Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2010 Gaja Pieve Santa Restituta Brunello di Montalcino Sugarille

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2010 Gaja Pieve Santa Restituta Brunello di Montalcino Sugarille

€ 129,95
beperkte voorraad
1 op voorraad
+32 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek:
Wijnhuis: Gaja
Jaar: 2010
Drinken: 2017-2034
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol: 14%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 96

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Het fameuze huis van Gaja uit Piedemonte koopt in 1994 zijn eerste eigendom in Toscane, Pieve S. Restituta, in Montalcino. Het domein verspreidt zich over 27 hectare aan wijngaarden waaruit zijn 3 Brunello’s di Montalcino geproduceerd worden: Rennina, Sugarille et Brunello di Montalcino. De bodem van de Sugarille wijngaard bestaat uit kalkrijke klei met mergel. De grond is relatief arm. De naam van de wijn is vernoemd naar de wijngaard: Sugarille. De wijngaard is slechts 4,5 hectare groot en is gelegen vlakbij de oude kerk (Pieve in het Italiaans). De inweking en vergisting duurt drie weken. Daarna volgt twee jaar rijping op eikenhout en zes maanden in betonnen vaten. Vervolgens rijpt de wijn twee jaar op fles. 

De Brunello di Montalcino Sugarille is oogverblindend en heeft een prachtige intense diepe kleur. In de neus vinden we donker en rijp fruit zoals pruimen en kersen, leder, zoethout en een vleugje kruidnagel met ietwat rokerige tonen komen tot leven in deze geweldige Brunello. De Sugarille beschikt over ongelooflijke intensiteit en kracht. De tannines zijn groot en imposant dus deze wijn moet je niet te vroeg gaan drinken. De 2010 is een geweldig jaar en heeft maar liefst 96 parkerpounten gekregen.  Het heeft een geweldig bewaarpontentiel van 20+jaren


De familie Gaja heeft zich midden de 17e eeuw gevestigd in Piemonte. Sedert Giovanni Gaja in 1859 startte met de productie van wijn in Barbaresco hebben al 5 generaties zijn werk verder gezet.

Angelo, de zoon van Giovanni, vertegenwoordigde de tweede generatie. Hij was erg ambitieus en veeleisend. Hij huwde in 1905 met Clotilde Rey en ging al snel op zoek naar nieuwe productiewijzen om zo superieure kwaliteit te bekomen. 

Nadien volgde Giovanni Gaja, de zoon van Clotilde en Angelo. Het was hij die zich ging toespitsen op de productie van Barbaresco. Niet veel later waren zijn wijnen al de referentie van de appellatie. Hij heeft destijds ook het domein uitgebreid met de verschillende grand cru sites Sori Tidlin, Costa Russi, Sori San Lorenzo en Darmagi. Er werd toen ook al veel aandacht geschonken aan de verbetering van de kwaliteit. 

Angelo Gaja (4e generatie) heeft het werk van zijn vader in 1961 opgevolgd en heeft radicaal gekozen om uitsluitend met druiven uit eigen wijngaarden te werken. Angelo heeft enorm veel inspanningen gedaan om Barbaresco in het buitenland bekend te maken. Hij is daar ook in geslaagd. Lucia, zijn echtgenote, alsook hun kinderen, Gaia en Rossana (5e generatie), helpen ook binnen de familieactiviteit. Zij wonen allemaal nog in Barbaresco.
De familie Gaja bezit momenteel 100 hectares wijngaarden waarvan een gedeelte voorzien is voor de productie van de Barbaresco (Barbaresco en Treiso) en een ander gedeelte voor de productie van de Barolo (Serralunga et La Morra).

In 1994 koopt Angelo Gaja zijn eerste eigendom in Toscane, Pieve S. Restituta, in Montalcino.
Het domein verspreidt zich over 27 hectare aan wijngaarden waaruit zijn 3 Brunello’s di Montalcino geproduceerd worden: Rennina, Sugarille et Brunello di Montalcino.

In 1996 kocht hij zijn tweede eigendom in Toscane, Ca’ Marcanda, in Castagneto Carducci (Bolgheri). Het domein is 100 hectares wijngaarden groot. Hoofdzakelijk werden de Merlot en de Cabernet Sauvignon aangeplant maar ook een beetje Carbernet Franc, Syrah en Sangiovese. Ze produceren er sinds 2000 drie wijnen: Promis, Magari et Camarcanda.

De wijnen uit de domeinen Gaja, Pieve S. Restituta en Ca’Marcanda staan onder toezicht van oenoloog Guido Rivella.


Te serveren bij wildgerechten met paddenstoelen en truffels en bij harde kazen. Rood vlees, gegrild of geroosterd, lams- en schapenvlees
Rating: 96


Rating:
96

Price ($)
NA

Drink Date
2017 - 2034

Reviewed by
Monica Larner

Issue Date
28th Feb 2015

Source
217, The Wine Advocate

The Gaja family's 2010 Brunello di Montalcino Sugarille opens to striking intensity and beauty that is apparent even as you pour the wine from the bottle. The wine's appearance is dark and so perfectly saturated with dark garnet and ruby highlights. On the nose, it shows infinite aromas of dark fruit, plum, dried figs, licorice, grilled herbs, cola and so much more. The complexity is outstanding. The Sugarille single vineyard delivers power and structure that gives this wine such a firm presence on the palate. But you also get a great sense of the quality of fruit that was harvested in 2010. Angelo Gaja skipped the 2009 vintage. But this vintage makes up for the loss with its long aging potential. This is an amazing wine to put way at the back of your cellar for ten years or more. What a delight.

Angelo Gaja and his family have released two masterpieces from their Montalcino cellars (after skipping the 2009 vintage). These are amazing wines that stand out in a blind tasting thanks to their infinite extract, density and all-round excellence. They follow an elaborately developed house style that applies to Gaja's efforts in Piedmont and Bolgheri as well. These two Brunellos are more marked by the "Gaja" touch than the Montalcino signature. The personalized winemaking style overrides the territory-driven typicity. But no matter: These wines are simply delicious.

Wijnsoort: Rood
Druif: Sangiovese
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek: Toscane
Wijnhuis: Gaja
Website URL:
Jaar: 2010
Drinken: 2017-2034
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol: 14%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

deze witte wijn past uitstekend bij o.a. vis

- Will
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen