2010 Remirez de Ganuza Blanco (Gran) Reserva Barrel Fermented

Waardering:
100 % of 100
79,95 66,07
Wijnsoort Wit
Land Spanje
Regio Rioja
Appellatie Rioja (Appellatie)
Wijnhuis Remirez De Ganuza
Jaar 2010
Druif Malvasia Viura
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (13.5%)
Drink venster 2016 - 2030
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Remirez de Ganuza wijn online bestellen bij Grandcruwijnen

Een nieuwe witte topwijn van Remirez de Ganuza waar jaren aan is gewerkt en de 2010 is de eerste jaargang die verkrijgbaar is (pas in november 2016 op de markt gekomen dus ruim 6 jaar na oogst). De wijn is een blend van 70% Viura, 20% Malvasia en 10% witte grenache  van een zeer kleine en zeer oude unieke hoog gelegen wijngaard gelegen het op vrij steile helling op het zuidwesten. Het terroir is zeer kalkrijk wat deze wijn een uniek karakter geeft. De wijn heeft 24 maanden op nieuwe frans eiken doorgebracht en daarna nog ruim 3 jaar flesrijping voordat deze wijn beschikbaar is gekomen. Er zijn slechts ca 800 flessen van gemaakt en deze wijn is geen doorsnee witte wijn en ook uniek in zijn soort. De wijn is fris met een licht oxidatief karakter met bittere tonen, mineralig, wit fruit. Dit is een geweldige complexe en elegante wijn en gastronomisch een geweldenaar. De wijn is krachtig maar tevens elegant. De wijn is zeker op dronk maar we adviseren wel de fles enige tijd van te voren te open. Wilt u deze wijn nog jaren wegleggen dan is dit trouwens ook prima. De 2010 is de eerste jaargang dus we weten niet exact wat het bewaar-potentieel is maar volgens Fernandez is dit zeker 15 + jaren dus tot 2030+

Vanaf 2021 heeft men de witte uitvoering vernoemd conform de standaarden die geldig zijn en worden de 2010 en de 2011 herbenoemd naar een Gran Reserva (dit gezien de zeer lange veroudering) en krijgt de reguliere Barrel Fermented Blanco een Reserva op zijn label. Dit alles om gewoon in lijn te zijn met de regels van de Rioja DOC Calificada.

Vineyard for 2010 Remirez de Ganuza Blanco (Gran) Reserva Barrel Fermented

Grandcruwijnen is de Nederlandse Importeur van de wijnen van het Top Rioja Huis: Remirez de Ganuza en hier zijn we apetrots op want Remirez de Ganuza behoort tot de absolute top van Spanje en is internationaal ook zeer hoog gewaardeerd. Al hun wijnen scoren ruim boven de 90 Parker- en Penin puntengrens met de absolute uitschieter voor de 2004 Gran Reserva die maar liefst 100 punten heeft gekregen.

De eigenaar van dit absolute top domein is Fernando Remirez de Ganuza. Fernando is geobsedeerd door kwaliteit met een doorlopend streven naar uitmuntendheid in zijn wijn en is de absolute pioneer op het gebied van Innovatie. Bij Remirez de Ganuza wordt zelfs naar het het kleinste detail in de gehele productie-keten van de wijnen gekeken en deze is men continue aan het optinaliseren. Fernado's devies is dan ook dat uitzonderlijke kwaliteit alleen kan worden bereikt door strikte selectie. Zijn kennis en ervaring met La Rioja wijngaarden maken hem tot een van de meest gewaardeerde wijnmakers van de regio. De wijngaarden zijn verspreid over de dorpjes Samaniego, Laguardia, Leza en Elciego welke zijn gelegen in het het fraaiste gedeelte van de Rioja namelijk de Rioja Alavesa.De bodem van de wijngaarden hebben een kalksteen klei-samenstelling met overvloed aan grind en kleine ronde stenen. Bij Remirez de Ganuza wordt alleen gewerkt met zeer oude wijnstokken waarvan de gemiddelde leeftijd 60 jaar of ouder is. Ongeveer 90% van de wijnstokken zijn Tempranillo, de rest van de wijngaarden omvatten Graciano, Viura en Malvasia. De wijngaarden zijn ‘en gobelet’ maar met een steun op draad zodat er een grotere expositie is naar de zon en een betere fotosynthese. Een uniek systeem dat Fernando zelf ontwikkeld heeft.

In de wijnmakerij van Remirez de Ganuza ondergaan de druiven een strenge selectie waarin ook weer duidelijk wordt hoe kwaliteitsbewust maar ook hoe innovatief Fernando bezig is met het maken van absolute topwijn. Alle druiven worden met de hand geoogst en de druiven worden eerst 24 uur in de koelkamer tot "rust" gebracht. Eerste is scheiding van de onderkant en schouders van elke tros. Enkel de “los hombros” of de schouders (het bovenste deel van de druiventros) worden gebruikt voor zijn Reserva wijnen (Fincas de Ganuza, Remirez de Ganuza reserva en gran reserva en Trasnocho) omdat dit de meest rijpe druiven zijn die het meest zon hebben gezien. 

Kenmerken
Tarief code 22042136
Wijnsoort Wit
Land Spanje
Regio Rioja
Appellatie Rioja (Appellatie)
Wijnhuis Remirez De Ganuza
Druif Malvasia, Viura
Biologisch Nee
Vegan Nee
Jaar 2010
Drinken vanaf 2016
Drinken tot 2030
Alcohol % 13.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 93
Smaakprofiel Droog, Houtgerijpt, Strak, Wit fruit
Drink momenten Met vrienden, Open haard
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2010 Remirez de Ganuza Blanco (Gran) Reserva Barrel Fermented
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

02.10.2022

Champagne Moet Chandon Ice Imperial

"Champagne met ijs, vreemd. Maar deze champagne is speciaal gemaakt om ..." Davy Brouwers

Bekijk product recensie