Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2009 Remirez de Ganuza Trasnocho

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2009 Remirez de Ganuza Trasnocho

€ 85,95
beperkte voorraad
1 op voorraad
+21 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Remírez De Ganuza
Jaar: 2009
Drinken: 2014-2028
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: nvt
Alcohol: 14.5%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 95

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Bij Remirez de Ganuza wordt alleen gewerkt met zeer oude wijnstokken waarvan de gemiddelde leeftijd 60 jaar of ouder is. Ongeveer 90% van de wijnstokken zijn Tempranillo, de rest van de wijngaarden omvatten Graciano, Viura en Malvasia. De wijngaarden zijn ‘en gobelet’ maar met een steun op draad zodat er een grotere expositie is naar de zon en een betere fotosynthese. Een uniek systeem dat Fernando zelf ontwikkeld heeft.

De naam Trasnocho betekent "Overnight" of de "Volgende dag" en komt vanuit een oude traditie in de Rioja waarin in een ver verleden de geoogste druiven werden gelost in een grote betonnen bak (qua formaat een zwembad). De eerste wijn die uit de gegiste druiven heette Lagrima (lichte wijn). De volgende wijn heette Medium en was een al wat vollere wijn. Deze twee wijnen werden verkregen door persing puur door zwaartekracht. De derde wijn uit dit proces heette Repiso wat betekent platgereden en is feitelijk het persen door het stampen met de voeten. Eenmaal plat gelopen werden de trossen 's nacht achtergelaten en de wijn die hier uit vloeide noemde men Trasnocho (de volgende dag) en is de fraaiste van alle wijnen. Zonder enige tussenkomst 's verkregen door de nacht. In een ver verleden bepaalde de Trasnocho van een wijn de prijs van de overige (goedkopere) uitvoeringen. 

De 2009 Trasnocho is een blend van 90% Tempranillo, 5% Graciano en de resterende 5% komt van de (witte) druiven Viura en Malvasia. In de wijnmakerij van Remirez de Ganuza ondergaan de druiven voor de Trasnocho een strenge selectie waarin ook weer duidelijk wordt hoe kwaliteitsbewust maar ook hoe innovatief Fernando bezig is met het maken van absolute topwijn. Alle druiven worden met de hand geoogst en de druiven worden eerst 24 uur in de koelkamer tot "rust" gebracht. Eerste is scheiding van de onderkant en schouders van elke tros. Enkel de “los hombros” of de schouders (het bovenste deel van de druiventros) worden gebruikt voor de Trasnocho (en de andere Reserva wijnen zoals de omdat dit de meest rijpe druiven zijn die het meest zon hebben gezien en de mooiste tannines hebben. 

De Trasnocho wordt zeer innovatief geproduceerd met een kwinkslag naar het verleden. Men werkt voor de Trasnocho met wat ze noemen de ‘vino yema’. Na de fermentatie wanneer de druiven nog in de cuvees zitten wordt de wijn geperst met behulp van een zak welke de exacte vorm heeft van de cuvee. Deze wordt gevuld met lauwwarm water en deze zak laat men dan langzaam zakken in de cuvee waardoor er een zeer gelijkmatige en vriendelijke zachte persing ontstaat en op deze manier komt het beste van de druif vrij.

De 2009 Trasnocho heeft een paars bijna zwarte kleur met een heldere paarse rand. Het voelt jong aan en heeft de tijd nodig voordat het zich openbaart maar dan gebeurt er ook wat. De neus is zeer kruidig, met tonen van kaneel en kruidnagel, donkere chocolade, rijp en zeer schoon fruit, bosbessen en kersen met een frisse kruidige noot die de neus beroert. Het ontwikkelt prachtige florale tonen van viooltjes. De smaak toont een zeer evenwichtige wijn, rond, met zeer fijne, zoete tannines. Een prachtig vormgegeven moderne Rioja die langzaam en sierlijk moeten rijpen maar nu al gedronken kan worden. Drinkvenster 2016-2028.
Trasnocho bereiding 
 
 
 

 

bodegas remirez de ganuza

Fernando Remírez de Ganuza is een wijngek en een kwaliteitsbezetene en dé pionier op gebied van innovatie. Fernando was gedurende jaren actief als makelaar van wijngaarden in de streek. Einde jaren 80 besloot hij dan ook om deze wijngaarden voor zichzelf te houden met de ambitie om één van de beste wijnen van Spanje te maken!!! Hij werkt enkel met oude wijnstokken waarvan de gemiddelde leeftijd 60 jaar of ouder is is. Enkel “los hombros” of de schouders (het bovenste deel van de druiventros) worden gebruikt voor zijn wijn, omdat dit de meest rijpe druiven zijn die het meest zon hebben gezien. Unieke selectie- en keldertechnieken zorgen er nu al voor dat hij in de Rioja legendarisch is.

Regio: Pais Vasco (Samaniego - Rioja Alavesa)
Appellatie: D.O.C. Rioja
Eigenaars: Fernando Remírez de Ganuza
Oenoloog: Fernando Remírez de Ganuza
Stichtingsdatum: 1988
Website: www.remirezdeganuza.com

Geschiedenis

Dit domein werd gesticht in 1989 door Fernando Remírez de Ganuza die ook zijn naam eraan gaf. Van in het begin waren innovatie en perfectie de sleutelwoorden. Fernando, oorspronkelijk uit Navarra, was gedurende 20 jaar makelaar van wijngaarden , wat leidde tot een perfecte kennis van al de wijngaarden en dan vooral van de vieilles vignes. Tijdens deze jaren rijpte het plan om een van de beste wijnen te maken van Spanje met de beste wijngaarden die hij kon vinden in Rioja.
Zijn idee, nu bijna gemeengoed maar toen revolutionair, was om een doorgedreven selectie uit te voeren van de druiven en vervolgens zo weinig mogelijk te manipuleren tijdens de vinificatie. Hij wou van in het begin de wijn maken in de wijngaard, waar het de gewoonte was in Rioja om de druiven aangeleverd te krijgen van de viticulteur en er dan iets mee te maken. Hij wou heel het proces van begin tot eind controleren om zo jaar na jaar te leren en te verbeteren.
Hoewel zijn wijnen modern zijn, zijn ze toch gemaakt met veel respect voor de traditie. De bodega zelf is daar een toonbeeld van: gevestigd in het centrum van het kleine dorp Samaniego, net in Rioja Alavesa, aan de voet van het kerkje Nuestra Señora de la Asunción uit de 17de eeuw. Het lijkt een historisch gebouw als alle andere, doch bevindt het kloppend hart van de bodega zich ondergronds. Hij bouwde er niet alleen de bodega, maar besloot ook om er te wonen met zijn familie.
Doorheen de jaren heeft Fernando zowel in de wijngaard als in de vinificatie een aantal eigen theorieën in de praktijk gebracht die in vele gevallen revolutionair bleken te zijn. De resultaten in zijn wijnen zijn eveneens spectaculair, maar vereisen aandacht van de proever. Dit zijn wijnen met veel persoonlijkheid.

Variëteiten

In totaal beschikt het domein over 64 ha wijngaard met een gemiddelde leeftijd van 60 jaar. 90% daarvan is Tempranillo. De andere 10% wordt verdeeld over Graciano, Garnacha en de witte cépages Viura en Malvasía. De wijngaarden zijn verspreid over verschillende dorpjes van Rioja Alavesa: Samaniego, Laguardia, Leza en Elciego.
De wijngaarden zijn ‘en gobelet’ maar met een steun op draad zodat er een grotere expositie is naar de zon en een betere fotosynthese. Een uniek systeem dat Fernando zelf ontwikkeld heeft.

Terroir

Zoals op bijna alle plaatsen in Rioja Alavesa is ook hier de ondergrond een klei-kalkbodem. Afhankelijk van het reliëf heeft Fernando oriëntaties naar de 4 windstreken. De rijen zijn steeds noord-zuid geplant. Het klimaat is een mengeling van continentale, mediterrane en Atlantische invloeden.

Vinificatie

Al de druiven worden manueel geoogst. De druiven worden dan 24 uur in een koelkamer gehouden alvorens de dubbele selectie begint: eerst een selectie van de druiven en vervolgens het middendoor knippen van elke tros, waarbij het bovenste deel van de tros, de schouders, bestemd zijn voor de reservawijnen (Fincas de Ganuza, Remirez de Ganuza en Trasnocho); het onderste deel, de punten, gaan naar zijn jonge wijn. Vervolgens pre-fermentaire maceraties aan  5°C gedurende 72 uur alvorens de gisting te starten (ongeveer 12 dagen).
De Trasnocho is een unieke wijn die gemaakt wordt d.m.v. een unieke methode. Ze werken hier enkel met wat ze noemen de ‘vino yema’. Deze wordt verkregen door na de fermentatie, en wanneer de druiven nog in de cuves zitten, een zak in de vorm van de cuve en gevuld met lauw water langzaam in de cuve te laten zakken langs boven. Op die manier is er een gelijklopende zachte druk en komt het beste van de wijn vrij. Al de wijnen ondergaan hun malolactische gisting op de barrique. De élevage gebeurt op nieuwe eiken vaten en 2de-jaars vaten. 80% Franse eik en 20% Amerikaanse eik.
Rating: 95


eRobertParker.com #218 Apr 2015

Could it be that a red wine smells of petrol? That was my first impression when I put my nose in the glass of 2009 Trasnocho, a very special red form Fernando Remírez de Ganuza. Well, serious and mineral it is for sure. It also smells of bacon fat a la Northern Rhône, and has all the wild berry aromas you could imagine. The palate does not show the age, it's still a baby and very primary, with a little harshness, but also showing the stuffing and balance to develop for ages. With time in the glass it develops a special peach-like perfume that, intermixed with that mineral Riesling-like aroma, makes it really captivating. 11,200 bottles produced.

It seems like we will soon see the oak-aged white wine we have been waiting for released with the 2010 vintage. Remírez de Ganuza is in the process of changing importers in the U.S. Impressive wines, as always.

Wijnsoort: Rood
Druif: Graciano, Tempranillo
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Rioja
Wijnhuis: Remírez De Ganuza
Website URL:
Jaar: 2009
Drinken: 2014-2028
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: nvt
Alcohol: 14.5%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Kist (OWC)
Opmerking verpakking: ook verkrijg in OWC kist van 3 stuks
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Klantenbeoordelingen

Eigenlijk zou je 6 sterren moeten kunnen geven Review door Guy
Kwaliteit
Prijs
De ontdekking van de afgelopen proeverij en hebben het geluk gehad in Spanje recentelijk een goed bewaarde fles van 2001 te kunnen drinken en deze was fantastisch, buiten categorie (natuurlijk volledig anders dan een Bordeaux).
Persoonlijk zou ik ze jonger drinken en dan eventueel decanteren en zeker in een Riedel Sommelier Bordeaux glas drinken om van de fruitigheid en de complexiteit te kunnen genieten. (Geplaatst op 15-01-17)

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Fantastische wijn maar te vroeg open getrokken. Heel veel potentie! Volle bak bramen met een goed gebalanseerde houtsmaak. Echt nog even laten liggen als je het geduld hebt want de 2014 gaat erg mooi worden!

- Dimitri
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen