few signs of evolution, which should give an idea about how the more balanced, current vintages might age. The wine keeps changing in the glass and at times I preferred the nose to the granite bottling, Though the palate remains a bit harsh, in the long run this will be the better wine. It showed better on day two. 11,154 bottles and 142 magnums were produced. Super!

Telmo Rodríguez produces two different bottlings that belong to the Garnacha from Gredos category, both from the same village, Cebreros, province of Ávila, one of the few villages where there are both granite and slate soils. His two bottlings are in fact from the two different soils, which makes for a very interesting comparison when you taste the difference between vines planted on slate or granite, as the winemaking is absolutely the same. The vineyards are located at 800 to 1,000 meters altitude, fermentation is in a mixture of stainless steel, oak vats and clay amphorae with everything aging in 500- and 600-liter oak barrels and clay amphorae. I tasted the two wines from the same vintage, which is even better for making the taste comparison.

Wijnsoort: Rood
Druif: Garnacha
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Castilla y Leon
Wijnhuis: Telmo Rodriguez
Website URL:
Jaar: 2010
Drinken: 2016-2026
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 15%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Lunch
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Fris & fruitig rosé wijntje typerend voor een zomerse avond ...

- Karoline
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen