Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Magazijn en Winkel open van 11:00-17:30

2010 Remirez de Ganuza Blanco Reserva Barrel Fermented

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2010 Remirez de Ganuza Blanco Reserva Barrel Fermented

€ 79,95
op voorraad
52 op voorraad
+24 Loyalty punt(en)

U ontvangt 20 punt(en). 20 punten = € 1,00

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.2
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: 8437000859291
Wijnsoort: Wit
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Remírez De Ganuza
Jaar: 2010
Drinken: 2016-2030
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 13.5%
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Beschikbaar:
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating(Parker): 93

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Een nieuwe witte topwijn van Remirez de Ganuza waar jaren aan is gewerkt en de 2010 is de eerste jaargang die verkrijgbaar is (pas in november 2016 op de markt gekomen dus ruim 6 jaar na oogst). De wijn is een blend van 70% Viura, 20% Malvasia en 10% witte grenache  van een zeer kleine en zeer oude unieke hoog gelegen wijngaard gelegen het op vrij steile helling op het zuidwesten. Het terroir is zeer kalkrijk wat deze wijn een uniek karakter geeft. De wijn heeft 24 maanden op nieuwe frans eiken doorgebracht en daarna nog ruim 3 jaar flesrijping voordat deze wijn beschikbaar is gekomen. Er zijn slechts ca 800 flessen van gemaakt en deze wijn is geen doorsnee witte wijn en ook uniek in zijn soort. De wijn is fris met een licht oxidatief karakter met bittere tonen, mineralig, wit fruit. Dit is een geweldige complexe en elegante wijn en gastronomisch een geweldenaar. De wijn is krachtig maar tevens elegant. De wijn is zeker op dronk maar we adviseren wel de fles enige tijd van te voren te open. Wilt u deze wijn nog jaren wegleggen dan is dit trouwens ook prima. De 2010 is de eerste jaargang dus we weten niet exact wat het bewaar-potentieel is maar volgens Fernandez is dit zeker 15 + jaren dus tot 2030+

bodegas remirez de ganuza

Fernando Remírez de Ganuza is een wijngek en een kwaliteitsbezetene en dé pionier op gebied van innovatie. Fernando was gedurende jaren actief als makelaar van wijngaarden in de streek. Einde jaren 80 besloot hij dan ook om deze wijngaarden voor zichzelf te houden met de ambitie om één van de beste wijnen van Spanje te maken!!! Hij werkt enkel met oude wijnstokken waarvan de gemiddelde leeftijd 60 jaar of ouder is is. Enkel “los hombros” of de schouders (het bovenste deel van de druiventros) worden gebruikt voor zijn wijn, omdat dit de meest rijpe druiven zijn die het meest zon hebben gezien. Unieke selectie- en keldertechnieken zorgen er nu al voor dat hij in de Rioja legendarisch is.

Regio: Pais Vasco (Samaniego - Rioja Alavesa)
Appellatie: D.O.C. Rioja
Eigenaars: Fernando Remírez de Ganuza
Oenoloog: Fernando Remírez de Ganuza
Stichtingsdatum: 1988
Website: www.remirezdeganuza.com

Geschiedenis

Dit domein werd gesticht in 1989 door Fernando Remírez de Ganuza die ook zijn naam eraan gaf. Van in het begin waren innovatie en perfectie de sleutelwoorden. Fernando, oorspronkelijk uit Navarra, was gedurende 20 jaar makelaar van wijngaarden , wat leidde tot een perfecte kennis van al de wijngaarden en dan vooral van de vieilles vignes. Tijdens deze jaren rijpte het plan om een van de beste wijnen te maken van Spanje met de beste wijngaarden die hij kon vinden in Rioja.
Zijn idee, nu bijna gemeengoed maar toen revolutionair, was om een doorgedreven selectie uit te voeren van de druiven en vervolgens zo weinig mogelijk te manipuleren tijdens de vinificatie. Hij wou van in het begin de wijn maken in de wijngaard, waar het de gewoonte was in Rioja om de druiven aangeleverd te krijgen van de viticulteur en er dan iets mee te maken. Hij wou heel het proces van begin tot eind controleren om zo jaar na jaar te leren en te verbeteren.
Hoewel zijn wijnen modern zijn, zijn ze toch gemaakt met veel respect voor de traditie. De bodega zelf is daar een toonbeeld van: gevestigd in het centrum van het kleine dorp Samaniego, net in Rioja Alavesa, aan de voet van het kerkje Nuestra Señora de la Asunción uit de 17de eeuw. Het lijkt een historisch gebouw als alle andere, doch bevindt het kloppend hart van de bodega zich ondergronds. Hij bouwde er niet alleen de bodega, maar besloot ook om er te wonen met zijn familie.
Doorheen de jaren heeft Fernando zowel in de wijngaard als in de vinificatie een aantal eigen theorieën in de praktijk gebracht die in vele gevallen revolutionair bleken te zijn. De resultaten in zijn wijnen zijn eveneens spectaculair, maar vereisen aandacht van de proever. Dit zijn wijnen met veel persoonlijkheid.

Variëteiten

In totaal beschikt het domein over 64 ha wijngaard met een gemiddelde leeftijd van 60 jaar. 90% daarvan is Tempranillo. De andere 10% wordt verdeeld over Graciano, Garnacha en de witte cépages Viura en Malvasía. De wijngaarden zijn verspreid over verschillende dorpjes van Rioja Alavesa: Samaniego, Laguardia, Leza en Elciego.
De wijngaarden zijn ‘en gobelet’ maar met een steun op draad zodat er een grotere expositie is naar de zon en een betere fotosynthese. Een uniek systeem dat Fernando zelf ontwikkeld heeft.

Terroir

Zoals op bijna alle plaatsen in Rioja Alavesa is ook hier de ondergrond een klei-kalkbodem. Afhankelijk van het reliëf heeft Fernando oriëntaties naar de 4 windstreken. De rijen zijn steeds noord-zuid geplant. Het klimaat is een mengeling van continentale, mediterrane en Atlantische invloeden.

Vinificatie

Al de druiven worden manueel geoogst. De druiven worden dan 24 uur in een koelkamer gehouden alvorens de dubbele selectie begint: eerst een selectie van de druiven en vervolgens het middendoor knippen van elke tros, waarbij het bovenste deel van de tros, de schouders, bestemd zijn voor de reservawijnen (Fincas de Ganuza, Remirez de Ganuza en Trasnocho); het onderste deel, de punten, gaan naar zijn jonge wijn. Vervolgens pre-fermentaire maceraties aan  5°C gedurende 72 uur alvorens de gisting te starten (ongeveer 12 dagen).
De Trasnocho is een unieke wijn die gemaakt wordt d.m.v. een unieke methode. Ze werken hier enkel met wat ze noemen de ‘vino yema’. Deze wordt verkregen door na de fermentatie, en wanneer de druiven nog in de cuves zitten, een zak in de vorm van de cuve en gevuld met lauw water langzaam in de cuve te laten zakken langs boven. Op die manier is er een gelijklopende zachte druk en komt het beste van de wijn vrij. Al de wijnen ondergaan hun malolactische gisting op de barrique. De élevage gebeurt op nieuwe eiken vaten en 2de-jaars vaten. 80% Franse eik en 20% Amerikaanse eik.
De wijn is een ideale begeleider van gerookte zalm of schelp- en schaaldieren, hij is ook heerlijk bij gegrilde of gebakken vis,
Parker punten: 93


Reviewed by
Luis Gutiérrez

Issue Date
30th Apr 2015

Source
218, The Wine Advocate

The barrel-fermented and aged Burgundian 2010 Reserva Blanco is a blend of Viura and Malvasía Riojana from old vines on clay and chalk soils matured for one year in new French oak barrels. The color is a bright, deep yellow and opens to a nose showing plenty of yellow plums, pollen, yeasts, beeswax and honey with a citric hint. It has plenty of flavors and good persistence, but it never feels heavy. In fact it feels quite light on its feet, with good acidity and framed by a spicy, mineral finish. It should develop very well in bottle. After years of trials it looks like the 2010 will be the first commercial vintage, as this wine has never been released until now, so the price is still not decided. 4,500 bottles.

Wijnsoort: Wit
Druif: Malvasia, Viura
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Rioja
Wijnhuis: Remírez De Ganuza
Website URL:
Jaar: 2010
Drinken: 2016-2030
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 13.5%
Smaaktype: Droog verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 10-12
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Aperitief, Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Beschikbaar:
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen