Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

2010 Emilio Moro Malleolus de Valderramiro

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2010 Emilio Moro Malleolus de Valderramiro

€ 89,95
beperkte voorraad
1 op voorraad
+22 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Emilio Moro
Jaar: 2010
Drinken: 2016-2023
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 14,5%
Smaaktype: Verfijnd en complex, Vol en krachtig
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 92

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

In de Valderramiro bevinden zich 4 hectare met de oudste stokken van deze winery — tot 85 jaar oud — die exclusief voor deze cuvée werden gebruikt. Bovendien fermenteerde de wijn in (nieuwe) Amerikaanse eik en werd nog eens 18 maanden in (nieuwe) Franse 'barricas' opgevoed. Met als resultaat een wijn die nog lang kan ouderen. Briljant kersenrood, heel veel rijp fruit aan de neus (zwarte kers), mokka en een hint van fumé eik. In de smaak rijp, geconcentreerd en fluwelig, met o.a. chocolade, bosbes en mineralen. Deze favoriete wijn van de koning van Spanje wordt veelvuldig geserveerd bij feestelijke diners van het koninklijke huis. De wijn heeft 92 Parkerpunten gekregen en 94 Penin-punten.

Slechts zeer beperkt verkrijgbaar. klik op tab: PDF voor Technical Fiche

Het familiebedrijf Emilio Moro is sinds 1892 in Pesquera del Duero gevestigd. Deze bodega kan bogen op een traditie van drie generaties en omvat onder andere wijngaarden van meer dan 90 jaar oud. Door hun lange historie zijn ze in staat geweest om hun wijngaarden heel gericht uit te breiden met veelal Tinto Fino. De Finca Resalso en Crianza blinken uit in zuiverheid, elegantie en complexiteit. De top cuvées zijn van zeldzame klasse; de zeer oude wijnstokken van deze twee 'Pagos' geven een uiterst lage opbrengst wat resulteert in zeer complexe wijnen met een geweldige diepgang en temperament.

In 1987 werden er door Emilio Moro voor het eerst eigen wijnen onder eigen label op de markt gebracht. Met zo'n 200 hectare aan wijngaarden en een totale jaarproductie van can 1.5 miljoen flessen is het een modern en groot bedrijf. Dankzij de hoge kwaliteitsstandaarden en een innovatieve bedrijfsvoering is het tevens een van de meest toonaangevende wijnbedrijven. Dit geldt niet alleen in Spanje maar geld wereldwijd en dit wordt ook mede bevestigd dat het door Wine Enthusiast is genomineerd als Best Winery of the World. De focus van Emilio Moro op Research, Development en Innovatie is indrukwekkend en de enorme focus op kwaliteit zijn zeker een belangrijke factor in de hoge kwaliteit van alle wijnen maar laten we zeker niet vergeten dat de oude wijngaarden van Emilio Moro zijn gelegen in het mooiste gedeelte van de Ribera del Duero met een volstrekt uniek en uitermate geschikt terroir gelegen op grote hoogte. In 2017 heeft Wine Spectator de 2015 Emilio Moro op de 59th plaats gezet in de Prestigieuze Top 100 van werelds beste wijnen.

In 2008 stierf emilio Moro op 75-jarige leeftijd. In datzelfde jaar werd de Emilio Moro foundation opgericht die zich inzet om arme streken in de wereld te voorzien van schoon drinkwater en er de leefomstandigheden te verbeteren. Inmiddels geven Javier & José Moro leiding.

Het portfolio van emilio moro bestaat uit 5 rode wijnen welke allemaal zijn gemaakt van de regionale variant van de Tempranillo (tinto fino). Het bijzondere is dat er gebruik wordt gemaakt van een zeer oude pure kloon. De wijngaarden varieren tussen de 30-90 jaar oud maar zelfs de jongere wijngaarden zijn van de loten van deze unieke kloon. Bij Emilio moro maakt men geen gebruik van de termen Crianza of Reserva en de naam van de wijn staat voor het karakter van de wijn.

Sinds enige jaren is Emilio Moro ook een nieuw project gestart Cepa 21 genaamd. CEPA 21 richt zich op een nieuwe moderne stijl Ribera Del Duero. Ook hier heeft Emilio Moro een uniek stuk (hooggelegen) wijngaard en maakt men gebruik van de zeer zuivere Tinto Fino kloon. De CEPA 21 familie bevat vier wijnennamelijk de Hito Rood en Hito Rosado, de Cepa 21 en het topmodel de Malabrigo.

Emilio Moro wijnen online bestellen bij Grandcruwijnen

Emilio Moro wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!

 

Perfect bij gegrild rood vlees, wildstoverijen, patrijs en lamscarré.
Rating: 92


Wine Advocate #214 Aug 2014


The 2010 Malleolus de Valderramiro is a single-vineyard Tempranillo from a 0.84-hectare plot of Tempranillo in Pesquera de Duero, which produces tannic wines with marked acidity on clay rich soils. With their single-vineyards they wanted to show the expression of Tempranillo (90-year-old vineyard). Here the malolactic fermentation is carried out in American oak barrels, as they find it’s better suited with the earthy, slightly rustic and rounder character produced by the clay soils. This is rounder than the Sanchomartin, with more lactic aromas and flavors, rich and plump, ripe but balanced, with the concentration and seriousness of old vines, with great stuffing. With time it develops stronger lactic aromas and notes of smoky bacon that makes it the most approachable and commercial-oriented of their top cuvees. Drink 2015-2022. 

Emilio Moro is a leading producer of modern, ripe, exuberant, showy and well-oaked Tempranillos from Ribera del Duero, which has had a big following among fans of that style. Having said that, I found the wines better balanced, with more judicious use of the oak compared with the ones produced five years ago. They work 200 hectares of vineyards that are vinified in their winery in Pesquera de Duero. All their vineyards are planted with the old Tempranillo vines planted with branches of the old vines they had in the Valderramiro and Resalso vineyards. They replace some 15 hectares every year to keep the old average age. The wines are more integrated and balanced and show less oak than in the past, while they are warmer and richer in style than the Cepa 21 wines they also produce. They are very happy with the 2011 harvest, Javier and Jose Moro told me they consider it even better for them than 2010. On the contrary, there will be no 2012 versions of Malleolus, or the single-vineyard bottling, as the year was too warm for their liking.

Wijnsoort: Rood
Druif: Tempranillo
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Ribera del Duero
Wijnhuis: Emilio Moro
Website URL:
Jaar: 2010
Drinken: 2016-2023
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 14,5%
Smaaktype: Verfijnd en complex, Vol en krachtig
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Aan de helft van de prijs van de Zenato Lugana Sergio Zenato Riserva, is deze San Benedetto zeker de moeite waard. Iets minder intens en "diep", maar toch met de nodige verscheidenheid aan verschillende geuren en smaken, en een aangename frisheid van mineralen. Prefect wijntje bij vis, pasta of lichtere schotels met witte sauzen. Eveneens om zo van te genieten, al zou ik als “zetelwijntje” toch eerder de Sergio Zenato Riserva verkiezen.

- Paul
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen