Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

2014 Malaga Telmo Rodriguez Molino Real Blanc

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2014 Malaga Telmo Rodriguez Molino Real Blanc

€ 41,95
op voorraad
6 op voorraad
+10 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

Availability:
Wijnsoort: Wit
Druif:
Inhoud fles: 0.5 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Telmo Rodriguez
Jaar: 2014
Drinken: 2018-2036
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Lichtzoet/zoet
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 94

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Telmo Rodriguez en Pablo Eguzkiza kennen elkaar van hun studie oenologie aan de universiteit van Bordeaux. Telmo werkte daarna enkele jaren bij onder andere Cos d'Estournel, Petit Village en Gérard Chave. Pablo Eguzkiza was werkzaam onder Jean Claude Berruet en mede verantwoordelijk voor de wijn van Petrus. Na diverse omzwervingen keerden ze beiden terug naar Spanje en startten het bedrijf Compañia de Vinos Telmo Rodriguez, dat zich toelegt op de productie van kwaliteitswijnen in Spanje. Inmiddels is dit bedrijf uitgegroeid tot een van de meest gerenommeerde producenten van heel Spanje.

De Molino Real is een van de allebeste dessert-wijn van Spanje (en prijs in ogenschouw nemende durven we te stellen dat deze wijn een schijntje is tov zijn franse tegenhangers). De druiven worden handgeplukt waarna ze minimaal 20 maanden lang houtrijping krijgen in kleine houten vaten. In het glas is deze Molino Real goudgeel. In de neus ruiken we tonen van honing en rijpe peer. In de smaak tropisch fruit, zachte kruiden en hele subtiele, mooi verweven houttonen. De wijn is mooi zoet maar ook fris en dit maakt een desert-wijn pas echt goed dus we snappen helemaal dat deze wijn maar liefst 96 punten heeft gekregen van Penin en 94 punten van Parker.

94/100 Parker
96/100 Peñín


 

Telmo Rodriguez:

Wijnmaker Telmo Rodriguez wordt bestempeld als één van de jonge leeuwen van de Spaanse wijnindustrie. Hij studeerde aan de universiteit van Bordeaux en later in de Rhône bij de beroemde August Clape. Hij was de wijnmaker van La Granja Senora De Remelluri, de bodega van zijn vader in Rioja. Hij is daar vertrokken om, wat sommigen zouden noemen, flying winemaker te worden . Telmo geeft er echter de voorkeur aan om zichzelf 'driving winemaker' te noemen. hij woont in Madrid en rijdt met de auto naar de gebieden waar hij wijn maakt. In korte tijd hebben zijn wijnen een plaats op het internationale speelveld gevonden. Eén voorbeeld: in het Wine Report 2008 van Tom Stevenson is Telmo opgenomen bij de beste 10 producenten uit Spanje.

Kenmerkend voor Telmo is dat hij kiest voor inheemse druivenrassen, die ook op een inheemse manier worden gesnoeid. Dat betekent dat hij alleen werkt met 'bush-vines' ofwel wijnstokken die niet langs draden worden geleid maar als zelfstandige struik groeien. De struiken staan ook verder van elkaar af dan bij draadgeleiding. Dit heeft in het warme Spanje twee voordelen: iedere struik vindt voldoende vocht, ook in droge jaargangen en de trossen hangen in de schaduw van de eigen bladeren, zodat ze minder 'gestoofd' worden. Telmo werkt graag met oude stokken, zodat de wortels diep zitten om vocht te vinden. Het komt ook de kwaliteit van de druiven ten goede. Oude stokken geven namelijk een lagere opbrengst, maar wel van hoge kwaliteit en complexiteit.
Hoewel niet formeel gecertificeerd, werkt Telmo biologisch: hij gebruikt geen kunstmest of insecticiden/pesticiden.

In het jaar 2002 verwierf Telmo Rodriguez, de sympathieke Spaanse superster, enkele hectares zeer oude terraswijngaarden in de heuvels van Valdeorras in Galicië, in het uiterste noordwesten van Spanje. De druiven die hier staan aangeplant zijn de witte Godello en de rode Mencia. Het zijn lokale rassen die zich hier in dit relatief koele en vochtige klimaat bijzonder goed thuis voelen en indien goed verzorgd bijzonder fascinerende en fraaie wijnen kunnen voortbrengen. De eerste jaren werd er hard gewerkt om de enigszins vervallen wijngaarden weer in goede staat terug te brengen. De volledige oogsten werden verkocht aan de lokale coöperatie. De oogst van 2004 was voor de Godello de feitelijke introductie en met de rode Mencia wachtte Telmo zelfs nog twee jaar langer. De wijnen danken hun naam aan de rivier de Xil die hier door de wijngaarden kronkelt. Beiden wijnen zijn opmerkelijk geslaagd. Het relatieve koele klimaat levert een tweetal bijzonder elegante, aromatische en verfijnde wijnen.

Wijnmaker Telmo Rodriguez wordt bestempeld als één van de jonge leeuwen van de Spaanse wijnindustrie. Hij studeerde aan de universiteit van Bordeaux en later in de Rhône bij de beroemde August Clape. Hij was de wijnmaker van La Granja Senora De Remelluri, de bodega van zijn vader in Rioja. Hij is daar vertrokken om, wat sommigen zouden noemen, flying winemaker te worden . Telmo geeft er echter de voorkeur aan om zichzelf 'driving winemaker' te noemen. hij woont in Madrid en rijdt met de auto naar de gebieden waar hij wijn maakt. In korte tijd hebben zijn wijnen een plaats op het internationale speelveld gevonden. Eén voorbeeld: in het Wine Report 2008 van Tom Stevenson is Telmo opgenomen bij de beste 10 producenten uit Spanje.

Kenmerkend voor Telmo is dat hij kiest voor inheemse druivenrassen, die ook op een inheemse manier worden gesnoeid. Dat betekent dat hij alleen werkt met ‘bush-vines’ ofwel wijnstokken die niet langs draden worden geleid maar als zelfstandige struik groeien. De struiken staan ook verder van elkaar af dan bij draadgeleiding. Dit heeft in het warme Spanje twee voordelen: iedere struik vindt voldoende vocht, ook in droge jaargangen en de trossen hangen in de schaduw van de eigen bladeren, zodat ze minder ‘gestoofd’ worden. Telmo werkt graag met oude stokken, zodat de wortels diep zitten om vocht te vinden. Het komt ook de kwaliteit van de druiven ten goede. Oude stokken geven namelijk een lagere opbrengst, maar wel van hoge kwaliteit en complexiteit.
Hoewel niet formeel gecertificeerd, werkt Telmo biologisch: hij gebruikt geen kunstmest of insecticiden/pesticiden.In het jaar 2002 verwierf Telmo Rodriguez, de sympathieke Spaanse superster, enkele hectares zeer oude terraswijngaarden in de heuvels van Valdeorras in Galicië, in het uiterste noordwesten van Spanje. De druiven die hier staan aangeplant zijn de witte Godello en de rode Mencia. Het zijn lokale rassen die zich hier in dit relatief koele en vochtige klimaat bijzonder goed thuis voelen en indien goed verzorgd bijzonder fascinerende en fraaie wijnen kunnen voortbrengen. De eerste jaren werd er hard gewerkt om de enigszins vervallen wijngaarden weer in goede staat terug te brengen. De volledige oogsten werden verkocht aan de lokale coöperatie. De oogst van 2004 was voor de Godello de feitelijke introductie en met de rode Mencia wachtte Telmo zelfs nog twee jaar langer. De wijnen danken hun naam aan de rivier de Xil die hier door de wijngaarden kronkelt. Beiden wijnen zijn opmerkelijk geslaagd. Het relatieve koele klimaat levert een tweetal bijzonder elegante, aromatische en verfijnde wijnen.

Goed gekoeld als sweet apero bij carbrales en manchego of als dessertwijn bij gemberijs. Zalig bij een fruitsorbet of foie gras.
Rating: 94
96/100 Peñín

Rating
95

Release Price
$75

Drink Date
2018 - 2030

Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
29th Dec 2017
Source
234, The Wine Advocate

The 2011 flagship sweet wine was not produced because of the abundant rains that resulted in lots of mildew and challenges with the health of the grapes that year, so we jumped straight to the 2012. The sweet Moscatel 2012 Molino Real was cropped from a low-yielding vintage. The difference is that this is produced with grapes from Rodríguez's own vineyards and that the wine was aged in French barriques for 20 months. But the élevage seems to be crucial here and provides a unique nose that combines aromas of bay leaf, condensed milk, varnish and candied oranges that make it very distinct. It's sweet without excess and it feels like less than the 135 grams of sugar per liter that it has, finishing with textbook bitterness of the variety in the aftertaste. 2012 feels like a very good vintage for this bottling, a year with a heat wave in the summer that concentrated the grapes while some wind kept them really healthy. The wines show surprising freshness while they also have concentration and power. 8,159 half-liter bottles were filled in July 2013.

Wijnsoort: Wit
Druif: Moscatel
Inhoud fles: 0.5 ltr
Land: Spanje
Streek: Andalucia
Wijnhuis: Telmo Rodriguez
Website URL:
Jaar: 2014
Drinken: 2018-2036
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Lichtzoet/zoet
Serveertemperatuur: 8-10
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Dessert
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

HEERLIJK FRIS FRUITIG PERZIK MET BOTERTJE

- JEAN S
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen