Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2010 Cave de Tain Hermitage Gambert de Loche

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2010 Cave de Tain Hermitage Gambert de Loche

€ 65,95
niet op voorraad
+16 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN:
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek:
Wijnhuis: Cave de Tain
Jaar: 2010
Drinken: 2017-2032
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol: 13%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 92

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Deze karakteristieke wijn is vernoemd naar Louis Gambert de Loche (1884-1967), de stichter van de Cave de Tain l'Hermitage, in 1933. Als eigenaar van een unieke wijngaard in Hermitage was hij een fervent voorstander van het slechts produceren van topkwaliteit in deze unieke streek en heeft ook een actieve bijdrage geleverd aan het Appellation wijn-systeem in de Rhône en in Frankrijk (INAO). In 1967 nam de Cave de Tain zijn landgoed over die geleidelijk in de loop van de afgelopen 30 jaar is uitgebreid tot 21 hectare vandaag de dag en vormt het historische eigendom van de Cave de Tain 'Gambert de Loche'.
Als eerbetoon aan deze grote man met zo'n passie voor wijnbouw draagt deze Hermitage cuvee zijn naam en is gemaakt van geselecteerde percelen binnen de mooiste 'terroirs'.

De Louis Gambert de Loche komt uit de Noordoostelijke-Rhône van de linkeroever van de mythische heuvel van Hermitage gelegen op het zuiden en is gemaakt van 100% syrah. De heuvels rond Louis Gambert de Loche Tain bestaan uit graniet zand en aan de oostelijke kant, löss. Het klimaat heeft mediterrane invloeden, is zeer zonnig en beschermd tegen noordelijke winden. De selectie voor deze wijn is uitermate streng en de druiven komen van de oudste wijnstokken met zeer lage opbrengsten. Eerste gisting duurt klassiek lang (3-4 weken) waarna de wijn 20 maanden opvoeding krijgt op nieuw frans eiken.

In het glas is de wijn zeer donker tegen het inktzwarte aan. Deze zeer serieuze 2010 Hermitage Gambert de Loche onthult complexe tonen en smaken van cederhout, grafiet, geroosterd brood, kersen, zoethout, peper. Full bodied, krachtig maar toch fris met gematigde tannines en een wervelende lange afdronk. De wijn heeft een geweldig bewaar-potentieel van 2017-2032+

 

Locatie

Cave de Tain is een wijnhuis gelegen tussen Valence en Lyon, aan de voet van de helling van de Hermitage. Het Cave de Tain wijnhuis heeft ongeveer 1000 hectare aan wijngaarden in bezit, wat is gelegen in vijf verschillende gebieden: Hermitage, Crozes-Hermitage, Saint-Joseph, Cornas en Saint Peray). Van deze wijngaarden worden 5 "cru" wijnen gemaakt waardoor Cave de Tain de grootste producent van "cru" wijnen is in de Rhône vallei. Voor de persoon die van wijngaarden bezoeken houdt is dit ook een geweldig wijnhuis aangezien zij veel doen met wijn-toerisme. Cave de Tain heeft een huisje voor wijn-toerisme, gelegen in het hart van de Hermitage wijngaarden, genaamd "Le Fief de Gambert", dit huis is het oude huis van Louis Gambert de Loche, wie Cave de Tain is begonnen.

Geschiedenis

In 1933 werd Cave de Tain opgericht door Louis Gambert de Loche en door de tijd heen zijn er steeds meer wijnmakers bijgekomen waardoor er nu in totaal 330 wijnmakers zijn bj Cave de Tain, wat een bijzonder hoog aantal is. De instelling die Cave de Tain in 1933 had wordt vandaag de dag nog gehandhaafd: 'We moeten uitblinken in alles wat we doen'. Dit is ook wel terug te vinden in een andere beroemde stelling van het wijnhuis, namelijk dat zij de beste Syrah willen produceren.

Cave de Tain

Het maken van de wijn

Het Cave de Tain wijnhuis gebruikt nieuwere methoden om wijn te maken, zo gebruiken zij een geautomatiseerde sorteermachine en een GPS systeem om de druiven stuk voor stuk bij te kunnen houden. Voor de wijnen van Cave de Tain worden twee verschillende druiven gebruikt, de Syrah voor rode wijn en de Marsanne voor de witte wijn. Elk van de wijnen uit de gebieden waar Cave de Tain wijngaarden heeft zijn zeer kenmerkend voor die gebieden, ook produceert Cave de Tain een 'selectie wijn' die gemaakt wordt van de beste druiven van een wijngaard.

 

 

De Hermitage

De wijngaarden die Cave de Tain in dit gebied heeft zijn naar het zuiden gericht en is door de ligging op een stijle helling beschermd van de wind uit het noorden. De complexe grond van deze wijngaarden zitten vol met graniet-zand en smeltwater. Er wordt al meer dan 2000 jaar wijn gegroeid in dit gebied en dit is ook wel begrijpbaar met de kwaliteit van de grond in de Hermitage. Door het graniet-zand in de grond krijgen de Hermitage wijnen van Cave de Tain een mooie structuur en veel kracht, wat samen met de elegante tanines zorgt voor een perfecte balans ofwel een heerlijke wijn. Een kwart van de totale productie in de Hermitage komt van Cave de Tain en het wijnhuis geeft dus goed de kwaliteit van dit gebied weer.

De Crozes Hermitage

Dit is de 'specaliteit' van het Cave de Tain wijnhuis, en in dit gebied bezit Cave de Tain ook het grootst aantal hectare wijngaarden, wel 10 keer meer dan in de Hermitage. De productie van Cave de Tain in de Crozes Hermitage is goed voor de helft van de totale productie uit dit gebied, wat voor een klein gebied niet heel bijzonder zou zijn, maar in een groot gebied als Crozes Hermitage is dit toch wel een bijzondere prestatie. De grond van de Crozes Hermitage is steenachtig en verfijnd in het zuiden en in het noorden is de grond gevuld met graniet. Deze grond zorgt voor rode wijnen met gestructureerde tannines met veel complexiteit in de smaken, vooral hinten van rode bessen en kruiden en witte wijnen die goed gebalanceerd en rijk zijn, maar ook frisheid en levendigheid tonen.

Saint-Joseph

De wijngaarden van Cave de Tain groeien in dit gebied op kleine 'terassen' waarvan de grond is gevuld met graniet en die gericht zijn op het zuiden/zuid-westen, gelegen aan de oostelijke rand van het Massif Central gebergte. Saint-Joseph is het twee-na-grootste wijngebied voor Cave de Tain. Deze ligging van de wijngaarden met de grond waarop ze liggen krijgen de rode wijnen veel kracht en elegantie terwijl de witte wijnen rondheid gepaard met een overheersend fruitig karakter krijgen.

Cornas

De wijngaarden van Cave de Tain groeien hier op graniet-zand en zijn meer onderhevig aan de mediterrane invloed. De wijngaard heeft de vorm van een amfitheater rond het dorpje Cornas. Cave de Tain heeft hier maar een kleine wijngaard die op een zeer steile helling is gelegen, echter sommige wijnstokken dateren uit 1905, een ouder wijngaard dus. Van Cornas worden alleen rode Syrah wijnen geproduceerd die rijk en machtig zijn en waarin je het Zuiden kan terugvinden. De Cave de Tain wijnen die uit dit gebied komen zijn lang te bewaren door de structuur van de tannines.

Saint-Peray

De wijngaarden van Cave de Tain groeien hier op een bodem die vol is met klei, kalksteen en graniet en in dit gebied produceert Cave de Tain alleen witte wijn, wat ook wel logisch is met deze perfecte omstandigheden om een witte wijn te maken. De witte wijnen die hier geproduceerd worden hebben door de grond een mooie mineraliteit met een harmonieuze structuur tussen finesse en frisheid.

Game en smakelijke rood vlees zoals een Tournedos Rossini, kip met een kreeftensaus, warme chocolade fondant met vla.
Rating: 92


Wine Advocate #204 Dec 2012

The serious 2010 Hermitage Gambert de Loche reveals an inky/purple color along with notes of creme de cassis, acacia flowers, graphite, licorice and toast. Deep, full-bodied and powerful with moderate tannins, it needs 5-6 years of cellaring and should keep for 15 or more years. 

This cooperative located on the outskirts of the village of Tain l’Hermitage is one of France’s finest coops, producing some of the Northern Rhone’s most astonishing wines. They are reviewed below in the order in which I tasted them. I was knocked-out by the quality of their two cuvees of 2010 Hermitage. The Crozes-Hermitage selections are very strong in 2010 and above average to good in 2011. The 2010s rachet up the level of richness and intensity. The St.-Joseph cuvees are all strong efforts.

Wijnsoort: Rood
Druif: Syrah
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek: Côte du Rhone
Wijnhuis: Cave de Tain
Website URL: http://www.cavedetain.com
Jaar: 2010
Drinken: 2017-2032
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol: 13%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Een goede wijn met karakter van het wijnhuis dat de nog betere 'primitivo' maakt.

- Marcel
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen