Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2009 Jacquesson Dizy Terres Rouges Extra Brut

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2009 Jacquesson Dizy Terres Rouges Extra Brut

€ 96,95
op voorraad
4 op voorraad
+24 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: NO_EAN
Availability:
Wijnsoort: Rosé
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek:
Wijnhuis: Jacquesson
Jaar: 2009
Drinken: 2015-2021
Bubbels: Met Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 12%
Smaaktype: Droog
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 93

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Deze Champagne is min-of-meer op de meest  noordelijkste grens van waar het mogelijk is. De wijngaard in Dizy zijn op een breedtegraad van 49 ° 04 'NB, De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is slechts 10 ° C. Dit ruwe lokale klimaat is deels verantwoordelijk voor de typiciteit van deze bijzondere regio. He terroir is uitermate complex en rijk en levert een absolute unieke grandcru champagne. De Terres Rouges ligt aan de voet van een zacht glooiende heuvel, op het oosten. De bodem bestaat uit roodbruine kalksteen met aanzienlijke diepte,lagen van krijtachtige slib. Na de handmatige pluk is de wijn opgevoed in nieuw frans eiken en is pas in 2014 geproduceerd waarna men ieder jaar mondjesmaat een aantal flessen vrijgeeft.

De Dizy Terres Rouge Champagne is afkomstig van een wijngaard in Dizy van 1 hectare beplant met Pinot Noir en Pinot Meunier in 1993. De totale productie voor dit millesime (2007) is slechts  7320 flessen. Dit is een absolute top-champagne en uniek in zijn soort. Deze van Pinot Noir en Pinot Meunier gemaakte cuvée is de kracht ten top. Krachtig, vineus en intens! De neus heeft een goede en veelzijdige zuurgraad die zich vermengt met tone van hout en kruiden (kruidnagel, rozenbottels, kers, framboos). In de mond is de wijn duidelijk, scherp maar romog met heen goede structuur, een beetje scherp in de mond, maar met een goede structuur.Schaars, fraai, heerlijk fruit, mooie mineralen, droog. Dit is voor zo bijzonder en fraai.

De champagnes van Jacquesson zijn de absolute top onder de Champagnes. Uitmuntende kwaliteit en uitmuntende prijs-kwaliteit. Niet voor niets krijgt deze van Parker ook 92 punten. De Champagne Jacquesson heeft 3 sterren gekregen in het klassement van La Revue du Vin de France. Dit klassement geeft een kwaliteitsoordeel over de 1.300 beste wijnhuizen van Frankrijk. Het oordeel wordt uitgedrukt in sterren. Een beoordeling van drie sterren is het maximum dat verkregen kan worden.

Dit kleine (jaarlijkse productie 350.000fl.) champagnehuis staat sinds enkele jaren aan de absolute top in Champagne. Dit Champagne huis is door "Le Classement 2006" geklasseerd bij de top 3 van de Champagnes. Jacquesson & Fils behoort tot een gering aantal kleine TOP-producenten die kwaliteit laten prevaleren boven kwantiteit. Het hele gamma van dit huis schittert van pure klasse.

Jacquesson  Champagne is in 1798 opgericht door Memmie Jacquesson in Chalons-en-Champagne. Memmie gaf het nieuwe huis zijn naam en was al gelijk zeer succesvol: Jacquesson behoorde tot de favoriete huizen van Napoleon. Zijn zoon Adolphe heeft het bedrijf verder ontwikkeld en werkte daarbij samen met dr. Jules Guyot – vandaag de dag nog bekend om zijn wereldwijd toegepaste snoeitechniek en zijn patent op de muselet (het metalen draadmandje ter borging van de champagnekurk). De vroege dood van de twee zonen van Adolphe betekende het einde van de familielijn en het tijdelijke verval van het champagnehuis.

In 1974 werd Champagne Jacquesson overgenomen door de familie Chiquet en verhuisde de kern van het bedrijf naar Dizy, te midden van de eigen wijngaarden. Het huis beschikt over premier crus en grand cruswijngaarden in de dorpen Dizy, Avize en Aÿ in La Grande Vallée de la Marne en La Côte des Blancs (genoemd naar de kleur van de druiven; zo’n 95% van de druiven die hier wordt verbouwd bestaat uit chardonnay). Champagne Jacquesson beschikt over 31,5 ha eigen wijngaard en maakt gebruik van 10 ha van gecontracteerde, bevriende wijnboeren die werken volgens dezelfde regels als er in de eigen wijngaarden gewerkt wordt.

Jacquesson Champagne is een klein champagnehuis, maar wel een heel bijzonder huis. De jaarlijkse productie is slechts 350.000 flessen. In de wijngaarden en in de kelders wordt naar absolute kwaliteit gestreefd, net als bij andere huizen. Maar Jacquesson heeft daar nog iets aan toegevoegd: enerzijds maken zijn champagnes van één wijngaard, anderzijds wordt niet nagestreefd een consequente non-vintage stijl op de markt te brengen. Ieder jaar wordt gekeken hoe het beste uit de wijngaarden gehaald kan worden, en ieder jaar is de non-vintage wijn anders! In 2000 werd de eerst non-vintage op deze wijze gemaakt. De wijn kreeg de naam No. 728. Ieder jaar krijgt inmiddels een volgend nummer.
 
De afgelopen 20 jaar hebben de broers Jean-Hervé en Laurent Chiquet keihard gewerkt met maar één doel voor ogen: het fantastische terroir van de Champagne tot uiting te laten komen in hun wijnen. Inmiddels heeft Champagne Jacquesson met drie sterren in het klassement van La Revue du Vin de France de wijntop bereikt. Het geheim van het succes van de broers Chiquet? Werken volgens de traditionele methode: respect voor de grond, controle van oogstopbrengst, optimale rijpheid van de druif en vinificatie van de afzonderlijke percelen.
 

De champagnes van Jacquesson zijn de absolute top onder de Champagnes. Uitmuntende kwaliteit en uitmuntende prijs-kwaliteit. Niet voor niets krijgten de cha,pagnes steevast 92 punten of meer van Parker. De Champagne Jacquesson heeft 3 sterren gekregen in het klassement van La Revue du Vin de France. Dit klassement geeft een kwaliteitsoordeel over de 1.300 beste wijnhuizen van Frankrijk. Het oordeel wordt uitgedrukt in sterren. Een beoordeling van drie sterren is het maximum dat verkregen kan worden.

Dit kleine (jaarlijkse productie 350.000fl.) champagnehuis staat sinds enkele jaren aan de absolute top in Champagne. Dit Champagne huis is door "Le Classement 2006" geklasseerd bij de top 3 van de Champagnes. Jacquesson & Fils behoort tot een gering aantal kleine TOP-producenten die kwaliteit laten prevaleren boven kwantiteit. Het hele gamma van dit huis schittert van pure klasse.

Zie bijgevoegd filmpje over Jacquesson: https://www.youtube.com/watch?v=TdkY-SluefA

Dit is een super aperitief en uw diner is al geslaagd als je aanvangt met deze top-champagne. Daarnaast is dit ook een uitstekende begeleider van oesters en schaal- en schelpdieren.

Rating: 93
beoordeling 2008-2009 nog niet beoordeeld

Champagne Jacquesson heeft 3 sterren gekregen in het klassement van La Revue du Vin de France. Dit klassement geeft een kwaliteitsoordeel over de 1.300 beste wijnhuizen van Frankrijk. Het oordeel wordt uitgedrukt in sterren. Een beoordeling van drie sterren is het maximum dat verkregen kan worden. In totaal zijn er maar 56 wijnhuizen met een 3-sterrenstatus, waarvan 6 huizen in de Champagne: Bollinger, Egly-Ouriet, Jacquesson, Krug, Salon en Selosse.

Wij citeren hieronder uit de Revue du Vin de France. Zie hier de beschrijving in Le guide de référence de la revue du vin de France - Les meilleurs vins de France 2010.

Champagne Jacquesson - Our favourite Champagne or Our favourite people in Champagne

“We harvested the Pinots Meuniers earlier than in the past few years in order to gain greater crispness. Previously, we had gone some way down the road in the search for maturity. Now, especially with our lower yields, we have changed our policy.” The Chiquet brothers harvest less than 10,000 kg per hectare compared with the average in Champagne of 13,600 kg/ha. It was with them that we had our best tasting of the 2008 vins clairs. The Chardonnay which often lacks depth elsewhere, has a higher alcoholic content here than the Pinots Noirs. Laurent’s favourite cuvée , a paragon of this style, is the Dizy Corne Bautray (which was picked on 29 September 2008 at 11.5 degrees). An immense wine of great density which fills the mouth, with beautiful acidity on the finish. Jean-Hervé’s preference is for the Pinot Noir of Ay Vauzelle Terme (harvested on 26 September at 10.9 degrees) – a terrific Pinot Noir where the blocked “malo” has given it great firmness in the finish without adding and harsh notes to its mellow texture. The only problem is that we have to wait until at least 2016 before these wines are released!

Ook in de Barometre Bettane & Dessauve 2009 werd Champagne Jacquesson als wijnhuis erkend voor zijn enorme ontwikkeling in kwaliteit.

De grote hoeveelheid prijzen en erkenningen in de afgelopen jaren maakt duidelijk dat het project van de broers Chiquet na 20 jaar hard werken zijn vruchten afwerpt. Het relatief kleine wijnhuis Champagne Jacquesson (31,5 ha wijngaard, 350.000 flessen/jaar) behoort tot de top van de wijnwereld. In Nederland kunt u onder andere van Champagne Jacquesson genieten in Michelinsterrenrestaurant De Librije.



eRobertParker.com #1112 Nov 2012

The 2007 Extra Brut Dizy Terres Rouges is 100% Pinot Noir macerated on the skins. A deep, richly-colored wine, the 2007 bursts from the glass with intense red cherries, freshly cut flowers, mint and licorice. The 2007 boasts striking inner perfume and dazzling overall balance. This just screams Pinot. Quite frankly, the 2007 is nearly impossible to spit. I would prefer to drink the 2007 in its exuberant youth while the fruit retains its presence and sheer raciness. This is another terrific showing from Jacquesson. Anticipated maturity: 2012-2017. 

I have to say, I was totally blown away by the wines I tasted with proprietor Jean-Herve Chiquet at Jacquesson this year. I can’t think of another estate in Champagne that has so successfully transformed itself in just a handful of years. Most Champagne fans are familiar with the house’s 700-series NV wines, which remain absolutely delicious, fairly priced and relatively easy to find. Over the last ten years so, Jacquesson has also stepped up their program of single-vineyard wines. Quantities are tiny and prices are high, but these are now some of the most compelling wines in the entire region. If you haven’t tasted the Jacquesson wines lately, you owe it to yourself to do so.

Wijnsoort: Rosé
Druif: Pinot Meunier, Pinot Noir
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Frankrijk
Streek: Champagne
Wijnhuis: Jacquesson
Website URL: http://www.champagnejacquesson.com
Jaar: 2009
Drinken: 2015-2021
Bubbels: Met Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 12%
Smaaktype: Droog
Serveertemperatuur: 8-10
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Aperitief, Brunch, Lunch
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Geweldige wijn. Mooi vol, goede zuren. Een serieuze wijn

- Machteld
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen